Тест камер: Oppo A9 2020 VS Xiaomi Redmi Note 8 Pro

13/02/2020

Більшість виробників смартфонів роблять акцент на камерах і це стосується не лише флагманів, а й смартфонів бюджетного сегменту. На YouTube взагалі з’явився окремий стиль відео під назвою “camera test”, де є два апарати між якими обов’язково стоїть дві великі букви “VS” і їх порівнюють між собою визначаючи, який краще фотографує. 

Сьогодні у нас на такому ж  тесті два смартфони, які мають приблизно однакову вартість — Oppo A9 2020 та Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Обидва смартфони зайвого представлення не потребують, але якщо вам цікаво, який з них, як фотографує, то цей матеріал для вас, бо ми зробили чимало фото в різних умовах та режимах. Якщо фотоможливості апарату для вас на першому місці і ви визначаєтесь між цими двома апаратами, то ймовірно переглянувши цей матеріал зможете зробити свій вибір. Щодо технічних характеристик камер, то ви можете побачити їх у таблиці нижче. 

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ КАМЕР

КАТЕГОРІЯ ПОРІВНЯННЯ

Oppo A9 2020

  Xiaomi Redmi Note 8 Pro

ОСНОВНА КАМЕРА

  48 MП, f/1.8, PDAF

  8 MП, f/2.3, (ультраширококутний)

  2 MП, f/2.4, (макро)

  2 MП, f/2.4, сенсор глибини

  64 MП, f/1.9, PDAF

  8 MП, f/2.2, (ультраширококутний)

  2 MП, f/2.4, (макро)

  2 MП, f/2.4, сенсор глибини

ВІДЕО НА ОСНОВНУ КАМЕРУ

  4К (30 к.с.), FullHD (30 к.с.), gyro-EIS

 4К (30 к.с.), FullHD (30/60 к.с.), gyro-EIS

ФРОНТАЛЬНА КАМЕРА

  16 MП, f/2.0

  20 MП, f/2.0

ВІДЕО НА ФРОНТАЛЬНУ КАМЕРУ

  FullHD (30 к.с.)

  FullHD (30 к.с.)

АРХІТЕКТУРА

Ви зараз можете побачити знімки архітектури: багатоповерхівки, церкву, приватні будинки, новий корпус Острозької академії та оцінити, як обидва смартфони справляються з дрібними деталями, як працюють за різних умов освітлення. За декілька днів тестування пейзажі змінювалися від сонячних до засніжених і це чудово, оскільки дало можливість порівняти смартфони в різних умовах. Мені здалося, що смартфон від Oppo додає надто багато контрастності, смартфон від Xiaomi демонструє картинку, яка ближче до реальності. Що краще? Важко сказати, оскільки загалом фотографія правильніша на Xiaomi, але якщо ви хочете не витрачати зайвий час на редагування в соцмережах чи редакторах, то, мабуть кращими будуть світлини на Oppo. 

105_1.jpg

76_2.jpg

67_3.jpg

50_4.jpg

ПЕЙЗАЖ

В пейзажних фотографіях найкраще проявляється робота HDR. От на фотографії з деревами чітко видно, як алгоритми обробки на Oppo перестаралися. Фотографія вийшла дуже красивою, але насправді все виглядало, як на Redmi Note 8 Pro. Тут знову ж таки доведеться обирати, якщо обробка фотографій приносить вам задоволенння, то Xiaomi вам підійде більше, оскільки фотографії більш нейтральні і ви маєте ширше поле для творчості. Oppo видає відразу картинку контрастнішу, насиченішу, яка готова до публікації.

26_6.jpg

31_5.jpg

21_7.jpg

14_8.jpg

13_9.jpg

ШИРОКОКУТНА КАМЕРА

Ширококутний модуль в обох смартфонах на 8 МП, але з 5-ти фотографій на ширококутну камеру мені 4 з 5 більше подобаються на Oppo. Xiaomi частенько пересвічує фотографію, що особливо добре видно на фотографії з церквою. Xiaomi мені більше сподобався на фотографії багатоповерхівок, бо фотографії при наближенні більш деталізовані та мають природній колір в той час, як Oppo робить траву зеленою там, де вона відверто суха і невиразна.

13_10.jpg

20_11.jpg

15_12.jpg

8_13.jpg

6_14.jpg

НІЧНА ЗЙОМКА ТА НЕДОСТАТНЄ ОСВІТЛЕННЯ

Нічний режим на обох смартфонах є і варто сказати, що при вартості 6,5-7 тисяч гривень працює він належним чином. Зробивши декілька фотографій в нічний час і в сутінках можу сказати, що загальна картинка фактично однакова, однак, якщо робити кроп, то більше деталей зберігає Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

4_15.jpg

5_16.jpg

1_16_1.jpg

2_17.jpg

2_18.jpg

19.jpg

ПОРТРЕТ

Портретна фотографія на Oppo виходить дуже мильною, ви можете подивитися декілька прикладів. Можливо, якщо довго гратися з фокусом з підбором світла, то ситуація буде інша, але на обох смартфонах я фотографував фактично одночасно і в однакових умовах.

3_20.jpg

3_21.jpg

МАКРО + ЗУМ + СЕЛФІ

Обидва смартфони можуть знімати макро-фото єдина різниця в тому, що на Xiaomi є окреми йрежим для цього, а в Oppo макро вмикається автоматично, коли відстань до об’єкта мінімальна. Яким вийшов макрознімок ягід на кущі можете оцінити.

2_22.jpg

Обидва апарати також мають телефото об’єктив і можуть знімати при двократному наближенні без втрати якості.

23.jpg

Щодо якості фронтальної камери можете зробити висновки порівнявши дві фотографії.

24.jpg

ДОДАТКОВІ ФОТО ДЛЯ ОЦІНКИ КОЛЬОРОПЕРЕДАЧІ

Ще декілька фотографій для порівняння кольороперерадчі, які можливо поставлять крапки над “і” у вашому виборі.

1_25.jpg

26.jpg

1_27.jpg

28.jpg

1_29.jpg

Переглянувши фото та відео ви вже могли сформувати свою думку, який обрати для себе виходячи з того який робить кращі портрети, який смартфон краще справляється з нічними пейзажами тощо. Загалом мене тішить той факт, що в смартфонах за 6-7 тисяч гривень є камери такого рівня. Згодом на нашому YouTube-каналі з'явиться матеріал, де ви зможете оцінити якість зйомки відео з обох апаратів. Як невеликий спойлер скажу, що обидва смартфони роблять це дуже гідно.

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?