Xiaomi Redmi AirDots 3: апгрейд по всіх фронтах?

19/04/2021

TWS-навушники Redmi AirDots 2 без перебільшення можна назвати народними навушниками, але за останній рік навіть для них з’явилося багато альтернатив, тому прийшов час оновлюватись. Чудово розуміючи потреби ринку Xiaomi представила Redmi AirDots 3. Далі в статті розкажемо про те чим можуть похвалитися нові навушники та в яких моментах доведеться йти на компроміс.

Xiaomi Redmi AirDots 3

Коробка та комплектація

Навушники продаються в аскетичній картонній коробці колір якої змінюється залежно від того, який колір навушників всередині. Разом з AirDots 3 в комплекті є дві пари змінних амбушюр та кабель для заряджання USB Type-C.

Xiaomi Redmi AirDots 3

Дизайн

Дизайн кейсу та навушників змінився мінімально. Цього разу навушники доступні у трьох кольорах: темно-синій, рожевий та білий. Дивно чому Xiaomi не зберегла “ходовий” чорний колір. Кейс виконаний з матового пластику, він приємний на дотик і по габаритах трішки більший за кейс AirDots 2. На передній частині кейсу розташувався світловий індикатор, в попередній версії його не було. На задній стороні кейсу є роз’єм USB Type-C, а в попередній версії був Micro-USB. На кришці є великий напис Redmi і цього разу він просто надрукований, а в попередньому поколінні він був вигравіюваний.

Xiaomi Redmi AirDots 3

Внутрішня частина кейсу прорезинена, які переваги це дає я так і не зрозумів за час кількаденного користування, але ворсинки та пил вона збирає точно швидше, ніж пластик. Всередині кейсу є клавіша для активації режиму спарювання, хоча при першому підключенні вона мені не знадобилася. Навушники в кейсі міцно магнітяться і не випадають.

Xiaomi Redmi AirDots 3

В самих навушниках теж є кілька суттєвих змін. Зовнішня частина навушників тепер глянцева і без окантовки такої як в другій версії. В кожному навушнику є світловий індикатор. На внутрішній частині крім контактів є інфрачервоний датчик, який моніторить наявність навушників у вухах. Він відповідає за автопаузу, якщо вийняти навушник з вуха.

Xiaomi Redmi AirDots 3

За розмірами навушники стали трішки масивнішими, але це ніяк не вплинуло на зручність посадки у вухах. Вони стали важчі на 0,5 грама, тому різницю навряд чи можна відчути. При прямому порівнянні 3-тє покоління краще “сидить” у вухах, але це справа дуже індивідуальна.

Xiaomi Redmi AirDots 3

КЕРУВАННЯ

На відміну від попередніх навушників, де керування здійснювалося за допомогою механічних клавіш тут все реалізовано за допомогою сенсорних жестів. Варто сказати, що вони спрацьовують не у 100% випадків, але ними вам доведеться користуватись не так часто, бо доступні всього три дії:

  • виклик голосового асистента — подвійний тап по лівому навушнику;
  • пауза/відтворення — подвійний тап по правому навушнику;
  • прийняти виклик — подвійний тап по правому навушнику.

Перемикати треки та збільшувати гучність доведеться вручну на смартфоні чи іншому пристрої.

Xiaomi Redmi AirDots 3

ЗВУЧАННЯ

Пасивна шумоізоляція в цих навушниках заслуговує особливої похвали. Активного шумозаглушення немає. Затримки звуку при перегляді відео теж немає, але в іграх вона відчувається, тому якщо для вас це принципово, то варто звернути увагу на більш дорогі моделі навушників. Наприклад Huawei Freebuds 4i, які нещодавно були в нас на огляді.

Xiaomi Redmi AirDots 3

Навушники отримали підтримку кодеку AptX і це відчувається. Вони звучать точно багатше за попереднє покоління. “Мозком” навушників є чіп QCC3040. Для з’єднання використовується Bluetooth 5.2. Якщо є можливість покрутити “еквалайзер”, то з цих навушників можна витиснути максимум. На жаль, фірмового додатку в якому можна було б налаштувати керування чи еквалайзер немає. Якість мікрофону в цих навушників на середньому рівні. 

Xiaomi Redmi AirDots 3

АВТОНОМНІСТЬ

Кейс має батарею на 600 мАг. Кожен навушник має батарею на 43 мАг і цього вистачає, щоб 7 годин відтворення музики або 5 годин спілкування по телефону з шумозаглушенням. Одного заряду кейсу вистачить на дві зарядки навушників. Загалом порівняно з попередньою версією навушники стали “жити” вдвічі довше, а це вагома причина для переходу на нову версію.

Xiaomi Redmi AirDots 3

ВИСНОВКИ

Xiaomi Redmi AirDots 3 є одними з кращих у своєму сегменті. До ключових переваг можемо віднести вдвічі вищу автономність, ніж в попередньому поколінні. Роз’єм USB Type-C, а не MicroUSB. Наявність підтримки кодеку AptX. До нюансів можна віднести дуже бідний набір команд для сенсорного керування та посередню якість мікрофону для розмов.

Ці навушники чудово підійдуть, якщо ви часто дивитесь YouTube або шукаєте якісні навушники на подарунок не за всі гроші світу. Якщо ж ви геймер і вам критично важливо, щоб затримка звуку була мінімальна, то доведеться звернути увагу на більш дорогі моделі. Загалом Upgrade у Redmi AirDots 3 відбувся по всіх фронтах порівняно з попереднім поколінням і якщо зважити на ціну, то нюанси нівелюються.

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?