Ваги Xiaomi Smart Scale 2: огляд особистого тренера з цифровим підходом

21/05/2019

У повсякденному житті ми вже звикли зустрічатися з розумними гаджетами - багато, хто носить на руці смарт-годинник чи фітнес-браслет, у деяких вдома прибирається робот-пилосос, а повсякденним пристроєм, який мають, навіть найменші користувачі є смартфон.

Компанія Xiaomi часто дивує своїх прихильників різноманітними пристроями для побуту - уявляєте, компанією випускається навіть смарт-смітник (!). Відомим гаджетом, який став бестселером у своїй ніші став фітнес-браслет Mi band, третє покоління якого продовжує тримати свою актуальність та знаходить багато фанатів по всьому світі.

Ще одним пристроєм із спортивним призначенням є смарт-ваги Xiaomi Smart Scale. Нашою командою було протестовано друге покоління цього гаджета, який має не тільки фірмовий дизайн компанії, а й доволі приємну вартість. Справа в тім, що розумні ваги не є великою інновацією, адже багато інших компаній вже випускали подібні пристрої до Xiaomi. Але хочеться відмітити, що більшість з них мали призначення суто спортивне та, майже, професійне, що звичайно впливало на ціну.

Xiaomi Smart Scale 2 мають цікавий функціонал, про який розповімо детальніше нижче, але при тому вартують на рівні “мас-маркета” - всім, кому хочеться придбати фітнес-гаджет для домашнього використання дані ваги пропонують баланс між можливостями та ціною.

Дизайн

Друге покоління ваг Xiaomi Smart Scale 2 у зовнішньому вигляді відрізняється наявністю датчиків (чотири кола на поверхні), відсутністю логотипу та оновленим функціоналом.

Корпус пристрою міцний, але доволі тонкий, тому ваги виглядають дуже сучасно і органічно вписуються у приміщення. Їх можна використовувати і в спальні, і у ванній кімнаті, лаконічний дизайн робить їх універсальними у питанні розміщення.

Матеріали виробу приємні, враховуючи, що контактувати з датчиками для повних вимірювань потрібно, стаючи ногами на саму поверхню без взуття, це важливий показник для щоденного використання.

Особисто мені у дизайні сподобався “прихований” дисплей - така фірмова особливість робить вигляд гаджета ще більш сучасним і естетичним.

Весы Xiaomi Smart Scale 2

Досвід використання

У широті функціоналу старші ваги отримали додаткові можливості, адже оснащуються датчиками, які проводять вимірювання шляхом біоімпедансного методу (метод діагностики складу тіла людини за допомогою вимірювання електричного опору ділянок тіла в різних частинах організму). Датчики, які ми бачимо на поверхні дають змогу дізнатися про кількість жиру в організмі (включаючи вісцеральний), масу кісток, м'язів, вміст води, визначити обмін речовин і тип статури, ІМТ (індекс маси тіла), а також здійснити оцінку стану організму. Таким чином, користувач може отримати комплексну оцінку своєї фізичної форми, розуміючи не просто масу свого тіла, а й співвідношення різних його складових. Чому це потрібно знати? Я думаю, всі, хто колись займався наміреним схудненням знає, що існує така точка, коли ти продовжуєш притримуватися графіку тренувань і раціону харчування, а вага “залишається на місці”. Справа в тім, що людина при правильному фізичному навантаженні не просто спалює жир, а й набирає білкову масу - м’язи. Тому буває таке, що загальна маса тіла однакова, але от фізична форма краща. Раджу проводити вимірювання не тільки ваги, а й об'ємів тіла, адже вони будуть показувати, що ефективність вашої роботи над собою не зменшується.

Продемонструю на собі, яку оцінку організму дають ваги, але хочу зауважити, що в моєму додатку Mi Fit було прив’язано вже два розумних пристрої - фітнес-браслет Mi band 3 і смарт-ваги, тому я отримала інформацію не тільки про вагу, а й свій сон і фізичні активності. Ось так виглядає меню додатку Mi Fit при підключених пристроях:

Весы Xiaomi Smart Scale 2

Наприклад, це допоможе мені правильно вибрати дні для тренувань, адже змушувати свій втомлений організм працювати зі збільшеними навантаженнями недоцільно. А по-друге, дані про тренування (і спожиті калорії з браслета) будуть враховуватися у меню смарт-ваг:

Весы Xiaomi Smart Scale 2

Отже, перша інформація про сон з фітнес-браслет демонструється ось таким чином:

Весы Xiaomi Smart Scale 2Весы Xiaomi Smart Scale 2

Додаток одразу пропонує лягати раніше і демонструє мої дані у порівнянні з іншими користувачами. Особливо цікаво було побачити кількість глибокого сну - в інші дні бувало, що я спала довше, але глибокий сон був зафіксований протягом пари годин, тому я відчувала себе більш втомленою.

Інформація про ваги відображається в додатку на подібній вкладці:

Весы Xiaomi Smart Scale 2

На цій сторінці можна здійснити налаштування роботи пристрою. При першому використанні з'являються вкладки з інструкціями:

Весы Xiaomi Smart Scale 2

У додатку потрібно буде вести відомі про себе дані - вік, зріст і так далі. Потім ця інформація буде використовуватися при визначенні індексу маси тіла. При першому комплексному зважуванні ви отримаєте інформацію про загальний стан організму (називається оцінкою), а також вік.

Весы Xiaomi Smart Scale 2Весы Xiaomi Smart Scale 2

Як бачите у додатку одразу пропонуються поради. Такі самі коментарі будуть надаватися і після кожного виміряного показника. На основі всієї інформації, як результат, ваги покажуть тип вашої статури. Скажу одразу, коментарі додатку співпадають з реальним станом речей - завдяки вагам я стала більше звертати увагу на білкову їжу і намагаюсь щодня проходити 10 000 кроків (фітнес-браслет не дає засиджуватися).

Весы Xiaomi Smart Scale 2

Особливо цікаво було подивитися яке співвідношення у масі тіла складають м’язи та кістки. На мою думку, звичайно присутня похибка, але приблизно користувач буде розуміти, як розподіляється маса тіла між різними його складовими.

Весы Xiaomi Smart Scale 2Весы Xiaomi Smart Scale 2

Найбільш цікавою є частина жиру, ваги вміють також визначати вісцеральний (внутрішній) жир.

Весы Xiaomi Smart Scale 2

Ваги, навіть продемонструють кількість води - це допоможе розуміти чи достатню кількість рідини ви вживаєте.

Весы Xiaomi Smart Scale 2

Остаточно користувач отримує дані про статуру:

Весы Xiaomi Smart Scale 2

Загалом, ваги мені сподобалися тим, що на вимірювання всіх даних не витрачається багато часу, а пристрій надає доволі багато даних про ваш організм. Для тих, хто займається спортом вони допоможуть зберігати вимірювання та бачити їх у динаміці - так ви зможете аналізувати, які фактори впливають на ефективність, на що потрібно більше звернути увагу, що потребує покращення і так далі.

Ваги визначають різних людей, тому всі члени сім'ї можуть користуватися пристроєм (підтримується 16 профілей).

Дані зберігаються на смартфоні, інтерфейс додатка доволі зрозумілий - проблем з роботою не було. Я з задоволенням б користувалася такими вагами, особливо, коли вже маєш фітнес-гаджет, як от браслет чи смарт-годинник. Навіть, якщо щодня ти не будеш аналізувати всі показники, а просто зважуватися, раз на тиждень можна оцінювати комплексно свій організм, щоб краще його розуміти та підтримувати свою фізичну форму.

Для початку літнього сезону Xiaomi Smart Scale 2 можуть стати доволі ефективним особистим тренером. Бажаємо гарного самопочуття та успішних тренувань, ще більше про фітнес-пристрої можете дізнатися за посиланнями:

Читайте також:
Смарт-техніка від Momax: Xiaomi більше не ТОП за свої гроші?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. Велика частина продуктів Momax отримали MFi-сертифікацію (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple. Компанія пропонує понад 3000 тисячі різноманітних найменува
23/06/2022
Momax — новий бренд-конкурент для Xiaomi, Baseus, Hoco та JoyRoom в Україні?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. В назві закладено те, що бренд намагається бути лідером в сфері аксесуарів для мобільних пристроїв, лідером на ринку пристроїв для розумного будинку та бажає
26/05/2022
Dyson — техніка без компромісів
Компанія Dyson зарекомендувала себе на ринку побутових пристроїв для краси та дому в якості професійних та надійних гаджетів. Сьогодні ми розглянемо чотири пристрої від цієї компанії і вкотре переконаємося, що це техніка без компромісів. Зволожувач повітря Dyson AM10 Легендарний зволожувач повіт
27/10/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?