ТОП-5 найбільш автономних смартфонів Samsung: Galaxy M30s, Galaxy M21, Galaxy А31, Galaxy М31, Galaxy А30

30/04/2020

Якщо вам набридло заряджати свій смартфон два рази на день або працювати з телефоном на мінімальній яскравості, щоб заощадити заряд батареї і вдивлятися в тьмяний екран напружуючи свої очі. Якщо вам набридло користуватися додатками для енергозбереження, які обмежують можливості смартфона, то ця стаття для вас. В ній я підібрав 5 моделей смартфонів від корейського виробника ключовою фішкою яких є автономність. Якщо ви шукали такий смартфон, то ця стаття допоможе вам визначитись, який обрати в діапазоні вартості — від 5 до 7,5 тисяч гривень.

№5 — Samsung Galaxy A30

На п’ятому місці у нас розташувався Samsung Galaxy A30, смартфон не новий, бо був представлений ще в серпні минулого року, але дата презентації на його показники автономності ніяк не впливає. У нашому тесті для усіх “конкурсантів” були однакові умови використання: однакова яскравість екрану, зйомка відео, ігри, відео в YouTube, соцмережі, тест AnTutu і так до повної розрядки смартфона. Для того, щоб визначити рівень автономності певного смартфона можна було скористатися синтетичними тестами, наприклад GeekBench 4, саме 4, бо у 5-му немає такої можливості, але живе використання дасть більш наближений до реальності показник. Значення автономності будемо округлювати до цілих показників, щоб не розмінюватись на хвилини.

Купить Samsung Galaxy A30

Отож, Samsung Galaxy A30 протримався в такому режимі 8 годин 30 хвилин. Насправді, хоч це “найгірший результат” серед усіх смартфонів, яких ми згадаємо у цій статті, якщо взяти ринок загалом, то це чудовий показник. 

Купить Samsung Galaxy A30

Ємність батареї цього смартфона складає 4000 мАг, в парі з достатньо енергоефективним процесором власного виробництва Exynos 7904 та Amoled-екраном з HD+ розширенням отримуємо чудову автономність. Якщо ви використовуєте смартфон не більше, як 4 години на добу, то його вам цілком вистачить на 1,5-2 дні роботи. Разом зі смартфоном ви отримаєте швидку зарядку на 15W, тому у вас буде відразу два бонуси в плані автономності — смартфон повільно розряджається і при цьому швидко заряджається. Також цей смартфон може похвалитися камерою з модулем на 25 мегапікселів, підтримкою NFC та роз’ємом USB Type-C, а сканер відбитків пальців у ньому знаходиться під екраном.

№4 Samsung Galaxy M31

В останні місяці ми почали звикати до того, що виробники у свої смартфони встановлюють потужні батареї, оскільки автономність для багатьох потенційних покупців одна з головних вимог до смартфона. 5000 мАг звучить дуже солідно, але у Galaxy M31 Samsung пішла ще далі і поставила батарею на 6000 мАг. Товщина смартфону при цьому складає 8,9 мм., тому взявши пристрій до рук відразу і не скажеш, що на його борту акумулятор такої ємності. Про це вам може сказати хіба-що приємна важкість смартфона — 191 грам.

Купить Samsung Galaxy M31

Під час тесту Galaxy M31 протримався 9 годин 40 хвилин. Це відмінний показник зважаючи, що смартфон має великий екран з діагоналлю 6,4 дюйма. Окрім батареї в смартфоні вас приємно здивує основна камера, яка складається з чотирьох модулів, а основний з них має розширення 64 мегапікселі, тому при хорошому освітленні ви ще й зможете робити надзвичайно деталізовані фотографії. Фронтальна камера має розширення 32 мегапікселі. У вас також є можливість обрати конфігурацію вбудованої пам’яті 64 або 128 ГБ, оперативної пам’яті завжди 6 ГБ.

Смартфон ще зовсім свіжий, був представлений в лютому цього року, а у продаж надійшов 5 березня. Обравши його ви отримаєте пристрій з завидною автономністю, можливістю робити якісні знімки та користуватися ресурсоємними додатками та іграми.

№3 — Samsung Galaxy A31

Про цей смартфон можна сказати — “не міліамперами єдиними”, тому що в нашому рейтингу автономності він стоїть вище, ніж Galaxy M31, а ємність його батареї на 1000 мАг менше. Він ще зовсім свіжий, тому що був представлений 24 березня 2020 року, а в продаж надійшов лише 27 квітня, тобто буквально кілька днів тому. За рахунок чого його автономність на такому чудовому рівні? Можливо через процесор MediaTek MT6768, який, як і більшість процесорів працює по технології big.LITTLE, де є потужні та енергоефективні ядра для виконання різних завдань. Не останню роль в плані автономності відіграє добре оптимізована операційна система Android 10 з фірмовою оболонкою One UI 2.0.

Купить Samsung Galaxy A31

Samsung Galaxy A31 без зайвих церемоній протримався 10 годин. При цьому ємність його батареї складає 5000 мАг. Є підтримка швидкої зарядки, як і в попередніх смартфонах — 15W. 

Окрім, чудової автономності апарат може похвалитися також FullHD+ екраном з високою щільністю пікселів (411 на дюйм), основною камерою, яка складається аж з 4-х модулів. Головний сенсор може знімати з розширенням 48 мегапікселів. До речі, апарат має чудову фронтальну камеру на 20 мегапікселів. Тому, якщо ви шукаєте смартфон з чудовою автономністю та гідними фото-можливостями, то Galaxy A31 однозначно потрібно розглядати. Смартфон також обладнаний оптичним сканером відбитків пальців, який знаходиться під екраном, підтримує NFC, bluetooth 5.0, та стандарти Wi-Fi включно з “ac”.

№2 Samsung Galaxy M21

На другому місці у нас розташувався пристрій, який з’явився на ринку близько місяця тому. Він один з трьох пристроїв у нашому ТОПі, який має батарею 6000 мАг. Власне цей факт і є головним аргументом чому цей смартфон є у переліку найбільш автономних смартфонів Samsung. 

Купить Samsung Galaxy M21

Під час тесту апарат протримався на 30 хвилин більше, ніж попередній смартфон, тобто 10 годин та 30 хвилин. Показник блискучий і в певній мірі очікуваний зважаючи на те, що апарат має об’ємну батарею, достатньо енергоефективний процесор Exynos 9611, а також свіжий Android та добре оптимізовану оболонку One UI 2. Апарат підтримує швидку зарядку на 15W, як зрештою і інші апарати з цього переліку “найавтономніших”. Хоча варто сказати, що 6000 мАг навіть такою зарядкою доведеться заряджати пристойну кількість часу.

Окрім автономності у цьому смартфоні на вас чекають такі приємності: великий екран на 6,4 дюйма з Amoled-матрицею та вирізом з назвою Infinity-U. Основна камера пристрою має розширення 48 МП, також є ультра ширококутний модуль на 8 мегапікселів та сенсор, який відповідає за вимірювання глибини та розмивання фону. Фронтальна камера на 20 мегапікселів точно сподобається всім, хто полюбляє селфі чи розмовні сторіс в Instagram. Смартфон оснащений фізичним сканером відбитків пальців на задній панелі. 

№1 — Samsung Galaxy M30s

Поглянувши на ємність батареї цього смартфона відразу стає зрозуміло, що це довгожитель. Представлений він трохи більше, ніж півроку тому, його начинка та технології ще зовсім свіжі. Цей апарат може похвалитися потрійною камерою. Один з модулів має розширення 48 мегапікселів, процесор Exynos 9611 виконаний по 10-нанометровому техпроцесу, що робить його більш енергоефективним. Смартфон має розширення екрану — FullHD+. До речі, діагональ екрану складає 6,4 дюйма. 

Купить Samsung Galaxy M30s

При таких характеристиках смартфон під час тесту протримався 11 годин. Сьогодні на своєму смартфоні я зайшов у вкладку під назвою “цифровий добробут”, що є аналогом “екранного часу” на iPhone і зрозумів, що я використовую смартфон приблизно 4,5 години на добу. Тобто при моєму сценарії використання Samsung Galaxy M30s без проблем “доживав” би до вечора наступного дня. При цьому я вважаю себе достатньо активним користувачем. Єдиний момент, я не граю ігри, а для багатьох саме цей момент є ключовим. Однак, якщо ви не граєте годинами, то можете бути певними, що 2 дні роботи вам гарантовано.

Смартфон підтримує швидку зарядку потужністю 15W. Звісно це не найшвидша зарядка на ринку, але якщо взяти до уваги, що багато смартфонів і до цього часу комплектуються 1 амперною зарядкою, то це доволі непогано.

ТОП-5 найбільш автономних смартфонів від Samsung виглядає так:

  • №5 Samsung Galaxy A30 — 8 годин 30 хвилин;
  • №4 Samsung Galaxy M31 — 9 годин 40 хвилин;
  • №3 Samsung Galaxy A31 — 10 годин;
  • №2 Samsung Galaxy M21 — 10 годин 30 хвилин;
  • №1 Samsung Galaxy M30s — 11 годин.

ВИСНОВКИ

Якщо подивитися на результати тесту автономності смартфонів від Samsung, то складається враження, що вони взагалі поза конкуренцією і єдиний, хто тримається з ними на рівні — iPhone 11 Pro Max. Ви можете вибрати будь-який з представлених у ТОПі смартфонів орієнтуючись на додаткові характеристики і не хвилюючись про показники автономності, бо вони тут на дуже високому рівні. Якщо ж ви не збираєтесь найближчим часом змінювати смартфон, то єдиним виходом в плані автономності буде придбання павербанку, рекомендую звернути увагу на Xiaomi Mi PowerBank 3 про який ви можете більше дізнатися зі статті “Xiaomi Mi PowerBank 3: швидко заряджає та заряджається сам”.

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?