Смарт-годинники Xiaomi Amazfit Bip і Pace - для спорту та спілкування

17/05/2018

Доступ до зв’язку - необхідна умова для комфортного життя сучасної людини, а піклування про фізичну активність - не тільки мода, але й хороший внесок у своє здоров’я. Китайський бренд Xiaomi, який вже добре відомий популярним фітнес-браслетом Mi band, пропонує об’єднати спорт і зв’язок в одному пристрої - смарт-годиннику.

Для користувачів Xiaomi пропонує два варіанти - більш доступний і молодіжний Xiaomi Amazfit Bip та просунутий і функціональний Xiaomi Amazfit Pace. Обидва гаджети були випробувані у реальних умовах, які показали їх переваги та недоліки.

 

пас.jpg_MG_2758_1.jpg

 

Підключення та перше знайомство

Смарт-годинники Xiaomi Amazfit сумісні із мобільними платформами iOS та Android, працюють із фірмовими додатками Mi Fit чи Amazfit Watch. У загальному, годинники синхронізувалися до смартфонів без проблем, на платформі iOS, було набагато простіше розібратися із процесом. Коли годинники “порозумілися” із мобільними пристроями, обидва попросили вказати основні дані - стать, вагу, зріст, тощо. Відрізнялися стилі подачі тексту, але суть процесу залишалася у обох гаджетів однаковою.

Першим недоліком, який був передбачений мною ще під час ознайомлення з інструкцією - доступними мовами у годинниках є англійська та китайська.

 

пас режими.jpg

 

У мережі розповідають про спеціальні прошивки, які допоможуть смарт-годинникам “вивчити” російську, але як самі розумієте, для далеких від питань перепрошивки пристроїв користувачів, це буде значною перепоною. Під час користування, моєї базової англійської було повністю достатньо, адже для ознайомлення із основними режимами роботи, показниками серцевого ритму, сну чи погоди багато слів знати не потрібно.

Дизайн та досвід використання

Починаючи із молодшої моделі, хочу одразу зазначити, що дизайн віддалено нагадує Apple Watch. Прямокутна форма циферблату та приємні гладкі контури гаджету мені особисто сподобалися більше, ніж круглий варіант Xiaomi Amazfit Pace, але це все питання смаку. Ремінці на обох гаджетах силіконові, достатньо гнучкі для налаштування. Для моєї тонкої руки було зручно затягнути ремінець на максимум, а для міцної чоловічої буде вдосталь довжини для вільного носіння.

 

пас д.jpg

 

Дизайн пристроїв сподобається і жінкам, і чоловікам. Старша модель Pace має більш спортивний вигляд, напевно завдяки яскравому кольору ремінця. Її корпус виготовлений із кераміки, молодша модель створена на основі полікарбонату, але має керамічні елементи.

Обидва годинники мають ступені захисту від пилу та вологи - молодша IP68, старша - IP67.  Підключення гаджетів відбувається за допомогою Bluetooth, старша додатково підтримує Wi-Fi з’єднання.

За вагою гаджети різняться не сильно - молодший годинник Bip “худіший” на 20 г. Аналогічно Bip має трохи менший екран та відповідно меншу ємність акумулятора - елемент живлення старшого є витривалішим на 90 мАг.

При використанні годинників ніяких незручностей не виникало - у обох моделей керування відбувається лише за рахунок сенсорних екранів і одиночних бокових  кнопок. Дисплеї покриті захисним склом Gorilla Glass і мають олеофобне покриття. Екрани чутливі до дій, натискати із силою непотрібно, у старшої моделі дисплей добре повів себе на відкритому просторі під світлом сонця - перевірити показники активності під час пробіжки на вулиці можна буде без проблем.

 

пас дизайн.jpg

 

Безель у старшій моделі не є функціональним, хоча в інтерфейсі меню перемикається “по контуру” - крапки по краях екрану показують у якій вкладці ви знаходитесь, що спрощує навігацію по незнайомому пристрою.

У молодшій моделі меню простіше, є декілька вкладок, які перемикаються по горизонталі та вкладки із додатковими сторінками, які “виїжджають” знизу та зверху. Гортання вкладок меню не потребує зусиль - обидва пристрої прудко відгукуються на запити.

Функції годинників

На можливостях двох Xiaomi Amazfit хочеться зупинитися детальніше. Почнемо із простішої версії Xiaomi Amazfit Bip.

Виробник хоч і називає Amazfit Bip смарт-годинником, також позиціонує пристрій як просунутий фітнес-трекер. Гаджет підтримує чотири режими для занять спортом. Він підійде для бігу (на відкритому просторі та тренажері), ходьби та їзді на велосипеді.

 

бип режим.jpg

 

Під час активностей, гаджет контролює спалення калорій, відслідковує сон, рахує дистанцію та ритм серцебиття. За останній хочеться сказати окремо - Amazfit Bip не має кнопки визначення даного параметру «у момент». Пристрій можна запрограмувати на визначення серцебиття у певні проміжки часу, наприклад щохвилини. Під час активностей, годинник рахує ритм постійно, але от, наприклад, якщо ви сиділи за робочим столом і вам закортіло визначити серцевий ритм, треба налаштовувати годинник у меню активностей і чекати певний проміжок часу. Як на мене, це не так зручно, якби  така функція була винесена окремою командою в меню чи дією. Гаджетом підтримуються модулі GPS і ГЛОНАСС, тому він здатен до геопозиціонування. Додатково передбачений будильник, компас, прогноз погоди, музика по Bluetooth та сповіщення від смартфона. Пристрій може щогодини нагадувати про необхідність розім’ятися. Усі налаштування можна вмикати чи вимикати у додатку на смартфоні, передбачені режими “не турбувати”, які можна налаштувати на конкретні години доби. Про будь-які дії, гаджет повідомляє приємною вібрацією, яка не дратує та не відволікає протягом дня.

Що стосується Amazfit Pace, то функціонал в нього схожий до попереднього годинника, але при тому пристрій має 4 Гб флеш-пам'яті на борту. Завдяки цьому, Amazfit Pace може підключатися до бездротових навушників і з власної пам’яті відтворювати музику без необхідності використання смартфону. На пробіжці це унеможливить випадіння телефону з кишені.

Amazfit Pace також відслідкує усі фізичні параметри користувача, порахує кількість кроків, пройдених км, тощо. Він схоже вібрує при сповіщеннях, є більш витривалішим та має цікавіше меню.

 

пас дистанция.jpg

 

У підсумку, його обиратимуть ті, хто прагне отримати функціонал смарт-годинника, але, ми розуміємо, що за зазначену ціну, на те, щоб поговорити з його допомогою чи поспілкуватися із голосовим помічником, як це доступно у моделях світових брендів, навіть не варто очікувати.

Висновки

Xiaomi Amazfit Bip і Pace - це два пристрої, що були створені для людей, які оцінили Mi Band, але шукають гаджет із виглядом годинника і ширшим функціоналом. На мою суб’єктивну думку, ці два смарт-годинника непогано впораються із усіма спортивними потребами користувачів, але додатково забезпечать зв’язком із зовнішнім світом під час тренувань.

Враховуючи їх ціну, у порівнянні із гаджетами інших виробників, Xiaomi Amazfit Bip і Pace заслуговують на увагу, адже дозволяють широкому колу користувачів долучитися до світу смарт-пристроїв. Єдиним недоліком, який зменшує задоволення - відсутність слов’янської мови. Але, я краще попрактикуюсь в іноземній або ж пошукаю необхідну прошивку, адже обираю досить непоганий функціонал із приємним виглядом і доступною вартістю.

Читайте також: 

 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?