Samsung Galaxy A71: новий смартфон від корейської компанії вже на українському ринку

16/02/2020

Якщо ви з тих людей, які бачать в телефоні просто засіб для дзвінків і щиро не розумієте навіщо платити за смартфон як за літак, то новинка від Samsung - те, що вам треба!

Найсвіжіший Samsung Galaxy A71 тільки доїжджає на полиці магазинів, але ми вже встигли його затестити й оцінити, що ж змінилося з попередньої версії А70. Огляд на нього ми теж робили:

В першу чергу тішить цінова політика. Як і уся "А" лінійка від корейців, смартфон А71 дуже доступний за ціною. При цьому тобі до рук потрапляє хороший смарт, який робить чіткі знімки, довго тримає заряд, має потужні "нутрощі" і гарний дизайн. Але про все по черзі :)

Дизайн

Смартфон приємно тримати в руці, форма зручна, розміри 163.6 x 76.0 x 7.7 мм. Він тонкий і легкий, важить 179 грамів. Корпус зроблений з міцного пластику. Є три відтінки: чорний, срібний і суто дівочий ніжно блакитний =) 

colours.jpg


На задній кришці є ефект перфорації і перламутрове переливання - через це смартфон виглядає досить таки цікаво і, так би мовити, "по багатому". Крім того, відразу впадає в очі блок з камерами: він досить великий, оскільки смартфон має цілих чотири модулі. Внизу гаджета знаходиться динамік, Type - C для зарядки телефону іііі... [барабанний дріб]... 3,5 роз'єм для навушників! Та так, спешл для тих, хто в "танку" і ще не купив собі бездротові вуха. Або ж для поціновувачів звуку, у яких вже є дротові  Bowers&Wilkins, SennHeiser чи Beyerdynamics. Хоча навряд чи аудіофіли будуть слухати музику зі смартфона =) 

панель камеры.jpg

Екран

Тішить і безрамний екран на матриці Super AMOLED Plus. Розмір його 6,7 дюйма, розширення 1080х2400 пікселів, формату 20 на 9 і щільністю пікселів 393 пікселі на дюйм.
Зверху більше немає дратуючого "чубчика", оскільки фронталку врізали прямо під екран. Невелике "підборіддя" внизу смартфону залишили. Захищено це усе покриттям Corning Gorilla Glass 3-го покоління. 

экран.jpg

Процесор і акумулятор 

Свіженький А71 працює на процесорі Snapdragon 730 з тактовою частотою 2.2 ГГц і відеочіпом Адрено 618. Тобто, гаджет явно потужніший за свого попередника А70 на процесорі Snapdragon 645 з 2.2 ГГц і відеочіпом Адрено 612. За результатами АнТуТу Samsung Galaxy A71 набрав небагато-немало - 275 балів.

У звичайній комплектації смартфон розрахований на 6 Гб оперативки і 128 вбудованої пам'яті, хоча є версія і на 8 Гб оперативної пам'яті. В обох варіантах цього смартфону вистачить, щоб насолодитися улюбленими іграшками з середніми налаштуваннями графіки. До речі, акумулятор тебе в цьому підтримає і зможе "вижати" ігрову сесію до 4-5 годин. 4500 мАч з підтримкою швидкої адаптивної зарядки 25 Ватт дозволить досить довго користуватися смартфоном без підзарядки. Наприклад, за три години активного використання гаджета зі 100 відсотковим навантаженням на процесор і максимальною яскравістю екрану, смартфон втратив лише 31% свого "життя"! Погодься, як для фаблета з таким великим екраном і розширенням FullHD+ це дуже хороший показник! 

1_игрушка.jpg

Операційка, WiFi і інші "фішки"

Samsung Galaxy A71 працює на базі операційки Андроїд 10. Є негібридний Sim-лоток, який дозволяє поставити одночасно дві sim- карти і карту пам'яті Micro-SD, якщо раптом 128 Гб тобі буде мало! =)

WiFi тут з підтримкою стандартів a/b/g/n/ac, що дозволяє підключатися як до 2.4 ГГц, так і до 5 ГГц мережі. Також є Bluetooth версії 5.0 з підтримкою технології ANT+, а ось інфрачервоного порту немає. Зате є FM- радіо.

Крім того, можна без проблем розраховуватися в магазинах і кафе за допомогою цього смартфону. Тут є NFC модуль для безконтактної оплати, якщо ви як і я вже давно перестали носити з собою гаманець з готівкою. 21-ше століття на вулиці, все-таки, guys! 

1_мемчик.jpg

Камера

Над чим корейці точно попрацювали, так це над камерою смартфону. Тепер на задній панелі чотири модулі, які забезпечують дійсно якісну фотографію з фокусом об'єкту і розмиттям бекграунду для портретки, можливістю макрофотографування для флетлеїв і "ширіком" для пейзажних знімків. 

GadgetMatch-20200114-Samsung-Galaxy-A51-A71-01.jpg

Основний модуль - цілих 64 Мп! Правда включити такий режим треба вручну в налаштуваннях камери, інакше автоматично буде виставлено тільки 12 Мп. 

осн камера 2.jpg

Крім того є ширококутний об'єктив на 12 Мп з діафрагмою 2.2 та ТОФ-модуль на 5 Мп для розмиття заднього плану. Також додали 5-ти мегапіксельний модуль для макрофотографування. 

макро.jpg

Якщо говорити про фронталку, то фоткає вона досить таки солідно: 32 Мп роблять свою роботу на "відмінно". Можна і портретку зробити і на "ширік" захопити усю компашку друзів =) Посудіть самі: 

селфи.jpg

Відео на А71 теж виходять непогані. Основна камера дає розширення в 4К з 30 Fps або FullHD 30,60 з 240 Fps. Правда, стабілізація при зніманні відео на основну камеру працює тільки в режимі FullHD. Фронталка видає відео в 4к 30 Fps або FullHD 30 Fps. 

Сканер відбитків пальців 

Внизу під екраном є оптичний сканер відбитків пальців. На відео огляді ми пробували зареєструвати мій відбиток і дивилися наскільки швидко смартфон реагує при розблокуванні. Що можна сказати? Сканер дійсно швидко спрацьовує, особливий якщо екран активний. 

photo_2020-02-17_11-26-00.jpg

Висновок 

Якщо коротко описати А71, то ця модель з лишком "відбиває" свою вартість. Чотирьох модульна камера з можливістю макрофотографуванням (в моделі А70 макро модуля, до речі, немає), потужний Snapdragon 730, акумулятор в 4500 мАч, NFC, величезний екран, покритий Gorilla Glass 3-го покоління, і стильний дизайн з перламутровим переливанням - усе це робить фаблет хорошим варіантом смартфона у своїй ніші.

Читай також:

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?