Realme Band: у Mi Band новий конкурент?

31/08/2020

Мабуть всі планшети приречені, щоб їх порівнювали з iPad, а усі фітнес-браслети приречені на порівняння з Xiaomi Mi Band. Останній є найяскравішим представником цього ринку і щороку оновлений варіант знову розлітається з шаленою швидкістю. Вже є 5 поколінь браслета і всі 5 надзвичайно успішні. Це зумовлено тим, що браслети від Xiaomi мають багато функцій і при цьому адекватний цінник. В останній моделі Mi Band 5 спостерігається навіть деяка “стартизація”, тобто браслет отримує функції смарт-годинників. Конкурувати з Mi Band майже нереально, однак постійно з’являються пристрої, які намагаються це зробити. 

Сьогодні в нас на огляді фітнес-браслет від компанії Realme з дуже простою назвою Band. Чи він годиться на роль конкурента для Mi Band?Його цінник 399 грн. Як бачите цей фітнес-браслет коштує дешевше, ніж один похід на суши до ресторану. Будемо розбиратися чим він цікавий.

142_1.jpg

КОМПЛЕКТ

Realme Band має фірмову коробку жовтого кольору з зображенням самого браслета на ній. На задній стороні коробки графічно зображені ключові фішки пристрою. Сказати, що комплектація аскетична — це нічого не сказати, бо в комплекті є тільки браслет та інструкція на українській та англійській мовах. Ні додаткових ремінців, ні зарядного пристрою (а він тут і не потрібен). 

96_3.jpg

ДИЗАЙН

У нас на огляді браслет зеленого кольору, близький до хакі. Браслет може бути також чорного або жовтого кольору. Коли ми говоримо про колір, то маємо на увазі саме колір ремінця, бо колір “каплуси” незмінний у всіх випадках. Пристрій дуже легкий — всього 20 грамів. Внутрішня сторона “капсули” виконана з пластику і тут ніяких сюрпризів.

79_4.jpg

Ремінець виконаний з гіпоалергенного силіконового матеріалу і варто сказати, що він приємний на дотик і не викликає ніякого дискомфорту при носінні. Застібка ремінця така ж як і в класичних годинниках. Стандартно, але в той же час надійно. Кріплення ремінця пропрієтарне, тому вибір ремінців просто мізерний. Від’єднання ремінця потребує зусиль і якщо робити це достатньо часто, а це доведеться робити, як мінімум, раз у 8 днів, то виникає сумнів щодо довговічності такого кріплення. Час покаже, поки негативних відгуків щодо кріплення і його надійності я не зустрічав. Браслет має захист по стандарту IP68. Для плавання вони він не годиться, але короткочасного занурення не боїться.

12_14.jpg

ПІДКЛЮЧЕННЯ

Браслет підключається до смартфону за допомогою фірмового додатку Realme Link. Тому передусім варто завантажити додаток на смартфон. Щоб активувати браслет його потрібно зарядити — це єдиний шлях. Тому вам доведеться зняти частину ремінця під яким знаходиться USB для підключення до ноутбука, ПК чи блоку зарядки. Екран браслету після приєднання до USB має активуватися. Після цього ви можете переходити в меню додатку Link і натискати “додати пристрій”, де серед запропонованих обрати Realme Band. Коли смартфон “побачить” браслет потрібно декілька секунд утримувати клавішу на браслеті, щоб відбулося спарювання. Після успішного приєднання, яке на приктиці займе у вас не більше 2-х хвилин ви безпосередньо можете зайти в меню додатку, де розпочнеться синхронізація даних з браслетом. Також в додатку ви можете оновити прошивку до найновішої.

16_13.jpg

ЕКРАН

Після підключення та синхронізації браслет готовий до використання. На жаль, екран у пристрою не сенсорний і для керування є всього лиш одна клавіша, яка знаходиться під екраном. Діагональ екрану браслету складає 0,96 дюйма. Тут встановлена TFT LCD матриця з розширенням 160х80. Відверто кажучи вона не найкращої якості. Хоч розширення для такої діагоналі нормальне все ж видніються окремі пікселі. Навколо екрану є достатньо широкі рамки, а екран до того ж трохи “втоплений” в корпус, тому при спогляданні на нього з гострого кута частину вмісту будуть перекривати рамки.

56_6.jpg

Яскравість екрану ви можете встановлювати в додатку. При прямому сонячному світлі екран стає менш читабельним, але розгледіти основну інформацію можна. Також в налаштуваннях є можливість поставити яскравість на мінімальну позначку за розкладом, наприклад з 23:00 до 7 ранку, коли ви по мінімуму користуєтесь браслетом. Як справа з циферблатами? Їх тут лише 5 штук. Всі вони достатньо простенькі, але в той же час інформативні та зрозумілі. Мені сподобався вочфейс з хмарочосом та птахами. Оскільки на браслет приходять оновлення, то дуже ймовірно, що з часом ми побачимо ще чимало циферблатів на вибір.

31_10.jpg

СПОВІЩЕННЯ ТА СМАРТ-ФУНКЦІЇ

Саме головне, що сповіщення на цьому браслеті працюють. Вони відображаються, але на малий екран влазить вкрай мало тексту і товсті рамки трохи заважають їх читати. При вхідному виклику ви на екрані браслету бачите ім’я абонента, який телефонує і  у вас є тільки одна опція — відхилити виклик. Для цього потрібно утримувати палець на спеціальному сенсорному кільці внизу екрану. Через додаток Realme Link ви можете налаштувати з яких додатків ви будете отримувати сповіщення, а з яких ні. Особисто я взагалі відключив сповіщення, бо відображаються вони якось незручно для читання, а підлаштувати шрифт чи кількість символів не вийде. Я залишив увімкненими лише вхідні дзвінки і все.

28_12.jpg

В додатку є пункт “Будильник” і це корисна фішка, бо пропустити вібрацію будильника на руці майже нереально. Також ви можете увімкнути “Нагадування про воду”, щоб браслет сповіщав вас про час пити воду. Інтервал нагадування можна змінювати від 15 хв. до 2,5 годин. В додатку є меню, яке називається “Спеціальні функції”. Там ви можете активувати 2 пункти з 4, які з’являться на робочих столах браслета і серед них є: відображення погоди, функція “знайти телефон”, керування плеєром та “stopwatch”. Що означає назва останнього пункту я так і не зміг зрозуміти.

35_8.jpg

Щодо керування музикою, то воно тут реалізоване швидше “для галочки”, бо екран браслета не сенсорний і керувати відтворенням за допомогою лише однієї клавіші, а щоб вибрати будь-яку дію потрібно утримувати палець на сенсорній зоні — це дуже довго, а від того і не практично. В меню ви також можете увімкнути “Screen Rotation”. Вперше зустрівся з такою функцією на фітнес-браслетах. Коли ви її активуєте, то всі робочі столи, віджети, циферблати будуть відображатися на браслеті не вертикально, як усі звикли, а горизонтально. Для чого це потрібно не розумію оскільки браслет носять на руці і таким чином на нього незручно дивитись. Складається враження, що це фішка заради фішки.

СПОРТ-ФУНКЦІЇ

Як ви вже зрозуміли реалізація сповіщень і смарт-функцій на цьому браслеті мене, м’яко кажучи, не вразили, але от зі спорт-функціями тут все гаразд. Браслет підтримує 9 видів спорту: біг, ходьбу, їзду на велосипеді, крікет, пішохідний туризм, силові тренування, гірський похід, велотренажер, йогу. Додати на головне меню браслету ви можете лише три види спорту, якими найчастіше займаєтеся. 

43_7.jpg

Приємно те, що в додатку ви можете активувати автоматичне виявлення тренування, щоправда автоматично фіксуватися будуть лише біг та ходьба, але і це приємно. Браслет доволі точно вимірює пульс, наприклад в порівнянні з Huawei Watch GT2 різниця була приблизно 1-2 удари. 

5_17.jpg

В налаштуваннях ви можете зазначити, щоб браслет вас сповіщав про надто високий показник пульсу та надто низький. Як і на більшості фітнес-браслетів чи смарт-годинників ви можете встановити денну норму по кроках і намагатися виконати її протягом дня.

34_11.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Зручно те, що для заряджання пристрою непотрібні зайві кабелі чи перехідники, бо його можна вставляти прямо в USB роз’єм. Одного заряду має вистачати приблизно на 8 днів роботи, якщо ви відключите сповіщення, так як це зробив я, то і на 9-10 можна розраховувати при середній яскравості дисплею. Від 0 до 100% браслет заряджається за 2 години. Ємність батареї складає 90 мАг.

10_15.jpg

ВИСНОВКИ

Чи з’явився у Mi Band новий конкурент? Швидше ні, ніж так. Єдиний параметр по якому цей браслет може конкурувати з Mi Band — ціна. В решті характеристик він явно поступається. Якщо ж підводити підсумки, то відчувається, що пристрій ще дуже “сирий”. Для компанії Realme в новій версії варто добряче попрацювати над сповіщеннями. Точно варто змінити спосіб взаємодії з браслетом, бо одна сенсорна клавіша — незручно і не практично. Чимало функцій у цьому браслеті “для галочки” без сценаріїв для використання.

Однак не дивлячись на значну кількість недоліків є у цього браслета явні переваги. Він коштує, як обід у нормальному ресторані і при цьому якісно зібраний, має приємний та надійний ремінець, підтримує 9 видів спорту, а два з них взагалі може автоматично визначати. Браслет може похвалитися точним пульсометром та цілком прийнятними циферблатами і при цьому його автономність сягає 8-9 днів.

Якщо ви шукаєте перший браслет для вашої дитини, то це буде чудовий вибір за адекватні гроші. Якщо ж ви шукаєте помічника, який і сповіщення коректно відображатиме і більше видів спорту підтримуватиме, то краще поглянути в сторону Mi Band.

Читайте також:

Читайте також:
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7: що нового?
У цій статті ми порівняємо новий Xiaomi Mi Band 8 з Mi Band 7, який був представлений минулого року. Mi Band 7 мав величезний успіх і зараз залишається бестселлером серед бюджетних фітнес-браслетів. Mi Band 8 отримав покращення, які можуть підштовхнути вас до рішення оновлюватися, якщо у вас Mi Ban
21/04/2023
Головне за тиждень: смартфон від Coca-cola, новий фітнес-браслет від Redmi
Швидкий перехід до новин: Coca-Cola планує анонсувати фірмовий смартфон Смарт-браслет Redmi Band 2 буде представлений в Європі OnePlus 11R 5G презентують разом з OnePlus 11 та OnePlus Buds Pro 2 Екшн від Square Enix отримав низькі оцінки на агрегаторах MacBook Pro 14 з чіпом M2 отримав повіль
27/01/2023
7 днів з Xiaomi Mi Band 7 Pro
Щороку Xiaomi представляє нову версію фітнес-браслета Mi Band і він стає бестселером завдяки максимуму функцій та можливостей при мінімальній ціні. Однак справедливих претензій до Mi Band також вистачає, наприклад в жодному Mi Band немає GPS модуля, а без нього всі, хто серйозно займається спортом н
17/11/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?