Навіщо смарт-годинник для дітей? ТОП-4 моделі на новий навчальний рік

25/07/2019

Розумний годинник для дитини у 2019 році — це примха чи необхідність? Для початку давайте розберемося, що вміють робити дитячі смарт-годинники, а після цього ви можете зробити висновок чи потрібен такий гаджет вашій дитині. Дитячі смарт-годинники задумувалися не для того, щоб дитина мала чим побавитись у вільний від навчання час чи похвалитися перед однокласниками розумним гаджетом на руці. Дитячий смарт-годинник потрібен, щоб батьки завжди були вкурсі, де знаходиться дитина з можливістю швидко зателефонувати, а розважальні функції потрібні для того, щоб і дітям була мотивація ними користуватися.

Що вміють дитячі смарт-годинники?

Визначення місцезнаходження

Коли дитина лише починає навчатися в школі, батьки хвилюються, щоб дитина, яка пішла з дому вранці дійшла до школи, була на уроках і вчасно повернулася. Без дитячого смарт-годинника визначити, де знаходиться дитина можна лише зателефонувавши вчителю і запитати чи є ваше чадо на уроці або зателефонувавши безпосередньо на телефон до школяра, але це при умові, що у вашої дитини вже є смартфон, крім того, вам доведеться повірити на слово. 

У більшості дитячих смарт-годинників є встановлений GPS-модуль, тому ви можете в режимі реального часу зі спеціального додатку дивитися, де знаходиться ваша дитина в конкретний момент. Ви можете відслідковувати маршрути, якими дитина ходить та маєте можливість переглянути історію, яка, зазвичай, зберігається в додатку приблизно 30 днів, інколи довше.

VgusUKmUF6J9cNUcR9Xf_yqG7vdmghWnXif9pKf9f7Mi0pCy1fu2YLnXQQqQWYcsEEmow66YYfVokPdkobXLD1ROKqNmxZLDFcOoYmxqQwrY8cIt7EX9xTkF6kTBqBh6dLbs3n4g

Двосторонній зв’язок

В переважній більшості дитячих смарт-годинників є можливість встановлення SIM-карти, щоб на годинник можна було зателефонувати та дитина мала змогу здійснити дзвінок. Ви можете налаштувати на годиннику декілька основних номерів на які можна подзвонити натиснувши лише декілька клавіш на корпусі або екрані. Це можуть бути номери “мама” або “тато”. Зазвичай телефонна книга дитячого смарт-годинника обмежується 5-10 контактами, а для дітей більше і не потрібно. Зручною для батьків та дітей буде можливість надсилання голосових повідомлень. Все, що вимагається від батьків — провести короткий інструктаж для дитини, як правильно користуватися основними функціями годинника, а враховуючи, що для дітей з розумною технікою розбиратися дуже легко, то це завдання без зірочки.

Контрольований простір

Функція буде особливо корисна для батьків дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Ви зможете завдяки GPS встановлювати зону в якій дитина може бавитись та проводити час, але як тільки дитина вийде за межі цього “паркану”, відразу прийде сповіщення на смартфон і ви відразу можете зателефонувати дитині, щоб запитати, що сталося чи завдяки визначенню місцезнаходження зрозуміти куди дитина попрямувала.

Клавіша SOS

Клавіша SOS потрібна для того, щоб у випадку небезпеки дитина могла її натиснути і потримавши три секунди, залежно від моделі годинника, зателефонувала на декілька номерів одночасно, зазвичай три, хто швидше відповість. При натисканні цієї клавіші автоматично на смартфон батьків буде відправлено дані про місцезнаходження дитини. Якщо годинник буде знятий з руки про це теж буде повідомлено батькам, але датчик зняття з руки є не на всіх моделях годинників, тому краще перед покупкою дізнатися про наявність цієї функції.

POtzjqql6UjqwAr5MPKjaVBgqZiw-sIsL-llFaaK8DW8w4TZwCOTaZmbgG8ir5Hzgv5oW9JAZhxpkWcRitnlUk5gF3P42Mv_6UQ5fGQ7x23Ycca5AVpxDIxYalgxuGs1cqomGtVT

Таємний дзвінок

В моделях смарт-годинників в яких є вбудований мікрофон, зазвичай ця функція присутня — ви можете зателефонувати на годинник вашої дитини, але при цьому сама дитина не знатиме про дзвінок і ви зможете чути все, що відбувається навколо. 

Не контролем єдиним

Читаючи про основні функції дитячих смарт-годинників може скластися враження, що це “браслет контролю та обмежень”, але насправді все не так суворо. В більшості дитячих смарт-годинників реалізовані фітнес-функції. Він вміє підраховувати кроки, стежити за сном та вимірювати швидкість серцебиття. В деяких моделях ви можете знайти навіть декілька ігор розвиваючого характеру. Безпосередньо на годиннику можна використовувати калькулятор. Звісно ж цей гаджет вміє виконувати і свою пряму функцію — показувати час та дату.

На що варто звернути увагу при виборі дитячого смарт-годинника?

  • По-перше, потрібно визначити чи буде конкретний смарт-годинник працювати з вашим смартфоном, якщо ні, то варто обирати іншу модель.
  • По-друге, смарт-годинник повинен підходити для вашої дитини, бо є безліч моделей, які надто громіздкі та незручні і на маленькій дитячій руці будуть виглядати недоречно, а крім того заважатимуть під час навчання та різних активностей.
  • По-третє, варто відразу звернути увагу на автономність, вона в дитячих смарт-годинниках коливається здебільшого від 1 до 3 днів. 

Який смарт-годинник обрати для дитини на новий навчальний рік?

Якщо ви вже почали готувати вашу дитину до школи чи дитячого садка і задумалися над придбанням дитячого смарт-годинника, то ми готові допомогти. Ми підібрали 4 моделі смарт-годинників, які мають весь необхідний набір функцій та підійдуть для будь-якого гаманця. Ми вибрали смарт-годинники в ціновому діапазоні від 899 грн і до 4 000 грн. У нашому переліку три з чотрирьох годинників — це бренд Elari. Справа в тому, що під час користування саме годинники цього бренду проявили себе, як найбільш надійні та зрозумілі.

  1. Смарт годинник Elari KidPhone 2 Blue — 899 грн.
  2. Смарт годинник Elari FIXITIME 3 Black — 1599 грн.
  3. Смарт годинник Elari KidPhone 3G Black — 2399 гр.
  4. Смарт годинник Doki Watch S Dazzle Pink — 3999 грн.

№1 Elari KidPhone 2

Це найбільш доступна модель дитячого смарт годинника серед представлених у цьому переліку, проте вона має всі необхідні функції та можливості. Коротко про можливості дитячого смарт-годинника Elari KidPhone 2:

  • GPS-трекер, щоб бути вкурсі, де знаходиться дитина;
  • Аудіомоніторинг. Ви можете таємно зателефонувати, щоб дізнатися, що відбувається навколо вашого малюка;
  • Крокомір. Годинник буде рахувати кроки, як професійний фітнес-браслет і це буде мотивувати дитину займатися спортом, більше рухатись та змагатися з однолітками;
  • Режим “на заняттях”. Ви можете встановити обмеження доступу до розважальних функцій на годиннику, щоб у дитини не виникало бажання бавитися в той час, коли потрібно вчитися. Ви можете встановлювати конкретний час, коли цей режим має увімкнутися і вимкнутися.
  • Розвиваючі ігри. На годиннику є розвиваючі ігри, наприклад, гра в арифметику, де потрібно вирішувати різноманітні завдання з додаванням, відніманням тощо.
  • Кнопка SOS. При активації цієї функції для батьків відразу надійде повідомлення та 15-секундний запис того, що відбувається навколо дитини.
  • Автономність. Годинник може працювати від батареї приблизно 1 день, залежно від сценарію використання.
  • Будильник. З розумним помічником на руці ваша дитина без проблем буде прокидатися зранку. Все що потрібно зробити — поставити потрібний час в додатку.
  • Спілкування. З годинника можна відправляти смайли та голосові повідомлення, тому ви завжди будете знати не лише де знаходиться дитина, але й як вона почувається.

jTyiSR4-UdE4xT3YyF6kQetPQT0hs-OL8SldBuU8uXNQYrxOHvdQQuGaqyemTBbiFAKSJEYynRn5NMx8S_S2cVA9HWWyhAkW4Ju0rvjQq-TefAzExIj5z-jvOPgC93Au14iGP9_- gZBgIMBbpe_jrMqvah6ZQSTWnOr_dvruzDWJRsoaIiQ1a2WQkR-lYPdPkEXtnhZFISiO5dKPw6NWXL2GHbmPAN3QE3pNre6H3m5X22qMT5Nt5jIJcwJ4HgRmn5IHrh2fQ7mUbAQS

№2 Elari FIXITIME 3

Цей дитячий смарт-годинник підтримує всі функції, які описані вище для моделі Elari KidPhone 2 та може похвалитися ще декількома цікавими фішками:

  • Дизайн. Весь дизайн меню розроблений на основі популярного мультика “Фіксики”;
  • Датчик зняття з руки. Про те, що дитина втратила годинник або хтось його зняв ви відразу дізнаєтесь з повідомлення у вигляді SMS.
  • Дві камери: основна і фронтальна. Завдяки наявності двох камер (одна з них спрямована на дитину) можна спілкуватися за допомогою відеозв’язку. 
  • Вбудований ліхтарик. Можливо використовувати його доведеться і не часто, але як додаткова фішка годиться.
  • Автономність: Годинник може працювати до 5 годин в режимі розмови і до 3-х днів в режимі очікування.

k6dsV_DRW9cN4bEZMj1BFUDy2V5iJ-6KE22gNZZe8TLjD4-7AGz6jbGlUeq_oshhd6l0lPa8mBJFj9TjiBs8mI2yBfrLAkMZXeUqIpkozW3YfHM8xsSKeHebxMGOX_1uRxZwxY6f X5tbDh4HK6kxxYja90CVphlX_nffjWYhrkKqtPw9JvV7_vlocGbiu0pE8gqb8IwiNeewrQPu3QLkhkunV3St-XUn34XuUCxU_1ppbFRrW13EaVufAgNb80TbQENrX4GUeLHUzqzi

№3 Elari KidPhone 3G

Третя модель в нашому переліку підтримує функції двох попередніх, але додатково може похвалитися підтримкою голосового асистента “Аліса” від Yandex. Ваша дитина може відчути себе власником справжнього смарт-годинника задаючи для “Аліси” питання: яка погода, де знаходиться Париж і навіть може попросити розповісти казку.

В годинника поліпшена технологія визначення місцезнаходження, тому ви можете в будь-який момент дізнатися, де знаходиться ваша дитина з точністю до 10 метрів.

Автономність годинника не сильно відрізняється від двох попередніх моделей і знаходиться на рівні 3 днів в режимі очікування та 1-2 дні при помірному використанні.

Ціна годинника трохи вища, як у попередніх і це зумовлено наявністю голосового помічника та якістю реалізації камери. Проте якщо для вас чи вашої дитини наявність цих функцій не принципова, то можна обирати і більш доступні моделі.

EUg6dnvYB8JW3MKuASEL7F6DUTzOflo9JZn-BU20zZRK1ePMSN6yEiIXWzm2ZyKWw4W2QwwOop6c_rzklXSlhqk0OMNzq7_teVrfiwQpFq4BbNx1Oz_tcxNw6G22lG_Pd1FlurWY upP0oRh-Uw7wGG77AZ_9eF5A8SqDq85LXcVH64ohCK38DuwJS5rZ9e8Q4FMJg0chTeGKCCQo62Fi-atDYWX3jydR_uArGZDxn8bWu-hXAXMHyhsyfQ1fU0H84aOnaLSpSR3NblCT

№4 Doki Watch S Dazzle

Серед представлених моделей Doki Watch S Dazzle вартує найбільше, майже 4 тисячі гривень. Він, як і попередні гаджети вміє визначати місцезнаходження дитини/ Також ви можете встановлювати “безпечні локації”, наприклад: школа, дитячий садок чи офіс будь-кого з батьків. Як тільки ваша дитина буде виходити за межі цих локацій, то на смартфон відразу буде приходити сповіщення.

Серед функцій смартфона є звична кнопка SOS, щоб вона спрацювала потрібно три секунди її потримати і всім заздалегідь вказаним номерам прийде сповіщення, що щось сталося, а також 60-секундний запис всього, що відбувається навколо.

На годиннику батьки мають змогу ставити для дитини задачі і навіть дедлайн їх виконання. Коли завдання буде виконане дитина може натиснути відповідну піктограму і батькам прийде сповіщення. Також віддалено можна обмежувати доступ майже до всіх функцій годинника, крім кнопки SOS.

В годиннику є спеціальний додаток dokiPet, який мотивує дитину бути більш активною, стежить за тим скільки кроків пройдено, яка відстань подолана та скільки калорій спалено.

GLC1cojqJTt-HhHCezYHE_fIobb0lDjkSVoJmWS0goHxh5sjUcELuD4UIrLn5XhUaBJ_5pIdnlBJDqwfgFdT7CDSpRQyqxSor5YtNXzO3Nb15nFMrypPcVrf_bqI5dKn8zVJy-hT 7q_s_L0CoiIJS8AZAqqqUw2DJMrOiscsR4ABRL4eMIGInERHdkr1-3G5I5xYBsjNMKrIf1rhmbHbrRqj4RizNbJXyqd1mshqKzPzb2-Xt9rK8NsuXSrIVLTEj3KNkiW9lBdhs2Pg

За допомогою камери годинника можна робити знімки, які зберігаються в пам’яті пристрою і батьки теж їх можуть переглядати в додатку. Зроблені фотографії також без проблем можна встановлювати, як шпалери на робочий стіл годинника. Якщо у друзів вашої дитини теж є смарт-годинник, то їх можна “подружити” і таким чином діти будуть спілкуватися

Годинник має батарею на 600 мАг, якої як і в попередніх моделях буде вистачати приблизно на один день роботи. В режимі очікування годинник працюватиме 36 годин. Показник не вражаючий, але поки-що в більшості дитячих смарт-годинників саме така автономність.

У Doki Watch S Dazzle немає функції прослуховування і це швидше перевага, ніж недолік. Навіть у дитини має бути особистий простір, щоб вона не відчувала, що за нею постійно шпигують та підслуховують.

ВИСНОВКИ

Дитячий смарт-годинник — це крутий гаджет для того, щоб бути завжди на зв’язку з дитиною та бути спокійним, що дитина у безпеці. Ви можете обрати дитячий смарт-годинник відповідно до наявного бюджету та відповідно до функцій, які для вас в пріоритеті. В каталозі товарів на сайті КТС ви також можете підібрати смарт-годинники інших кольорів та виробників.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?