Xiaomi Redmi 9T: смартфон без недоліків?

14/04/2021

Цей смартфон був представлений у січні і відразу після презентації стало зрозуміло, що високі продажі для цього апарату будуть гарантовані. Цей смартфон коштує менше, ніж $200 і при цьому має деякі фішки, які не завжди зустрічаються в смартфонах за $400.

Xiaomi Redmi 9T:

КОМПЛЕКТ ТА ДИЗАЙН

В комплекті зі смартфоном є блок для зарядки на 22,5W, кабель USB Type-C, голка для SIM-карти, силіконовий чохол, документація і ще з заводу на екран наклеєна захисна плівка, а це відповідно ще економить вам 3-4 сотні гривень на старті користування.

Xiaomi Redmi 9T

Смартфон доволі товстий (9,6 мм) та важкий (198 грамів), але для цього є дуже просте пояснення — ємність батареї. Вона приємно дивує. Звісно ж апарат виконаний із пластику. Вологозахисту немає, але за словами виробника він має водовідштовхувальне покриття, щоправда не уточнюється чи це по усьому корпусу чи мається на увазі олеофобне покриття на екрані.

Xiaomi Redmi 9T

На нижньому торці є роз’єм для заряджання USB Type-C, а також динамік. На задній панелі, яка злегка перфорована, а відповідно не збирає відбитків пальців розташувався величезний логотип Redmi та прямокутний блок квадро-камери. Приємно також те, що ви можете вибирати серед 4-х кольорів корпусу.

Xiaomi Redmi 9T

БЕЗПЕКА

Смартфон має сканер відбитків пальців вбудований в клавішу живлення. Він спрацьовує в 10-ти випадках з 10-ти. Є можливість встановити розблокування через розпізнавання обличчя. Доволі зручно, але суттєво довше і не завжди коректно спрацьовує в темноті. Стандартні можливості для блокування також є. До речі, серед способів розблокування є bluetooth, який буде працювати за наявності аксесуарів типу фітнес-трекера чи навушників.

Xiaomi Redmi 9T

ЗВУК

До речі, якщо говорити про звучання цього апарату, то ми не можемо не згадати, що в смартфоні, який коштує менше 5-ти тисяч гривень, є стереодинаміки. До приємних моментів віднесемо і той факт, що тут зберігся роз’єм mini-jack для навушників.

Xiaomi Redmi 9T

ЕКРАН

Смартфон має великий IPS дисплей на 6,53 дюйма. Він займає більше 83% передньої панелі. Щільність пікселів на рівні 395 на дюйм. Роздільна здатність екрану FullHD+ і це ще одна причина для придбання цього смартфону, бо в цьому ціновому сегменті це справді рівень. Виріз в екрані виконаний у формі крапельки. Є багато дискусій про те, що краще — крапелька, отвір чи моноброва, але на практиці за кілька годин користування взагалі забуваєш про це.

Xiaomi Redmi 9T

Частота оновлення екрану 60 Гц. Будемо відверті, що навіть 90 Гц тут ніхто не чекав, бо все таки це бюджетний сегмент. В налаштуваннях вам доступна темна та світла теми інтерфейсу. Ви можете налаштовувати колірну температуру та змінювати насиченість кольорів на свій смак. Екран захищений склом Corning Gorilla Glass 3 та заводською плівкою. 

Xiaomi Redmi 9T

ПРОДУКТИВНІСТЬ

З коробки смартфон працює на Android 10 з фірмовою оболонкою MIUI 12. До речі, смартфон отримає оновлення до Android 11. До плавності роботи інтерфейсу питань немає. Все гортається плавно без ривків та затримок. Смартфон працює на Qualcomm Snapdragon 662 з графікою Adreno 610. Це чіп середнього рівня, який легко справиться з більшістю завдань і однією з ключових його фішок є енергоефективність. Нижче на зображенні можна визначити місце цього чіпу по продуктивності серед інших процесорів від Qualcomm та інших виробників.

Xiaomi Redmi 9T

В синтетичному тесті AnTuTu апарат набирає близько 180 тисяч балів. На вибір доступні дві конфігурації пам’яті — 4/64 та 4/128 ГБ. Цікаво, що у версії на 64 ГБ пам’ять стандарту UFS 2.1, а у версії на 128 ГБ — UFS 2.2. Є можливість розширювати пам’ять картками пам’яті при цьому не зазіхаючи на 2-гу SIM-карту.

Xiaomi Redmi 9T

КАМЕРА

Основний блок камери складається з чотирьох об’єктивів. Головний з них на 48 МП. Смартфон по замовчуванню не фотографує з такою роздільною здатністю, тому цей режим потрібно увімкнути в налаштуваннях. Варто сказати, що різниця відчувається. 

eTjfN5-emABj8-TA-O5j8bl41Y406NaHja3j8RsqMkRMTgEk8Kq2vQUwT9UPk5kEvB9xZIicJPjXsm-XfbmCCw-XSMQbZ-RtedJ2io_6t8sapvATxQYa-envcVMe4ix1uZtA_ixM

Смартфон має також ультра ширококутний об’єктив на 8 МП з кутом огляду 120 градусів. Два додаткових модулі виконують роль макро об’єктива та датчика глибини. Важко говорити про їх доцільність у бюджетних смартфонах. 

Xiaomi Redmi 9T

Як основна так і фронтальна камера може записувати Full HD-відео 30 кадрів за секунду. До речі фронтальна камера на 8 МП. Передбачувано, що жодна з камер не має оптичної стабілізації. Нижче кілька прикладів живих фотографій з Redmi 9T.

1rqZsKQ9ExuLOxsL-8fE7dqaeTr11_jTHRixkIk-Gimkix2qCwb8raghTblahEdYfI_wHgmTcA8myRat9M2IFkxTeP4Yb9YlHsFyO0moKyGKHr_a0M39t207Y7TYMGfct_cBSehB

tcNwdwl1kMolLmV2GY0fWf8uHR-jwkJ1wxd2by_OJJxeZeIbS5-Zx7y1-Zqsj4UjPkFPgoptQ6VA6NQTHD2xXgqO9OQbVMB0KbddxDKV3PbDSglKkUVQlf3nh0fBrMyIpUN8xAxw

UxMsBHhcD6nIgEoysRcbvyceC4QQ-uDnPgBRjhQpvUY5mANg2tBcmxMCwM1R-wNY21VEG37gkgRkvvsOF7cwR0S9xq40dwfD2exS-GBY7he4KzttI25sGk5kZc7iRodtjGt3CY9G

yHrwkhDTgKCFb6vdF89eDQpZ4wuaXQfbeM5OzPIuxNlP2INeGD56OSHApgJf4FSfpT962UMk8h0ejuRRB_ToWr9uBpiVDlkACbe3nc1bnzvXU02-ZigPu6hXwMqV4EknwUDHxkui

АВТОНОМНІСТЬ

Смартфон має акумулятор на 6000 мАг. Якщо зважати на енергоефективний процесор та той факт, що частота оновлення екрану 60 Гц, то цілком ймовірно, що одного заряду вистачатиме на 2-3 дні користування. Якщо вірити деяким оглядачам, то одного заряду смартфона вистачить, щоб слухати музику протягом 195 годин, а це на секундочку, аж 8 діб.

Xiaomi Redmi 9T

Цікаво, що в характеристиках смартфона пише, що він підтримує зарядку на 18W, а в комплекті з ним йде адаптер, який видає 22,5W потужності. Зважаючи на ємність батареї зарядити її швидко не вдасться. Зарядка триватиме від 2,5 до 3 годин.

КОМУНІКАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ

В цьому апараті є все. Звучить аж надто узагальнено і нереально, але десь так і є. Redmi 9T підтримує роботу в мережах Wi-Fi 2,4 та 5 ГГЦ. Для з’єднання з іншими аксесуарами використовується bluetooth 5.0. Смартфон має NFC-модуль для безконтактних оплат. Не забули тут і про інфрачервоний порт для зручного керування домашньою електронікою і навіть FM-радіо є. Про дві SIM-карти вже згадували вище.

i9yQBXhjVYPkrJDBrD_-ddBCQhSN30XkByT701aXRHTOSo2LPUKDMvvFDG3CIvPy8E37y-r4B5-dple-UCUIS-lwQccY05jvRkglsf7wvC55XqQo0OtkPAkot5BZkvT3kU2Yo3KT

ВИСНОВКИ

Redmi 9T однозначно вартує своїх грошей. Апарат має чудовий комплект з чохлом, захисною плівкою та швидкою зарядкою. Великий екран з роздільною здатністю Full HD+ і це в бюджетному сегменті. Процесор від Qualcomm, який справиться з більшістю повсякденних завдань. Основна камера складається з 4-х модулів, де основний на 48 МП при хорошому освітленні дуже добре себе показує. Батарея на 6000 мАг забезпечує до 2,5 годин роботи від одного заряду. Серед додаткових фішок апарат може похвалитися слотом для двох SIM-карт та карти пам’яті, сканером відбитків у клавіші живлення, наявністю NFC, а ще стереодинаміки та підтримка Wi-Fi 5 ГГц. Смартфон за свою вартість справді без слабких сторін.

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?