Обирай свою сторону: Apple Watch SE vs Samsung Galaxy Active Watch 4

22/09/2021

На сьогоднішній день вже нікого не здивуєш годинником, що може лише показувати час. Більшість користувачів обирає смарт-гаджети — і воно й не дивно, адже це стильний дизайн, багатофункціональність та сучасні можливості, які часом можуть навіть врятувати життя. Сьогодні ми розглянемо моделі новеньких смарт-годинників двох найпопулярніших брендів — Apple та Samsung, а саме Apple Watch Series SE та Samsung Galaxy Watch 4.

Apple Watch Series SE

Разом з новим флагманом Watch Series 6 компанія Apple вперше випустила і більш доступну версію своїх розумних годинників — Watch SE. Apple Watch SE — це поєднання найбільшого екрану та найважливіших функцій, доступних на «яблучному» смарт годиннику. Саме ця модель, безсумнівно, стала найкращим варіантом серед годинників Apple за критерієм «ціна/якість». Оснащений потужним процесором S5 для стабільної роботи гаджета.

applewatch_Se.jpg

 

Samsung Galaxy Active Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4 — новинка компанії Samsung, що була представлена влітку 2021 року. Саме він став першим смарт годинником компанії Samsung на операційній системі — Wear OS від Google, проте інтерфейс Wear OS був значно перероблений дизайнерами Samsung для того, щоб підходити під загальну стилістику бренду. Крім нової операційної системи Wear OS, серцем Galaxy Watch 4 став процесор Exynos, який гарантує підвищення продуктивності на 20%. 

preview-4-scaled.jpg

Дизайн

Apple Watch SE має класичний для Apple Watch дизайн. Виконаний у алюмінієвому корпусі, середня панель з екраном прикрита склом Ion-Х з олеофобним покриттям, а внутрішня сторона зроблена з кераміки. Годинник доступний у трьох кольорах корпусу: чорний, сірий та рожевий, а також у двох розмірах: 40 та 44 мм. Корпус Galaxy Watch 4 також виконаний з алюмінію і має досить мінімалістичний дизайн: класичний для розумних годинників Samsung круглий дисплей, а з елементів управління тут всього дві кнопки: верхня виконує команду «Додому», нижня — «Назад». Galaxy Watch 4, як і Apple Watch SE представлені у двох розмірах: 40 та 44 мм, проте кольорова гамма у Samsung цікавіша. Годинники представлені у чорному, срібному, темно-зеленому та золотому кольорах . 

Автономність

Apple Watch SE можуть пропрацювати близько двох днів без підзарядки в активному режимі з увімкненим відстеженням тренувань і сну. Важливо, що моніторинг сну забирає приблизно 20% енергії за ніч, тому якщо для вас ця функція не важлива, на ніч можна поставити годинник на підзарядку. Samsung Galaxy Active Watch 4 не можна назвати більш автономними, адже батарею вони так само тримають 1,5-2 дні. В принципі, для сучасних годинників з великим екраном та повнофункціональною операційною системою, що дозволяє встановлювати додатки, це дуже гідний результат. 

16-4.jpg

Можливості

Обидва гаджета оснащені базовими функціями сучасних смарт годинників: можливість приймати телефонні дзвінки, отримувати сповіщення, оплачувати покупки через NFC за допомогою Google Pay та Apple Pay, підключатись до Bluetooth-навушників, займатись спортом за допомогою різних видів тренувань тощо. Функція моніторингу якості сну також наявна у обох моделей. 
Samsung Galaxy Active Watch 4 — годинник, що неодмінно сподобається спортсменам, адже має аж 95 видів тренувань. Він оснащений системою Samsung BioActive Sensor, за допомогою якої можна дізнатись всю необхідну інформацію про своє тіло та фізичну підготовку. За допомогою біоімпедансного аналізу годинник може визначити кількість води в організмі, розповідаючи про частку м'язових тканин, жиру та загальну вагу і тому подібне. Також Watch 4 мають функцію відстеження рівня кисню в крові та можливість зробити електрокардіограму. На відміну від Samsung Galaxy Watch 4, Apple Watch SE не мають функції відслідковування насиченості крові, проте годинник контролює правильне миття рук, нагадуючи, що їх варто мити не менше 20 секунд, а це дуже актуально в час пандемії, допоможе зняти напругу додатком «Дихання» та навіть повідомить про високий рівень шуму. 

Висновок:

Кожен зі смарт годинників оснащений важливими функціями та можливостями. Найбільшою відмінністю гаджетів Apple та Samsung є дизайн та операційна система: тут кожен бренд виділяється своїм фірмовим стилем. Автономність та можливості в принципі на одному рівні, не враховуючи деяких суттєвих відмінностей, що стосуються відстеження здоров’я, таких як електрокардіограма чи рівень насиченості крові. Який обрати — вирішувати вам. Багатофункціональний Samsung Galaxy Active Watch 4  або ж Apple Watch SE за супер ціною у КТС


 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Написати відгук
Д Дмитро 

Це правда що еплвотч, вимірює пульс навіть на скляній бутилці, та ковбасі? де він його там знаходить? Є багато відео в ютуб на цю тему

П Представник КТС

Вітаю! При закріпленні годинника на неживий предмет та виборі фунції "Серцевий ритм" вибиває помилку з пропозицією повторно спробувати - протестовано нами особисто :)

19.03.2023
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?