Порівняння смарт-годинників: Xiaomi Amazfit Stratos VS Samsung Gear S2

20/06/2018

До нас на тест потрапили два смарт-годинника: Xiaomi Amazfit Stratos та Samsung Gear S2. Вони приблизно однакові по вартості. Ми вирішили прямо порівняти їх у різних категоріях і відразу визначити, який з них проявив себе краще у кожній з них.

Категорії для порівняння:

  1. Дизайн;
  2. Управління;
  3. Робота зі сповіщеннями;
  4. Дисплей;
  5. Організація процесу заряджання;
  6. Автономність;
  7. Ремінець;
  8. Спорт та фітнес функції;
  9. Рівень захисту;
  10. Офіційний додаток.

1. Дизайн

Дизайн — це справа смаку і таке порівняння в будь-якому випадку є суб’єктивним, але враховуючи, що Gear S2 був представлений ще у 2015, а Amazfit Stratos у 2018, то останній виглядає суттєво свіжіше.

  • Stratos є більш універсальним з точки зору поєднання з різним одягом, як зі спортивним, так і з класичним. Але його масивний корпус навряд чи буде гарно виглядати на тендітній жіночій руці.
  • Gear S2 є унісекс пристроєм. Він пасує, як для чоловічої руки так і для жіночої. Для дівчат сподобається варіант у білому кольорі.

У цій категорії явного фаворита визначити важко, бо кожен має свої переваги в плані дизайну. Тому обирайте, який більше відповідає вашим вимогам до розумного годинника: Xiaomi Amazfit Stratos чи Samsung Gear S2.

dJzN4RVZ3NtnA6JVF0r55HIaWj9vTfJ6zf5SNowbigf_aOP5Uu9Yv2Ws558YCKtwMVwy_kYhaJmno6REe5GuIh4NWm_p8-Atq4Z06r8URRWgfCI4u7gSO_DjH9Xky5mkeVZS2zfD

2. Керування

На обох смарт-годинниках керування здійснюється за допомогою сенсорного екрану та механічних кнопок. У Amazfit Stratos — три клавіші з правого боку, а у Samsung Gear S2 — безель та дві клавіші.

Обидва варіанти керування зручні, проте керування за допомогою безеля приносить ще й тактильне задоволення, переконайтеся самі при нагоді. Сенсорне керування у Samsung Gear S2 реалізовано краще, у Amazfit Stratos відчувається легка затримка і значно нижча швидкість анімації.

Перевага в зручності керування на боці Samsung Gear S2.

3. Робота зі сповіщеннями

Обидва годинники коректно відображають сповіщення та повідомляють про вхідний виклик, але якщо говорити про зручність роботи з отриманими сповіщеннями, то тут Samsung Gear S2 поза конкуренцією. Текст сповіщення ви можете побачити повністю покрутивши безель. Є можливість відхиляти вхідний виклик та відправляти SMS на зразок: “Я не можу розмовляти, зателефонуйте мені пізніше” прямо з годинника. Ви можете без смартфона набрати чи надиктувати SMS на годиннику та відправити його.

По зручності роботи зі сповіщеннями перевага на боці Samsung Gear S2.

jWYyYbpekFS6jJelvoFOKvLDEuRSC0td-P3ZMFsF9BAlcMhdef6N3vwtgsw2S57Laxep-Z2fvoctelPdI96mlm-MX_0Y5wqJybWCwRJzOllpYLFgn1fr-NZY60GzW3ap1nPD7bql

4. Дисплей

Якщо говорити про дисплей та інтерфейс, то ситуація не така однозначна. Девайси мають різну діагональ екрану:

  • Samsung Gear S2 — 1,2 дюйма (SuperAmoled, 360x360);
  • Xiaomi Amazfit Stratos — 1,34 дюйма (Трансрефлективна матриця, 320х300).

Дисплей Stratos менш контрастний, якщо порівнювати з SuperAmoled і чорний колір на ньому не зовсім чорний, але з іншого боку такий дисплей споживає в рази менше енергії та постійно активний (always on display). На сонці його контрастність стає в рази вищою. Цим не можуть похвалитися дисплеї з іншими матрицями.

Екран Samsung має глибокий чорний колір, яскраві кольори та широкі кути огляду. Загалом він буде більш звичний для більшості користувачів. Визначити, який з дисплеїв кращий буде важко, бо кожен має свої унікальні переваги.

По дисплеях ставимо знак рівності: Samsung Gear S2 та Xiaomi Amazfit Stratos.

qrmIhb2cVYWBr8lgoAQZRC73OkUKbCy_8zKi1mahG0dltuuP4tRweEAjjg3gTdkn9oESOoNIyC2ipR1D01lj6Q3v5_24Mx6Q3-Dv26OMje7UlSi3qAbG1qsq4DQ5lfiMIFT40259

5. Організація процесу заряджання

Від 0% до 100% обидва смарт-годинники заряджаються за 1,5 години, але якщо говорити про зручність організації процесу зарядки, то Samsung приділив цьому явно більше уваги.

  • У Stratos док-станція підключається через USB. Ставлячи девайс на зарядку потрібно потрапити точно на контакти і притиснути до клацання. Перший раз під час зарядки я не натискав до клацання і відповідно процес заряджання не пішов (після декількох годин “заряджання” залишилось 0%). Кабель не від’єднується від док-станції і є коротким (близько 50 см).
  • У Gear S2 зарядка бездротова, док-станція підключається через USB. Кабель суттєво довший, ніж у Stratos та під’єднується до док-станції через роз’єм micro-USB.

По організації процесу заряджання пристрою перевага на боці Samsung Gear S2.

FzFJnR7eHQ3FoBMjJa6kB2WP7zUdN58oEqULKzRJlRynGX6l7JfjsPitCQBmURxpLonUVDPlNWaQPVaAnN95IxgBaIO3sSCQ-jPq6Aflcn4QQQegeCBodsEWIpdQo2jleH9ftnSO

6. Автономність

Якщо активно користуватися смарт-годинниками: сповіщення, GPS, тренування при середній яскравості, то батареї Samsung Gear S2 вистачить на 1 день роботи і на ніч він вже буде “проситися” на зарядку. Xiaomi Amazfit Stratos працює від одного заряду, за таких же умов, 4 дні. І це зважаючи на те, що екран постійно підсвічується (always on display).

По автономності перевага на боці Xiaomi Amazfit Stratos.

7. Ремінець та можливості його заміни

Cиліконовий ремінець в обох девайсів приємний на дотик та міцний, але коли справа дійде до того, щоб замінити його, то перевага на боці Stratos. У вас буде надзвичайно широкий вибір ремінців, бо його ширина 22 міліметри і кріплення стандартне для більшості годинників. У вашому розпорядженні тисячі варіантів ремінців по дизайну, кольору, матеріалу та ціні. У Gear S2 все складніше, тому що він має власний механізм кріплення ремінця, а відповідно можливості вибору стають мінімальними.

У цій категорії перевага на боці Xiaomi Amazfit Stratos.

-7z45k0dpbUhNKPn6SXtBSoctL8O4NIxBqEuADKrPNr-8KDTQhLRGjsKLQ6oPx_aqbt-OKtNrY0FugUmq_jjJC0W97UmVWE2TJrDcVaf9ywAWBsr9eqSCeh_UU1DOn8_02v04whx

8. Cпорт та фітнес функції

Якщо порівнювати девайси в плані їхніх спорт-фітнес можливостей, то перевага на боці Stratos. У Gear S2 є набір стандартних фітнес функцій: крокомір, пульсометр, тощо. Всі дані збираються у фірмовому додатку S-Health. Порівняно зі Stratos, смарт-годинник від Samsung має більш спортивний дизайн.

Amazfit при створенні Stratos співпрацювала з Firstbeat, тому функції, які стосуються спорту тут майже на рівні топових фітнес-браслетів. Годинник розуміє та підтримує такі види спорту: їзда на велосипеді, біг, ходьба, плавання, футбол, теніс, тріатлон. Кожен з них має окремі налаштування та можливості для збору статистики. Якщо ви займаєтеся бігом, то Stratos — ідеальний варіант, адже до ваших послуг безліч налаштувань та можливостей відслідковування статистики.

По якості реалізації спорт-фітнес функцій перевага на боці  Xiaomi Amazfit Stratos.

9. Рівень захисту

Samsung Gear S2 має захист по стандарту IP68, тобто може занурюватися у воду на глибину більше 1 метра, також він захищений від пилу. Amazfit Stratos витримує навантаження 5 атмосфер і може занурюватися у воду на глибину до 50 метрів.

За рівнем захисту перевага на боці Xiaomi Amazfit Stratos.

Ol2rkt2HqroEpHen_yWJ9DD7jXGZYpcDDToJjdRUPXeaVNcdseihE9VKsyekk3B__PO7O-ORmfIjn3vAk6eS7OiFanPa7rmSWlMwpuwtpgFc4mbvVte7y9bKbdSvHg9jmes-j-ts

10. Офіційний додаток

Додаток до смарт-годинника Samsung повністю українізований, має приємний інтерфейс та коректно працює. Додаток до Amazfit Stratos не підтримує українську мову і російську також. Крім того, деякі функції некоректно працюють, як наприклад завантаження власного зображення для створення циферблату.

По зручності роботи з офіційним додатком перевага на боці Samsung Gear S2.

yxU51mJbTP0WdXGbGbysWw8BDR5CI6FRj1MYW5tXROZmd2oeJdLPYdSgC3l5uEE5VLzGwX27AWvseosO1j_vupjD8_YxEWuVrePPvO3TY5Dv6NYPfK6sMWeRLh0ukpNTLlAF9Vit

Порівняльна таблиця

Категорія для порівняння

Краще себе проявив:

Дизайн

Samsung Gear S2 та Xiaomi Amazfit Stratos

Управління

Samsung Gear S2

Робота зі сповіщеннями

Samsung Gear S2

Дисплей

Samsung Gear S2 та Xiaomi Amazfit Stratos

Організація процесу заряджання

Samsung Gear S2

Автономність

Xiaomi Amazfit Stratos

Ремінець та можливості його заміни

Xiaomi Amazfit Stratos

Спорт та фітнес функції

Xiaomi Amazfit Stratos

Рівень захисту

Xiaomi Amazfit Stratos

Офіційний додаток

Samsung Gear S2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У підсумку по перевагах 4:4 та у двох категоріях девайси були рівними.

Висновки

Якщо вам потрібен смарт-годинник в найбільш прямому розумінні цього слова, то обирайте Samsung Gear S2, бо у ньому чудово реалізований механізм роботи зі сповіщеннями, є бездротова зарядка, SuperAmoled дисплей та українізований офіційний додаток з десятками циферблатів та програм.

Xiaomi Amazfit Stratos має нахил в сторону спорт-функцій. Тут вам і автономність краща, і рівень захисту вищий, і можливості заміни ремінця ширші, якщо попередній зіпсується під час навантажень. Крім того, заняття навіть в сонячну погоду не будуть створювати дискомфорту завдяки трансрефлективній матриці, яка збільшує контрастність зображення при потраплянні прямого світла.

Читайте також:

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?