Розумний дім NetzHome: просте підключення та коректна робота

28/01/2019

Системи розумного дому щороку стають більш доступними, а конкуренція на ринку зростає через появу нових гравців. Різноманітні датчики та сенсори роблять дім більш безпечним та зручним, але особисто у мене завжди була одна претензія до них — складність та незрозумілість алгоритму підключення. Сьогодні до нас на огляд потрапив розумний дім NetzHome, який в плані простоти підключення переважає усе, що потрапляло нам до рук раніше.

Додаток NetzHome: нічого зайвого

Щоб підключити усі датчики, сенсори, камери потрібно завантажити офіційний додаток NetzHome. Він є в App Store та Play Market і на обох, як ми перевірили, коректно працює. Інтерефейс додатку зрозумілий і виконаний у приємному бірюзовому кольорі. Щоправда не обійшлося без краплі дьогтю — української мови нема, російської також, тому елементарні знання “інглішу” стануть вам у нагоді.

В додатку мінімум налаштувань. Тішить той факт, що у вкладці “Profile” ви можете обрати пункт “User guide” і перед вами відразу буде 4 категорії пристроїв NetzHome:

  • сенсор;
  • розетка;
  • світло;
  • камера.

Обравши потрібний пункт ви будете перенаправлені на YouTube, де в короткому відео пояснюється, як підключити той чи інший датчик. Також в налаштуваннях профілю ви можете вимикати чи вмикати сповіщення про спрацювання сенсорів. В додатку ви можете створювати сценарії використання датчиків, щоб наприклад при спрацюванні датчика руху вмикалося світло, а при спрацюванні датчика вібрації воно вимикалося.

Розетка: Wi-Fi Socket WP 03

Це один з найбільш практичних пристроїв в будь-якій системі розумного будинку, тому що разом з розеткою будь-який пристрій, який вмикається в мережу стає розумним. Ви можете керувати вашою технікою незалежно від того, де ви знаходитесь, тому, якщо ви забули вимкнути праску не потрібно повертатися додому, а достатньо лише вимкнути розетку від якої вона працює.

NetzHome

NetzHome Socket WP 03 має:

  • власний WI-FI-модуль;
  • вбудовану інтелектуальну сирену;
  • функцію моніторингу споживання електроенергії пристроями, які увімкнені в розетку;
  • можливість встановлення таймеру увімкнення/вимкнення.

NetzHome

Розетку можна використовувати з багатьма датчиками, наприклад датчиком відкриття/закриття дверей чи датчиком руху. Коли вони спрацьовуватимуть, то розетка вмикатиметься або вимикатиметься залежно від заданого вами сценарію.

Датчик руху: WT09 Wi-Fi PIR SENSOR

Датчик руху зазвичай поміщають біля дверей або інших місць, де можна зафіксувати рух, щоб наприклад при повернені додому, коли датчик зафіксує рух вмикалося світло або кондиціонер, який увімкнений у смарт-розетку. Крім того з цим датчиком у вас на смартфоні буде історія його спрацювань, тому ви будете знати о котрій годині та скільки разів був зафіксований рух.

NetzHome

Суттєва перевага усіх пристроїв розумного дому NetzHome в тому що їх непотрібно під’єднувати до централі або хабу, а просто до Wi-Fi-мережі і все працюватиме. Коли датчик фіксуватиме рух вам відразу буде приходити сповіщення на смартфон. Якщо ви знаходитесь вдома, то в додатку можна відключити датчик або налаштувати час, коли він працюватиме, а коли ні. Датчик може похвалитися регульованим часом затримки, він припинятиме виявляти рух протягом декількох хвилин після виявлення активності.

NetzHome

Датчик відкриття дверей: WT06 Wi-Fi Door Sensor

Датчик, який дуже легко підключити та встановити. Він сповіщатиме вас щоразу, коли двері чи вікно будуть відкриватися. Використавши певні сценарії ви можете прив’язати до відкриття чи закриття дверей певні дії. Наприклад буде вмикатися світло вашого улюбленого кольору тощо.

NetzHome

Ви будете бачити в режимі реального часу закриті двері чи відкриті. Окрім налаштування різноманітних сценаріїв такий датчик значно підвищить рівень безпеки вашого дому. Якщо ви точно знаєте, що вдома нікого не має, а вікно чи двері відкрилися, то можливо саме час повернутися додому або навіть зателефонувати в поліцію.

NetzHome

Працює датчик від двох міні-пальчикових батарейки та має власний Wi-Fi-модуль, тому він теж не потребує під’єднання до централі чи хабу.

Датчик повідомлення про надзвичайну ситуацію: WT07 Wi-Fi Panic Knob

Датчик візуально та за механізмом спрацювання дуже схожий на датчик відкриття/закриття дверей, але замість звичайного магніту на ньому розташоване спеціальне кільце. Цей датчик встановлюють в будинках, де є люди похилого віку або з обмеженими можливостями.

NetzHome

Щоб він спрацював достатньо потягнути за кільце та розмикнути магніти. Після розмикання вам відразу прийде сповіщення про спрацювання і ви будете проінформовані про те, що щось сталося і потрібно терміново повертатися додому або телефонувати у швидку чи до сусідів, які живуть поруч, щоб прийшли на допомогу. Здавалося б дрібниця, але одного разу вона може врятувати життя близькій для вас людині.

NetzHome

Датчик повідомлення про надзвичайну ситуацію: WT05 Wi-Fi Panic Button

Принцип роботи цього датчика дуже схожий з попереднім, але якщо Panic Knob краще підійде для стаціонарного використання, наприклад поруч з лікарняним ліжком, то Panic Button можна носити з собою в межах дії Wi-Fi. Цей датчик чудово підійде для людей похилого віку та тих, що мають проблеми зі здоров’ям та потребують постійного догляду.

NetzHome

Крім того, цю клавішу можна запрограмувати на інші дії пов’язані сценарієм з іншими пристроями NetzHome.

NetzHome

Датчик температури: WT08 Temperature Sensor

Для початку скажу, що цей датчик, справді коректно вимірює температуру середовища в якому знаходиться, має вбудований Wi-Fi-модуль, тому його легко підключати до смартфона, як і решту датчиків NetzHome. Працює від двох міні-пальчикових батарейки. На скільки їх вистачить невідомо. Датчик може вимірювати температуру в реальному часі в діапазоні від -40°C до +80°C.

NetzHome

В додатку ви можете встановлювати нижню та верхню межу температур і якщо температура буде нижча або вища встановленого, то вам буде приходити сповіщення. Якщо поєднати цей датчик у сценарії разом з розумною розеткою, то вийде чудовий тандем. В розумну розетку підключити обігрівач і коли температура на сенсорі буде опускатися до нижнього значення встановленого вами, то розетка буде вмикатися, а разом з нею і обігрівач. Коли температура підніметься до верхньої межі, то розетка буде вимикатися, а з нею обігрівач, відповідно у вашій оселі автоматично буде підтримуватися задана температура. Датчик також можна використовувати в льохах та погребах, щоб постійно моніторити температуру оптимальну для зберігання харчових продуктів.

Датчик протікання: WT12 Wi-Fi Water Leakage Sensor

Це один з тих датчиків купуючи якого власник бажає, щоб він ніколи не спрацював. Встановлюють його зазвичай у ванних кімнатах, кухні, місцях біля яких є крани та є небезпека протікання і затоплення. Цей датчик має прорезинене дно, щоб вода не впливала на його справність, а також знизу є два контакти, які при попаданні вологи замикаються та подають сповіщення на смартфон.

NetzHome

Датчик має вбудований Wi-Fi модуль та працює від двох міні-пальчикових батарейок. Якщо такий датчик не працює в парі з механізмом, який може перекрити кран, то його доцільність не на висоті, але якщо ви вдома або десь поруч під час того, як сталося протікання, то він зекономить вам чимало коштів.

AN92x0Qw341WTC0ixkEnobJpLD8J1JfwDkWuX10TveoUJG9z-QBTY0FNDufJXWF8jOYm7jycmo06zBNClXJY9VpFu4rjBdizxSCj4_lRfwhfkmkvv3H6dUO4zhHD9jLgxkNnGdlz

Датчик рівня води: WT13 Wi-Fi Water Level Sensor

Це один з тих датчиків, який я не купував би, тому що знайти для нього практичне застосування мені так і не вдалося, а з того, що я зумів придумати, то жоден варіант не виправдовує його покупку.

dv1VkApOe_ZeUceGjGnDncl8th-xNOrcrsb6giy1NzWnxlclSQTvBy3ZRsHGL72b1mcUn0HrFe0zATgKvDgFjr-_UsfGbgN5um7u6Sx2ZoH0KZyFLFx70_BLZ58p3OEuvMnw1Ha1

Цей датчик захищений від вологи, що цілком логічно враховуючи, яку роль він виконує. Кріпиться він до гладкої поверхні на присосок. Ви можете прикріпити його безпосередньо у ванні та увімкнути воду, коли рівень води підійметься до контактів датчику, то вони замкнуться і він спрацює. Теж саме можна робити і з акваріумом чи басейном. Працює він коректно, питань нема, але сказати, що він необхідний в системі розумного будинку не можу.

NetzHome

Датчик вібрації: WT04 Wi-Fi Vibration Sensor

Цей датчик можна встановлювати на вікна, сейфи, двері та навіть побутову техніку. Він спрацьовує, коли вловлює вібрації. В додатку можна налаштувати чутливість.

7XqLjoYjTk90u4W5JYcWVUC0zBa7xtvoW1QdADOJBq334_J603S1KYtg6689ECeqiJ1fueru5uR_TbOLckZKXQtNcpF_PqhOq4TB3-aRLGpeHz6ELk9KH13y_xauNGZxCN1qGnVB

Особливо актуальним він буде користувачам у яких є діти дошкільного віку. Встановивши його на вікно вам буде приходити сповіщення, що дитина біля вікна або наприклад біля духовки, яка увімкнена. Також цей датчик відразу повідомить вас про розбиття вікна чи намагання відкрити сейф.

FBhKKDP0KNWXZmTzJFEZ-nwFhsutHx5WOC97A_Mv5p_qsFZ5DhYFFTIEGYOJLIPmtoSo2sgmqywIqg1cODnd_uS3Y_jzKXUyyEfswcPjFWH19VfJI3GinyDipWdMPD2msoSsmPQT

Датчик вібрації: WT10 Wi-Fi Security Stud

Суть роботи цього датчика аналогічна, як і попереднього, він реагує на різноманітні вібрації, але його конструкція більш підходяща для того, щоб просто поставити на столі. Його можна поставити на цінні документи, стіл, тумбочку і при вловлюванні вібрацій відповідної потужності (яку можна налаштувати в додатку) він надсилатиме вам сповіщення.

NetzHome

Він має конусоподібну форму з білого пластику, тому легко впишеться в інтер’єр офісу, робочого кабінету тощо.

NetzHome

Працює Security Stud від двох пальчикових батарейок, щоб їх встановити потрібно зняти верхню конусну кришку.

NetzHome

Розумна лампочка: WL01 Wi-Fi Light Bulb E27

Останній гаджет розумного дому, який потрапив до нас на огляд з системи розумного дому NetzHome — лампочка. Особисто для мене за рівнем практичності - це пристрій на другому місці після розумної розетки. За допомогою додатку ви можете керувати лампочкою з будь-якого місця та в будь-який час.

NetzHome

В додатку можна змінювати колір світла та налаштовувати його інтенсивність. Крім того, для кожної сцени ви можете налаштувати свої улюблені кольори. На мінімальній яскравості можна використовувати, як нічник. Також для лампочки можна налаштовувати таймер, коли освітлення буде вмикатися, а коли вимкнеться.

Висновки: варто придбати

NetzHome — система розумного будинку, яка на відміну від Orvibo та Xiaomi надзвичайно просто підключається та не має хабу чи централі, а кожен датчик має власний Wi-Fi-модуль, що значно спрощує підключення та користування. Додаток NetzHome працює, як з iOS та Android. Він має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс та мінімалістичний дизайн. Усі датчики, які потрапили до нас на огляд коректно працювали згідно заявлених характеристик. Хоча практичність деяких датчиків (наприклад: датчик рівня води), викликає сумніви. В інтернет-магазині КТС ви вже можете придбати систему розумного дому NetzHome та зробити свою оселю ще комфортнішою та функціональнішою. Ваша безпека та комфорт тепер у надыйних руках. 

Читайте також:

Товари:
Читайте також:
Як поділитися пошуковою міткою Apple AirTag з іншими користувачами?
Пошукові мітки Apple AirTag швидко завоювали популярність і це не дивно, бо запит на такий гаджет був давно. Однак не завжди виробник може врахувати всі нюанси роботи пристрою на етапі розробки й презентації продукту. На щастя користувачі завжди можуть підказати виробнику, які можливості вони хотіли
20/09/2023
Перша інтерактивна вітрина Ajax в Україні. ТОП-14 датчиків Ajax для вашої оселі
Про компанію Ajax Українська компанія Ajax робить життя людей по всьому світу безпечнішим і комфортнішим. В асортименті компанії є понад 135 різноманітних девайсів, які легко встановлюються і за декілька кліків на смартфоні підключаються до застосунку, який доступний на iOS, Android, Mac OS та Wind
06/07/2023
Охоронна система Ajax : дім у безпеці за один клік
Ми часто хвилюємось за безпеку у будинку, квартирі чи офісі за час нашої відсутності. Безліч разів перевіряємо чи закриті усі вікна та двері, проте занепокоєння все одно нікуди не зникає. Але навіщо хвилюватись, якщо є Ajax! Ajax — одна з найкращих бездротових систем охорони у світі, яка за один кл
10/03/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?