Зарядка без проблем: чому одні зарядні пристрої і кабелі не такі хороші, як інші

14/11/2017

Підживлюючи смартфон або планшет від оригінальної зарядки з комплекту поставки, ви навряд чи зіткнетеся з якими-небудь проблемами. Поки ви займаєтеся іншими справами, акумулятор вашого гаджета поступово набирає звичні 100% заряду. І все ж бувають ситуації, коли зарядок потрібно мінімум дві - одна для будинку, друга - для машини. Ще краще, коли є кабель і зарядний пристрій під номером три - для офісного використання. Погодьтеся, це зручно: де б ви не були, під рукою завжди є зарядний пристрій.

1_в.jpg

Як показує практика, не всі ці чудові аксесуари однаково корисні. Одні будуть заряджати ваш мобільний пристрій так довго, що за вісім годин поспіль воно зарядиться хіба наполовину. Інші будуть робити вигляд, що працюють - індикатор показує, що процес зарядки йде, тільки ось гаджет чомусь не заряджається, а розряджається. Особливо це помітно в тих випадках, коли ви користуєтеся навігацією в телефоні або планшеті, запускаєте ресурсомісткі завдання прямо під час зарядки.

Якщо ви стикалися з подібними ситуаціями, то добре знаєте, як це буває. Так як же вибрати хорошу зарядку і кабель для вашого гаджета?

Яка зарядка потрібна смартфону?

Дрібним шрифтом на комплектній зарядці буде написано Output - значення, що стоять поруч з цим словом, показують, яким має бути і новий пристрій. Якщо там написано щось на кшталт «5V 2000 mah», знадобиться зарядний пристрій з аналогічними показниками. Або трішечки вище, наприклад, 2.4 А.

3_New-Genuine-Ktec-5V-2A-USB-Power-AC-Charger-Adapter-For-Smartphone-Tablet-EU-WH.jpg

Оригінальна або сумісна: вибирайте брендові зарядки

У деяких магазинах можна зустріти зарядки від абсолютно невідомих виробників. Виглядають вони непогано, на корпусі зарядки може бути написані ті ж 5В 2А, ціна дуже низька. Здавалося б, якщо немає ніякої різниці, навіщо платити більше?

Однак підключивши до придбаної зарядки свій гаджет, ви можете виявити, що зарядка проходить дуже повільно або не проходить зовсім. Все тому, що виробник категорії noname використовував неякісні матеріали й провідники, що не відповідають стандартам. Тому така зарядка буде видавати зовсім не паспортні п'ять вольт і два ампера, а набагато, набагато менше. Що неодмінно позначиться на швидкості заповнення заряду.

Від якості кабелю залежить швидкість зарядки

Все стає ще цікавіше, якщо додати до неякісної зарядки такого ж рівня кабель. Мало того, що сам зарядний пристрій ледь справляється зі своїми обов'язками, так ще і кабель буде активно заважати вашому гаджету заряджатися. Передаючи від зарядки до телефону не 2А, ​​а півтора. Або навіть всього 0.26 А. Решта втрачається десь по шляху: приблизно так, як вода протікає крізь решето. Все тому, що проводи занадто тонкі, а жила і її перетин виконані дуже і дуже погано. Зрозуміло, що при спробі зарядити телефон або планшет цим кабелем, отримуємо зворотний ефект - пристрій мало того, що не заряджає, але навіть і втрачає заряд прямо на ваших очах.

1_239e1e.jpg

Ситуацію посилює і розумний контролер заряду - якщо сила струму надмірно маленька, то ваш гаджет просто відмовляється реагувати на підключений до нього пристрій. Тому кабель і зарядний пристрій завжди повинні відповідати один одному - купуючи надійну зарядку, візьміть точно такий же кабель.

Згоріла зарядка - згорів телефон

Є й інша причина, чому на надійність кабелів і зарядок потрібно звертати найпильнішу увагу. У ЗМІ нерідко описуються випадки несподіваного спалаху зарядки. Вдома чи на роботі, в машині або десь ще, айфон або андроїд - немає різниці, до чого і як була підключена зарядка сумнівного походження. Не економте на власній безпеці, адже пожежа - це не тільки привід оновити обстановку в квартирі, але і вкрай небезпечна ситуація.

1_baiat-1467305014.jpg

Купуйте в перевірених магазинах

Репутація - це все. Добре знаючи, чому не всі зарядки однаково корисні, ви напевно не будете витрачати час на покупки в неперевірених місцях і вибирати безіменні зарядки з кабелями.

Тим більше, що в інтернет-магазині КТС завжди є вибір надійних зарядок для портативної техніки - телефонів, планшетів, навігаторів, розумних годинників, ігрових приставок і багатьох інших гаджетів.

Вибирайте, замовляйте і хай ваші гаджети служать довго і заряджаються швидко :)

Читайте також:

Автор: Дмитро Кіндратюк

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?