Xiaomi Mi Watch: потрібно брати

21/04/2021

Xiaomi позиціонує Mi Watch як годинник для спорту і варто сказати, що для тренувань у нього є все необхідне. Однак позиціонувати цей гаджет виключно як спортивний аксесуар означає обмежити його аудиторію, бо цей годинник підійде і для людей, які не займаються спортом професійно та регулярно.

Xiaomi Mi Watch

ДИЗАЙН

Годинник має круглу форму і це багатьом подобається, але є свої нюанси у вигляді зручності читання повідомлень. Mi Watch важить всього 32 грами. Матеріал корпусу дуже схожий на метал, але це не метал. Виробник вказує, що годинник виконаний з поліаміду армованого скловолокном. 

Xiaomi Mi Watch

Ремінець має стандартне кріплення 22 мм і в кого раніше був смарт-годинник з таким кріпленням той знає наскільки зручно змінювати ремінці, а вибір надзвичайно широкий. Чорний ремінець без проблем підійде під класичний одяг. 

Xiaomi Mi Watch

Корпус годинника захищений по стандарту 5 АТМ. На боковій грані є дві клавіші і вони мають конкретні підписи. Верхня клавіша "Home" відповідає за активацію екрану і перехід в меню додатків. Її також можна використовувати для повернення на головний екран. Клавіша "sport" відповідає за те, щоб швидко перейти на екран з режимами тренувань. 

Xiaomi Mi Watch

Навігація в меню теж реалізована інтуїтивно зрозуміло. Свайпи вліво будуть перемикати віджети, які є на екрані. Свайп згори вниз відкриє меню сповіщень, а знизу вверх - меню швидких налаштувань.

Xiaomi Mi Watch

ЕКРАН

В Mi Watch встановлений AMOLED екран на 1,39 дюйма з роздільною здатністю 454х454. Щільність пікселів на рівні 326 ppi. Якщо відійти від технічних характеристик, а просто розповісти про враження, то екран — це головна причина успіху цього годинника. Інтерфейс працює надзвичайно плавно, кольори насичені. В темних оформленнях циферблату годинник по-особливому енергоефективний, бо це AMOLED-матриця. Кути огляду чудові, а текст читабельний навіть на вулиці в сонячну погоду. Дає про себе знати яскравість 500 ніт. 

Xiaomi Mi Watch

В налаштуваннях ви можете вибрати 1 з 5-ти градацій яскравості. Є можливість також встановити автояскравість і це дуже зручно, щоб годинник в темноті не сліпив очі. Є можливість налаштовувати тайм-аут екрану від 5-ти до 20 секунд. Звісно ж це впливатиме на автономність. Не забули розробники і про Always-On Display. Можна обирати різні варіанти оформлення і всі вони стильні, а не просто, щоб були.

Xiaomi Mi Watch

Можна налаштувати, щоб екран прокидався при піднятті руки і працює така фішка коректно. Також є можливість вимкнути екран накривши долонею. Загалом враження від екрану найприємніші. Близько року я користувався смарт-годинником Huawei Watch GT 2 і можу сказати, що тут екран та плавність інтерфейсу справляють набагато краще враження і при цьому коштує Mi Watch на 2 тисячі менше.

Xiaomi Mi Watch

Якщо обрати циферблат з великою кількістю чорного кольору, то буде враження, що екран взагалі немає рамок. В додатку ви можете обирати серед великої кількості вочфейсів і при оновленнях додаються ще нові. Зручно, що всі вони посортовані по категоріях. 

Xiaomi Mi Watch

Є можливість ставити на заставку свої фото. До речі, деякі циферблати є просто красиві, а деякі містять корисну інформацію про заряд батареї, спалені калорії, серцебиття. Деякі циферблати налаштовані так, що зображення змінюється автоматично після кожного розблокування.

Xiaomi Mi Watch

СМАРТ-ФУНКЦІЇ

Годинник підключається до смартфона через додаток Xiaomi Wear. В ньому ви можете налаштувати з яких додатків будете отримувати сповіщення. Звісно чим більше додатків і сповіщень тим швидше буде розряджатися годинник. У сповіщеннях коректно відображається українська мова. На екрані відображається достатньо тексту. Читати дуже зручно. Щодо дзвінків, то можливості на них відповідати з годинника немає, тому що відсутній динамік. Коли триває виклик, то ви можете його або відхилити або перевести в беззвучний з годинника. Mi Watch підтримує голосового асистента Amazon Alexa, але в наших широтах він не працює.

Xiaomi Mi Watch

Є можливість керувати відтворенням: перемикати треки, збільшувати/зменшувати гучність, ставити на паузу. Безпосередньо до годинника підключити TWS-навушники не можна. 

Xiaomi Mi Watch

Звісно ж відсутній NFC-модуль, тому безконтактна оплата, як наприклад на одній з версій Mi Band 4 тут неможлива. З годинника можна керувати камерою смартфона. Інколи така фішка може знадобитися тим більше, що на годиннику можна встановлювати час через який смартфон зробить знімок. Mi Watch можна підключити до пристроїв на Android 5.0 та вище, а також до iOS-пристроїв з операційною системою 10.0 та вище.

Xiaomi Mi Watch

СПОРТ ТА ЗДОРОВ’Я

Mi Watch не просто так позиціонується компанією Xiaomi як гаджет для спорту, бо в ньому є підтримка більше 100 різноманітних видів спорту. Щоправда тільки два: біг та ходьба можуть визначатися автоматично. Крім стандартних видів спорту тут ви можете знайти і запуск повітряного змія, кінний спорт, дартс і ще багато інших.

Xiaomi Mi Watch

Годинник має датчик для вимірювання рівня кисню в крові (SpO2). З приходом пандемії виробники по-особливому загострюють увагу на тому, що дуже круто мати персонального “лікаря” на руці. Також в налаштуваннях ви можете обрати, коли пристрій буде вимірювати частоту сердечних скорочень. Годинник також може моніторити рівень стресу. Хоча до вимірів рівня стресу на смарт-годинниках я ставлюся з долею іронії.

Xiaomi Mi Watch

От що для спорту реально важливо, то це GPS-модуль і він тут є. Також годинник підтримує GLONASS, GALILEO, Beidou. Mi Watch також може моніторити фази сну. Звісно у всіх вище перерахованих випадках на смартфоні буде доступна розширена статистика. 

Xiaomi Mi Watch

АВТОНОМНІСТЬ

Автономність — одна з ключових фішок цього годинника. Батарея має ємність 420 мАг і за словами виробника її вистачить на 16 днів користування, а якщо користуватися ощадливо, то навіть на 22 дні. Стільки навіть Mi Band 6 не живе, тому закрадається певний сумнів, але це правда. Звісно якщо “викрутити” яскравість на максимум, поставити максимальний тайм-аут дисплея, увімкнути Always-On Display та багато тренуватися з GPS, то 16 днів годинник не проживе, але навіть при активному користуванні вам його вистачить на 10-12 днів роботи і це дуже круто. 

Xiaomi Mi Watch

До приємних моментів можна віднести і те, що в комплекті є магнітний зарядний адаптер, який легко приєднується до Mi Watch. Загалом від 0 до 100% годинник заряджається приблизно за 45-50 хвилин.

ВИСНОВКИ

Висновки про цей годинник дуже прості. Якщо ви шукаєте смарт-годинник за розумну ціну з чудовим Amoled-екраном, завидною автономністю, приємним дизайном та великою кількістю спортивних режимів, то Mi Watch потрібно брати.

Вас приємно вразить плавна робота інтерфейсу, велика кількість циферблатів, наявність датчику SpO2 та можливість переглядати сповіщення, де коректно відображається текст. Про керування музикою та камерою в Mi Watch також не забули, а завдяки стандартному кріпленню ремінця ви можете кастомізувати годинник як вам завгодно. Годинник продається в стильній коробці і якщо купувати його для себе, то це не настільки важливо, але якщо на подарунок, то крута коробка додасть яскравості для сюрпризу.

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?