Samsung Galaxy A70: детальний огляд та приклади живих фотографій

09/05/2019

Цьогоріч Samsung не перестає дивувати і потрібно сказати, що в бюджетному сегменті створює неабияку конкуренцію для Xiaomi та Huawei. Ми за останній місяць зробили чимало оглядів і порівнянь смартфонів Samsung. Сьогодні на огляді ще один представник А-серії - Samsung Galaxy A70. Не важко зрозуміти, що чим більша цифра стоїть поряд з Galaxy, тим смартфон дорожчий і по логіці мав би бути більш функціональним та мати більше фішок.

КОМПЛЕКТАЦІЯ: є навушники

  • смартфон;
  • блок для зарядки;
  • кабель USB-C на USB-C;
  • навушники;
  • документація;
  • скріпка для SIM-карти.

Samsung Galaxy A70

ДИЗАЙН: красивий, але збирає подряпини

Смартфон дуже схожий на дешевші моделі цієї серії. Різняться смартфони тільки кількістю камер і наявністю або відсутністю сканера відбитків пальців на задній панелі. Лінії корпусу дуже плавні. Метеріал корпусу - склопластик, тобто це пластик, який ну дуже схожий на скло. Якщо впаде на асфальт чи будь-яку поверхню такої ж твердості, то ви відразу зрозумієте, що матеріал дуже схожий на скло. Якщо серйозно, то смартфон красивий і хоч діагональ екрану аж 6,7 дюйма, він добре лежить в руках. Раніше такі смартфони називали фаблетами - щось середнє між планшетом і смартфоном, а сьогодні - це просто смартфон.

Смартфон суттєво більший за А50, його вага 183 грами, якщо хтось думає, що це важкий смартфон, то iPhone 8 Plus важить 202 грами. Смартфон представлений у чотирьох кольорах, які вже традиційні для А-серії: чорний, синій, білий та найбільш трендовий колір цього року — кораловий.

Samsung Galaxy A70

Елементи управління на корпусі розташовуються так:

  • клавіші регулювання гучності та клавіша живлення знаходяться на правому торці;
  • на лівому торці розташувався лоток для SIM-карти;
  • на нижньому торці розташований роз’єм для зарядки USB Type-C;
  • біля роз'єму для зарядки є динамік;
  • на задній панелі: логотип компанії, три камери і спалах.

Додам, що якщо ви не хочете постійно протирати смартфон, то краще купувати його у білому кольорі, бо на ньому найменше видно відбитки і забруднення. Виріз в екрані — капелька і ми до цього вже так звикли, що моноброва вже здається взагалі не виправданою. Виправдана вона лише в тому випадку, якщо є Face ID з ІЧ-випромінювачем, а якщо розпізнавання обличчя здійснюється тільки через камеру, то сенсу у моноброві немає.

ДИСПЛЕЙ: 6,7 дюйма задоволення

В Galaxy А70 встановлений super AMOLED дисплей infinity-U. Діагональ 6,7 дюйма. Розширення FullHD+ (1080x2400 пікселів). Щільність пікселів - 393 на дюйм. Якщо ви шукаєте смартфон для перегляду різноманітного контенту, то це саме те, що потрібно. Велика діагональ не завжди зручно, але коли справа доходить до перегляду відео чи соцмереж, то відразу забуваєш про будь-які незручності. Співвідношення сторін нестандартне навіть для 2019 року — 20:9, але це не виглядає якось дивно чи кострубато. Дивитися фільми та відео з таким співвідношенням буде одне задоволення.

Samsung Galaxy A70

Функція Always On Display присутня, її можна змінювати і вона не завжди активна, але як тільки ви зробите дотик до екрану, то побачите чи наявні непереглянуті сповіщення. В налаштуваннях можна поставити чи кольори всього що відображається на екрані будуть природніми чи більш насиченими. В дисплей вбудований сканер відбитків пальців, він не блискавка, але ще почекаємо оновлень, як у А50 і я думаю буде працювати швидше, хоча й зараз користуватись ним зручно.

ПОТУЖНІСТЬ: ігри на "масималках"

Працює Galaxy А70 на 8-ядерному Snapdragon 675, 2 ядра працюють на частоті 2.0 Ггц, решта 6 ядер працюють на частоті 1,7 Ггц. Смартфон має версії на 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті. Вбудованої 128 ГБ і є можливість розширювати до 512 ГБ. Графічний процесор Adreno 612. Інтерфейс працює плавно, без підвисань та лагів. В AnTuTu смартфон набирає — 168 243. Приріст у потужності очевидний порівняно з Galaxy A50.

Galaxy A70 працює на Android 9.0 з фірмовою оболонкою One UI. Одна з головних заслуг цієї оболонки — нічний режим. Смартфон після увімкнення темної теми на порядок піднімається в "рейтингу стильності". Враховуючи, що тут встановлений AMOLED-екран, то темний колір інтерфейсу ще й позитивно впливає на автономність. Загалом One UI близька до чистого Android. Щодо ігрових можливостей апарату, то ми встановили на нього Asphalt 9 і на максимальних налаштуваннях він "літає". PUBG по замовчуванню поставив налаштування графіки на високі і теж не підвисав, теж саме стосується PES 2019.

Samsung galaxy A70

АВТОНОМНІСТЬ: приємно здивувала

В сучасних смартфонах є найкрутіші камери, топові екрани, але от зробити так, щоб батарея смартфону трималася тиждень чи два нікому не під силу. Здебільшого смартфон потрібно ставити на ніч на зарядку. Як з цим справи у A70? Відразу скажу, що автономність одна з головних фішок смартфону. Galaxy A70 має батарею ємністю 4500 мАг. Це вселяє надію, а крім того в комплекті є швидка зарядка на 25W.

  • За 30 хв. смартфон заряджається на 43%;
  • За 60 хв. смартфон заряджається на 80%;
  • За 97 хв. смартфон заряджається на 100%.

Samsung Galaxy A70

У тесті GeekBench смартфон показав чудовий результат - 10 годин 51 хвилина до повного розряджання. Навіть при активному використанні за день ви його навряд чи посадите до нуля. Якщо ж режим вашого використання помірний і ви будете працювати не на максимальній яскравості, то цілком реально, що він у вас проживе 2 дні.

КАМЕРА: красиві фото, бракує стабілізації

У Galaxy A70 встановлена потрійна основна камера:

  • 5 МП, f/2.2, вона призначена для регулювання глибини різкості;
  • 32 МП, f/1.7 — основна;
  • 8 МП, f/2.2 — ультраширока. Кут огляду 123 градуси.

Samsung Galaxy A70

Поруч трьох камер розташований спалах. Фронтальна камера має розширення 32 MP, f/2.0. Оптичної стабілізації немає ні на основній, ні на фронтальній камері. У додатку камери є інтелектуальний помічник, який розпізнає тип сцени, яку ви фотографуєте і підлаштовує насиченість, різкість для максимально якісного та деталізованого знімку. В додатку камери також є функція розпізнавання дефектів, яка визначає, коли людина кліпнула чи примружилась чи знімок вийшов замилений, щоб запропонувати вам зробити повторний знімок. Звісно ж, щоб розважитись в камері ви можете створити персоналізоване емоджі та додати на фотографію стікерів.

1.1 Пейзаж_small.jpg1.3 Пейзаж_small.jpg1.4. Пейзаж_small.jpg1.5 Пейзаж_small.jpg1.6 Пейзаж_small.jpg2. Архітектура_small.jpg2.2 Архітектура_small.jpg4_3. Боке_small.jpg3.2 Боке_small.jpg3.3 Боке_small.jpg4. Їжа_small.jpg4.1 Їжа_small.jpg5. Селфі в приміщенні_small.jpg6. Селфі на вулиці_small.jpg7. Широкий кут_small.jpg7.1 Широкий кут_small.jpg7.2 Широкий кут_small.jpg7.3 Широкий кут_small.jpg7.4 Широкий кут_small.jpg7.5 Широкий кут_small.jpg

ЗАХИСТ: сканер під екраном

Щодо захисту, то тут все зроблено по канонах 2019 року — сканер відбитків пальців в екрані, зареєструвати його легко, працює достатньо швидко, не так, як фізичний сканер на задній панелі, але швидко. Розпізнавання по обличчю теж є і спрацьовує воно швидко, але оскільки немає проекції точок, то в темноті на нього розраховувати не доводиться. Я б встановлював відразу три варіанти захисту: розпізнавання обличчя для розблокування при світлі, розблокування підекранним сканером в темноті та пароль чи графічний ключ для надійності.

Samsung Galaxy A70

Між іншим створивши обліковий запис Samsung до ваших послуг додаткові можливості такі як:

  • захищена папка, де можна зберігати особисті файли та програми;
  • пошук мого телефону. За допомогою цієї функції можна визначати місцезнаходження пристрою та керувати ним дистанційно, якщо ви його загубите або забудете спосіб розблокування.

КОМУНІКАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ: безконтактні платежі до ваших послуг

  • Wi-FI: смартфон підтримує усі стандарти, в тому числі "ac";
  • Bluetooth: версія 5.0;
  • Інфрачервоний порт: немає;
  • NFC: є, підтримує Google Pay;
  • FM-радіо: є;
  • SIM-карта та карта пам'яті: дві SIM-карти + карта пам'яті.

Samsung Galaxy A70

ПЕРЕВАГИ Galaxy A70

  • super AMOLED-екран на 6,7 дюйма;
  • чудова автономність - 11 годин роботи з активним екраном та завантаженим процесором;
  • продуктивність та швидкість роботи, топові ігри йдуть на високих налаштуваннях графіки;
  • чудові знімки на основну та фронтальну камеру;
  • в комплекті є навушники;
  • сканер відбитків під екраном, розпізнавання обличчя.

НЕДОЛІКИ Galaxy A70

  • корпус швидко покривається дрібними подряпинами;
  • ціна.

Протестувавши смартфон, фотографуючи на нього, граючи на ньому, заряджаючи його, дивлячись на екран я не знайшов суттєвих недоліків, єдиний з них це, мабуть, вартість, бо за 13 тисяч можна придбати: Xiaomi Mi 8, OnePlus 6, Meizu 16 і це ми говоримо про нові пристрої, а про вторинний ринок я взагалі мовчу.
Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?