ТОП-5 корпусів для ігрових ПК на 2021-2022 рік

13/09/2021

Ретельно підібраний корпус — це не лише стильний зовнішній вигляд вашого комп'ютера, а й зручний процес його збірки, охайний кабель-менеджмент, ефективний наскрізний продув і легке подальше очищення від пилу. Також потрібно врахувати сумісність з різними компонентами ПК: формат материнської плати, висоту процесорного кулера, довжину відеокарти, кількість посадкових місць для SSD та HDD, причому не тільки для поточної конфігурації ПК, а й з думкою про майбутній апгрейд.

Gamemax Dark Ranger

Gamemax.jpg

Gamemax Dark Ranger — один з найдоступніших комп'ютерних корпусів з геймерським дизайном. Виконаний у середньорозмірному форм-факторі Mini-Tower, тому вміщує лише Mini-ITX та Micro-ATX материнські плати. Передня панель декорована решіткою у формі давньо скандинавських рун, а на задній панелі розташований один 12-сантиметровий вентилятор з Rainbow-підсвічуванням. Тобто переливчастим багатоколірним, але не RGB. Сталева рама та бокове вікно з загартованого скла відносно тонкі, тому важить корпус небагато — всього 4.7 кг. Але це може бути критичним лише у випадку встановлення двох і більше 3.5-дюймових жорстких дисків, які посилено вібрують. Присутні салазки для безгвинтового кріплення HDD, але без гумових прокладок.

MSI MAG FORGE 100M

MSI.jpg

MSI MAG FORGE 100M — початкова модель в асортименті Micro-Star International, давнього бренду на ринку комп'ютерних комплектуючих в цілому, але нового як виробник саме корпусів. Спереду між двома 12-см вентиляторами з RGB-підсвічуванням (третій задній не світиться), розташований впізнаваний логотип MSI — дракон. Найкраще пасуватиме корпус разом з іншим и компонентами цього ж бренда: материнською платою, відеокартою, а віднедавна ще й повітряним або водяним кулером і блоком живлення. До речі, відсік для БЖ повністю відгороджений металевим кожухом, щоб приховати дроти, які некрасиво стирчать. Хаб для підключення підсвітки вентиляторів RGB-12V поставляється в комплекті. Отож, можна не хвилюватися, що на вашій материнській платі немає відповідного конектора.

Chieftec Hunter

Chieftec.jpg

Chieftec Hunter — один з найкраще укомплектованих бюджетних корпусів. Має аж чотири вентилятора, всі з підсвічуванням. Причому це ARGB-5V, тобто адресне підсвічування з можливістю налаштовувати кожний світлодіод окремо та синхронізуватися з материнською платою. Поміщається в корпус навіть дуже високий баштовий кулер для процесора — до 17 см. Допустима довжина відеокарти вказана 32 см, але якщо демонтувати один з передніх вентиляторів, то поміститься 34-сантиметрова. Економія ж торкнулася матеріалів: метал та скло порівняно тонкі, важить корпус лише 5 кг. Також відсутній окремий пиловий фільтр за переднюю панеллю, хоча вона сама легко знімається для очищення. А от знизу і зверху фільтри є — на магнітах.

Lian-Li Lancool 215

LianLi.jpg

Lian-Li Lancool 215 — найбільш товстостінний корпус у даній підбірці, важить солідні 8 кг. Звісно ж, трапляються ще більш важкі моделі, але то вже, мабуть, перебір. Компанія Lian-Li здавна славиться елегантним дизайном своїх корпусів. Навіть ARGB-вентилятори (два з трьох) тут мають м'яке приглушене підсвічування, завдяки дрібній сітці передньої панелі та тоновованому склу бокової. Дві передні вертушки мають просто-таки гігантський діаметр 20 см. Більші в комп'ютерні корпуси в принципі не встановлюються. Враховуючи це, Lancool 215 вийшов дуже глибоким, що дозволяє розмістити не тільки довгу 360-мм систему водяного охолодження, а й широку 280-мм. Також є можливість встановити відеокарту вертикально, але для цього потрібно докупити перехідник.

be quiet! Pure Base 500DX

bequiet.jpg

be quiet! Pure Base 500DX — корпус німецького бренда зі скругленною передньою панеллю, яка нагадує радіаторну решітку автомобілів Rolls-Royce. На вибір пропонується два варіанти забарвлення — чорне і біле. До речі, панель легко знімається, так як немає дротів — кнопки та порти підключаються через зручну контактну площадку. Присутній і новомодний поворотний роз'єм USB Type-C, причому версії Gen 2. Тобто з подвійною швидкістю 10 Гбіт/с та з функцією швидкої зарядки. Звісно ж, на материнській платі має бути відповідний внутрішній конектор. Підсвічування ARGB представлене лише стрічкою по центру передньої панелі, тоді як тріо комплектних вентиляторів не світиться. Це фірмові вертушки be quiet! Pure Wings 2 діаметром 14 см на базі нарізного підшипника, який більш довговічний, ніж звичайний підшипник кочення.


 

Читайте також:
Німецький бренд be quiet! — топові комплектуючі для ПК
Будь тихим — це одночасно і слоган, і переклад назви преміального бренду комп'ютерних компонентів be quiet!, яким володіє німецька компанія Listan (також їй належить бюджетний бренд Xilence). У країнах Західної та Центральної Європи саме be quiet! вже багато років є лідером з продажів блоків живленн
14/05/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?