Сесія близько - як гаджети можуть допомогти скласти все на відмінно?

29/05/2018

Безтурботні студентські роки, що наповнені великим потоком інформації та приємних емоцій, раз на пів року розбавляються стресовими спогадами - сесіями. Неважливо, чи ти будеш складати свої перші заліки та іспити, чи ти вже професіонал написання шпаргалок - у даній статті ми підготували декілька “цифрових” порад, які допоможуть кожному спростити своє навчання та ще до початку іспитів мати хороші оцінки.

Легке рішення

 

Laptop-Computer-and-stack-of-books.jpg

 

Якщо ти звик вдома користуватися улюбленим стаціонарним ПК, то приїхавши на навчання будеш змушений вибирати собі ноутбук. Зрозуміло, що для різних спеціальностей та особистих потреб потужність ноутбуків буде відрізнятися, але з особистого досвіду скажу про те, що звертати увагу потрібно на компактніші моделі. Екрану із панеллю 14’’ дюймів буде вистачати для роботи, а от зменшена вага ноутбука буде приємним бонусом при частих поїздках додому чи переміщеннях між навчальними корпусами свого університету.

Прикладом хорошої моделі із універсальними характеристиками є ASUS VivoBook X405UQ.

Писав, писав і пропало…

 

bluescreen_laptop.jpg

 

Думаю багато студентських сердець завмирало перед чорним екраном - розділи курсової чи диплому могли зникнути через збій у системі комп’ютера або ж електропостачання. У першому випадку, виходів з ситуації багато - якщо внутрішні компоненти ноутбука чи ПК не вийшли з ладу, то резервні копії документів будуть збережені на жорсткому диску (тільки не забудьте налаштувати у програмі текстового редактора помітку про автозбереження). У другому випадку, коли щось трапилось у електричній мережі, врятувати не тільки введені дані, а й убезпечити електричні прибори допоможе спеціальний пристрій безперебійного живлення. Він служить таким собі щитом і у випадках збоїв може надати резервне живлення для того, щоб користувач встиг зберегти важливу інформацію і правильно закінчити роботу. До ПБЖ можна буде також підключити і іншу техніку або ж побутові прилади - вони будуть вдячні вам за додатковий захист і турботу.

Приклад резервного ПБЖ - ProLogix Standart 650VA.

Ctrl+c і Ctrl+v ніхто не скасовував

 

universalnaya-fleshka-teclast-usb-otg--16-32-gb-micro-usb-usb-3-0-photo-3517.jpg

 

Копіювання не гріх, особливо якщо переносиш дані з ноутбука на накопичувач. Протягом навчання студентові потрібно велику кількість разів приносити презентації, проекти чи наукові роботи в університет, а тому без компактних флешок ніяк не обійтися. Ніби здається, що великої різниці між ними немає, обирай потрібну ємність і все, але флеш-накопичувачі також можуть відрізнятися за швидкістю запису та передачі даних. Це залежить від версії USB, найшвидшою з яких є USB 3.1. Варто зазначити, що конектор такого типу відрізняється за конструкцією, тому підключити до старого порта таку флешку не вийде. Універсальним варіантом є флешки USB 3.0, які є достатньо швидкими для роботи та за необхідності підключаться до старих ноутбуків. Також, варто згадати про флешки із підтримкою OTG - вони зможуть підключатися навіть до мобільних пристроїв.

Багато варіантів флешок шукай тут.

Ще одним способом зберегти дані є зовнішні диски.

 

vnewniy-hdd.jpg

 

Вони можуть бути і жорсткими, і твердотільними, багато моделей мають додатковий захист від ударів чи вологи. Такі накопичувачі дозволяють записувати велику кількість даних для довготривалого збереження або резервного копіювання. На зовнішній диск можна буде помістити навчальні матеріали за цілий курс і більше, а також записати фотографії зі студентських вечірок - на зустрічі випускників ви будете власником цінної інформації.

Мільйони на друк

Лекції, семінари, доповіді - часто це пов’язано із купою паперу, який був використаний для роздруківок матеріалів. Для тих, хто живе у гуртожитку наявність власного принтеру може стати непоганим початком бізнесу, адже перед парою студенти готові платити великі гроші за готовий для здачі реферат.

 

printer-2178752_960_720.jpg

 

Для друку у великих обсягах добре підходять пристрої із зовнішніми блоками фарби - як принтери Epson з серії “Фабрика друку”. Вони економні, їх можна перезаправляти самостійно, а також вони підійдуть для друку різноманітної інформації. Також вигідним вибором є багатофункціональні пристрої, які об’єднують принтери, копіри та сканери в одному корпусі, наприклад Epson L222.

Звичайно, що для успішної підготовки до сесії треба, у першу чергу, вивчити всі дисципліни, але не забувайте, що техніка може значно спростити навчання, роблячи його цікавішим і більш ефективним. Із усіма цифровими пристроями та гаджетами ви можете ознайомитися у каталозі інтернет-магазину КТС. Удачі на іспитах! 

Читайте також:

Чи варто купити електронну книжку  - переваги та недоліки рідерів;

Майбутнє освіти: Apple представила новий iPad.

 





 

Читайте також:
У чому різниця між Thunderbolt та USB-C?
Поки що рівень уніфікації роз’ємів та кабелів не досяг того рівня, щоб можна було використовувати один кабель для всього, але ринок потрохи до цього йде. Остання презентація Apple зайвий раз це доводить. В цьому матеріалі ми поговоримо про Thunderbolt та USB-C. Хоча вони виглядають однаково все ж іс
15/09/2023
HР Pavilion 15: універсальний солдат для роботи, навчання та ігор
У нас на огляді ексклюзивний HР Pavilion 15, який на вигляд є типовим офісним калькулятором, проте потягне навіть Cyberpunk 2077. Цікаво? Тоді гайда до огляду. Дизайн Кришка дисплею та накладка над клавіатурою виконані з алюмінію, а нижня кришка з пластику. Повноформатна клавіатура з цифровим блок
15/07/2023
Що показала Apple на WWDC 2023?
Конференція для розробників WWDC - щорічний літній івент, який чекають мільйони Apple-фанів. Цьогорічна конференція для Apple стала епохальною, адже був презентований новий продукт — VR-гарнітура Vision Pro. Крім цього, очікувано ми побачили оновлення iOS, iPadOS, watchOS, macOS, оновлений 15-дюймов
06/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?