Вибираємо павербанк: швидка та бездротова зарядка, сонячна батарея та чи можна користуватися у літаку?

17/09/2019

Виробники смартфонів з усіх сил намагаються зробити свої апарати якомога автономнішими — збільшують ємність батарей, розробляють різноманітні режими збереження енергії, просувають різноманітні технології швидкої зарядки, але незважаючи на всі намагання виробників без павербанка сьогодні ніяк. Саме він рятує вас, коли залишається декілька відсотків заряду, а ще потрібно зробити багато важливих дзвінків, саме він допоможе вам залишатися на зв’язку, якщо ви плануєте йти в похід. Насправді варіацій на тему “де не обійтися без портативної батареї” безліч. Павербанк потрібен і з цим все зрозуміло, але який обрати, щоб він максимально відповідав вашим потребам дізнаєтесь у цій статті. 

power-bank-buying-guide-1.811963157.jpg

Бездротова зарядка

Почнемо з того, що зараз в тренді і на що виробники смартфонів роблять акцент в останні роки — бездротова зарядка. Якщо ваш смартфон її підтримує, то вам залишилося лише придбати універсальну батарею, яка теж має таку можливість і ви отримаєте небувалу зручність — просто покласти смартфон на павербанк і зарядка почнеться без ніяких дротів, розеток та вибору кабелів для підключення. Нижче є декілька варіантів таких павербанків, які можна придбати прямо зараз. 

IMG_20190917_114848.jpg

Швидка зарядка

Коли ми говоримо про швидку зарядку у павербанках, то тут потрібно розділяти все на дві гілки:

  • Швидка зарядка смартфона від павербанка при умові, що смартфон і павербанк її підтримують;
  • Швидка зарядка павербанку при умові, що адаптер для зарядки, кабель і сам павербанк її підтримують.

В інтернет-магазині КТС ви можете знайти великий вибір універсальних батарей, які можуть заряджати пристрої швидко. Головне перед покупкою дізнатися, який стандарт швидкої зарядки підтримує ваш смартфон та який стандарт підтримує powerbank, якщо вони співпадають, то вам пощастило і ви зможете витрачати в рази менше часу на зарядку вашого смартфона. 

Розібратися в технологіях швидкої зарядки доволі легко, якщо прочитати комплексну статтю на цю тему: “Швидка зарядка: Quick Charge, Power Delivery, Pump Express, Adaptive Fast Charging, Super mCharge, Huawei Super Charge, Dash/Warp Charge”.

Між іншим, якщо ви вже знаєте, яку технологію швидкої зарядки підтримує ваш смартфон, то можете переходити у відповідний розділ сайту, де вже відсортовані павербанки згідно технологій швидкої зарядки:

Передусім варто потурбуватися про те, щоб павербанк міг швидко заряджати ваш смартфон, але ще крутіше, коли і сам павербанк може заряджатися швидко, щоб вам не довелося чекати цілий день поки він відновить запас енергії і його знову можна буде використовувати. Чи можна заряджати швидко павербанк ви можете уточнити безпосередньо при покупці у менеджера чи поглянувши на специфікації павербанка, поглянувши на значення вхідної потужності, яку він може прийняти.

Павербанк з сонячною батареєю

Після того, як на ринку з’явилися універсальні батареї, виробники намагалися придумати, як зробити так, щоб павербанк заряджався без розетки. Теоретично, це зробити можна, якщо використати сонячну енергію, але наскільки це буде ефективно зважаючи на розміри павербанка? Як виявляється не дуже ефективно через ряд причин:

  • щоб зарядити портативний акумулятор приблизно на 10 000 мАг вам доведеться тримати його на сонці приблизно 15 годин.
  • якщо погода похмура, то відновити заряд павербанка буде майже неможливо;
  • сонце періодично буде ховатися за хмарами;
  • світловий сонячний день не триває 15 годин.

Внешний-аккумулятор-с-зарядкой-от-солнца.jpg

Частково відновити заряд або принаймні звести нанівець саморозряд павербанка вам ймовірно вдасться, але великої ефективності ви не досягнете. Тим більше, якщо ви хочете відразу заряджати павербанк і від нього смартфон, то останньому теж доведеться лежати на сонці, що не дуже добре впливатиме на батарею та роботу смартфона.

solar-power-bank-dual-usb-power-bank-20000-mah-waterproof-powerbank-bateria-external-portable-solar-panel-5.jpg

Тому, якщо ви планували придбати павербанк з сонячною батареєю, рекомендуємо  не поспішати, а дочекатися поки виробники вдосконалять цю технологію і вона стане по-справжньому ефективною фішкою, а не просто фішкою. Варто зауважити той момент, що провідні виробники павербанків поки не використовують цю фішку і це теж багато про що говорить.

Чи можна брати павербанк в літак?

Передісторія

Загалом це питання мало кого цікавило, але після того, як Міжнародна організація цивільної авіації заборонила перевозити у відсіку для багажу літій-іонні батареї це питання знову почало хвилювати багатьох. Це рішення МОЦА прийняла через те, що були випадки, коли батареї загорялися. Багатьох така інформація засмутила і навіть налякала, але згодом від цієї організації прийшло офіційне роз’яснення.

l7zcjzFOsCgHMqm2DN-h1VQe76VkUM1a0fuANOM7as5uVKyrxgrfG1I6Nfs36eHI1UIiQv_CR-z7BSPF0_MqqEcCVBCL1nWhErl70V7lfRbzfz9X3F_BNakmIZu6z0ZkXymu38Y7

Пояснення

Міжнародна організація цивільної авіації розуміючи, що не всі правильно зрозуміли суть заборони вирішила роз’яснити на які випадки поширюється ця заборона.

  • По-перше, заборона не поширюється на батареї, які знаходяться в пристроях членів екіпажу (батареї, які знаходяться в смартфонах, планшетах, ноутбуках тощо).
  • По-друге, заборона не поширюється на перевезення акумуляторів у багажних відсіках вантажних літаків.
  • По-третє, заборона поширюється лише на перевезення комерційних партій батарей у багажних відсіках пасажирських літаків.

Офіційне звернення Міжнародної організації цивільної авіації

«Обмеження стосуються лише літій-іонних акумуляторів, які в якості вантажу перевозяться в пасажирських літаках, і не поширюються на персональні електронні пристрої пасажирів або екіпажу повітряних суден».

Підсумовуючи можна сказати, що ви можете взяти свій павербанк в літак і не перейматися про безпеку та проблеми з персоналом літака.

Читайте також:
Павербанки для ноутбуків від Move speed на 45 та 130W
Ринок павербанків в Україні переживає другу молодість через високий попит. Сьогодні в нас на огляді дві моделі павербанків: Move speed K20 45W та Move speed M20 130W. Основною фішкою цих павербанків є те, що вони підходять для заряджання ноутбуків. Детальніше про фішки цих двох моделей далі в огляді
25/01/2023
Павербанки Move speed з ємністю від 20000 до 70000 мАг
Бренд Move speed давно на ринку універсальних батарей та комплектуючих до ПК, однак в Україні він відомий тільки зараз завдяки своїм пропозиціям в сегменті павербанків. В цьому матеріалі ми розглянемо 4 моделі портативних батарей і розповімо про ключові фішки кожного. MOVE SPEED E20 ТА K30 Move sp
06/01/2023
Як зарядити смарт гаджети, коли немає світла?
Кожен розуміє, що з «сусідами» нам, м’яко кажучи, не пощастило. Росіяни продовжують атакувати Україну ракетними обстрілами. За останні дні найбільше атак припало саме на енергетичні об’єкти, через що багато областей та міст залишились без світла. Відповідно і зараз є перебої з електропостачанням та
24/10/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?