Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

18/01/2019

З кожним роком все більше приладів побутової техніки отримують приставку “smart” або “розумний”. Вже нікого не здивуєш розумною лампочкою, розеткою чи навіть холодильником. Побутова техніка покликана полегшувати життя своєму власнику, але коли вона стає розумною, то життя стає не тільки легшим, але й починає приносити задоволення.

Сьогодні до нас на огляд потрапив розумний пилосос з довгою назвою Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner. Донедавна я з деяким скептицизмом ставився до розумних пилососів і моя думка була зумовлена тим, що для такої техніки потрібні ідеальні умови: відсутність порогів, мінімум перешкод в кімнаті, тощо. А крім того, розумні пилососи потрібно заряджати. З цією думкою я і почав користуватися розумним пилососом від Xiaomi і скажу, що моя думка кардинально змінилася після того, як я спробував, що це таке.

Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

Дизайн та габарити: елегантний та компактний

Мені трохи дивно говорити про дизайн пилососа, але коли ми говоримо про розумний пилосос, то це цілком доречно. Майже весь корпус виконаний з пластику, але верхня кришка дуже нагадує скло принаймні візуально. Він має круглу форму. Габарити, як для пилососа просто крихітні — 35 на 35 см, а висота менше 10 сантиметрів, а це означає, що пилосос з легкістю може працювати під меблями, які мають знизу достатньо простору.

На корпусі є три клавіші:

  • клавіша живлення;
  • клавіша повернення на підзарядку;
  • клавіша, яка активує точкове прибирання.

Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

Їздить пилосос на трьох колесах, а поруч з ними розташовані два елементи для збору сміття. Одна щітка при обертанні направляє сміття до основної щітки, де й розташовується всмоктувальний отвір. Також на корпусі розміщено багато сенсорів та лазерів, які сканують приміщення та під час прибирання допомагають уникати перешкод. Вага пилососу складає всього 3,5 кг., тому переносити його з кімнати до кімнати, якщо є така потреба, дуже легко.

Управління зі смартфона: додаток Mi Home

Цей пилосос навіть, якщо б і не міг приєднуватися до смартфону заслуговує на звання “розумного”, але мобільний додаток значно розширює його функціонал, для прикладу ви можете:

  • планувати маршрут прибирання;
  • встановлювати час прибирання;
  • повертати пилосос на зарядку;
  • встановлювати зони в яких пилосос прибиратиме;
  • бачити скільки відсотків заряду залишилося;
  • моніторити статистичні дані: скільки часу тривало прибирання, яка площа була очищена тощо;
  • бачити карту кімнат в якій ведеться прибирання і направляти пилосос в конкретне місце;
  • змінювати мову сповіщень та налаштовувати їх гучність;
  • використовувати смартфон, як пульт дистанційного управління та керувати пилососом.

Для того, щоб усе це зробити потрібно встановити додаток Mi Home. Якщо ви використовуєте системи розумного дому Xiaomi, то додаток для вас має бути добре знайомий та зрозумілий.  

Автономність: швидко, надовго, безпечно

Виробник вказує, що пилосос може працювати без підзарядки 2,5 години. Звісно таких показників можна досягти лише за ідеальних умов. На практиці батареї вистачить приблизно на 2 години роботи і 200 кв. метрів. Ємність батареї складає 5200 мАг.

Але найбільша перевага в плані автономності в тому, що вам не доведеться слідкувати за рівнем заряду пилососа, тому що, коли рівень заряду буде низький він сам поїде і стане на зарядну станцію, а коли зарядиться продовжить прибирання з того місця, де розрядився.

Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

Док-станція для заряджання оберігає пристрій від перепадів напруги, тому за процесом заряджання теж не потрібно спостерігати, він цілком безпечний.

Процес прибирання: 10 основних фішок Sweep One

Зараз ми будемо говорити про сухе прибирання, чому ми так його називаємо? Бо цей полосос вміє ще й мити підлогу. Але зараз поговоримо про його першочергові обов’язки як пилососа, а саме збирання сміття та пилу. І тут я хотів би розповісти про 10 основних фішок розумного пилососу від Xiaomi:

1 фішка — долання перешкод

У пилосос встановлений потужний LDS-лазер, який точно вимірює відстань до предметів та перешкод, а також алгоритм SLAM, який швидко будує карту приміщення в реальному часі, тому Sweep One легко може визначити маршрут прибирання. Крім того, прибирання здійснюватиметься точно по контуру високих перешкод.

lQ7MDWIkMFFXWKPwKxlBt2TmnYIvC4vpSAxPzgNh7ZarIxSlSAy1kZI83sA9WfGYiyyMG63ODnGdZeywu22pM9lWof-CE_KlbsODRjeKcGApvS5ObB1CR90qw9FyHaEzff9NmDyJ

2 фішка — автоматичне регулювання сили всмоктування

Якщо прибирання здійснюється на паркеті, ламінаті чи плитці, то пилосос інтелектуально розпізнає поверхню та встановлює необхідну силу всмоктування. Для гладеньких і не ворсистих поверхонь вона менша, але як тільки він заїде на поверхню килима, то автоматично сила всмоктування зросте, а після повернення на паркет сила всмоктування повернеться до стандартного рівня.

3 фішка — безпечне прибирання

Завдяки LDS-датчику, який встановлений в пилосос він чітко розуміє, де він знаходиться і навіть якщо його поставити прибирати пил на високій шафі, то він легко здійснить прибирання, а коли буде наближатися до краю, то просто зупинятиметься та їхатиме по краю. Тому ви можете не хвилюватися про те, що пилосос впаде зі сходів чи з другого поверху дворівневої квартири.

4 фішка — захист від намотування волосся

Конструкція щіток пилососу розроблена так, щоб на неї не намотувалося волосся та шерсть. Після кількаденного тестування я не можу сказати, що ця фішка, яка заявлена виробником, справді працює, бо волосся намотувалося на щітки, але на захист пилососа скажу, що його дуже легко видалити.

xj878-E6HS8aOmK02VWZ3ivGnX4Ebc_yQfpB1c8qWuBvUCYkZkLH_NkyuwkACMy4-YMB8g-GQudnof7dgHRJU3Jc8-oUOsCPwTJXJuXkJ6VmMhf-ogYpdy9_vt0gw0-OQ8tnd3DO

5 фішка — глушитель

Пилосос має особливу конструкцію глушителя, який робить процес прибирання незвично тихим. Не можна сказати, що шуму немає взагалі, але якщо порівнювати зі звичайним пилососам, то це небо й земля.

6 фішка — віртуальна стіна

В додатку Mi Home у меню налаштувань пилососа ви може вказати конкретну зону кімнати в якій варто прибирати і пилосос, коли буде підїзджати до невидимої межі вважатиме її за перешкоду та повертатиметься до прибирання в межах зони.

7 фішка — долання порогів

Перший ворог розумного пилососа — це пороги, якщо вони є між кімнатами, то вони ніби і не перешкода, щоб у неї впертися, але й непосильні для того, щоб їх переїхати. Проте Sweep One достатньо добре справляється з цією проблемою, цей пилосос легко може долати підвищення висотою до 2 сантиметрів.

Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

8 фішка — ручне керування

За допомогою додатку Mi Home ви може керувати пилососом, як звичайною іграшкою з пультом дистанційного керування. Це зручно, якщо вся кімната чиста, але в якомусь конкретному місці розсипались дрібні шматочки чогось. Щоправда під час керування пилососом у мене інколи переривався зв’язок з ним і він не реагував на натискання клавіш на смартфоні.

9 фішка — потужний двигун

В пилосос Sweep One встановлений потужний двигун NIDEC, який забезпечує велику силу всмоктування. Виробник навіть заявляє, що пилосос здатний очистити поверхню від усього починаючи від пилу і закінчуючи маленькими металевими шариками.

10 фішка — резервуар для сміття

Очистити пилосос від зібраного сміття елементарно просто, для цього достатньо відкрити верхню кришку, дістати резервуар зі сміттям, відкрити його, витрусити та помити і те ж саме зробити з фільтром. Через декілька хвилин, як вони висохнуть можна далі продовжувати прибирання.

Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

Додатково: вологе прибирання

Зараз ми поговоримо про одну з ключових фішок цього пилососу — вологе прибирання. Він може мити підлогу. Знизу пилососа є спеціальний резервуар для води. Під час прибирання, коли пилосос рухається вода з цього резервуару зволожує мікрофібру, яка чіпляється до резервуару на спеціальну ліпучку (між іншим в комплекті їх дві) та робить вологе прибирання.

Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

Виробник заявляє, що одного резервуару води буде вистачати на 45-60 хвилин вологого прибирання. Після закінчення прибирання вода перестає подаватися на мікрофібру. Сама конструкція легко встановлюється на пилосос і чіпляється за спеціальні пази, аналогічно легко її можна зняти і для цього не потрібно перевертати пилосос.

Розумний пилосос Xiaomi RoboRock S50 Sweep One Vacuum Cleaner

Висновки: чи вартий sweep one своїх грошей?

Sweep One — це вже зовсім не забавка для лінивих, це розумний прибиральник в домі, який має масу практичних можливостей. Якщо ви облаштовуєте свій дім розумною технікою, то цей пилосос точно має бути в списку ваших покупок. На даний момент Sweep One — задоволення не з дешевих, але він вартує своїх грошей. Між іншим в КТС ви можете придбати системи розумного дому та все, що потрібно для організації розумної екосистеми.

Читайте також:

Читайте також:
Dyson — техніка без компромісів
Компанія Dyson зарекомендувала себе на ринку побутових пристроїв для краси та дому в якості професійних та надійних гаджетів. Сьогодні ми розглянемо чотири пристрої від цієї компанії і вкотре переконаємося, що це техніка без компромісів. Зволожувач повітря Dyson AM10 Легендарний зволожувач повіт
27/10/2021
Xiaomi відмовляється від бренду Mi
Всі давно звикли, що після назви Xiaomi обов’язково йде “фірмова приставка” з двох букв “Mi”, але Xiaomi вирішила поступово відмовлятися від цього бренду і тепер в назві буде використовуватися просто “Xiaomi”. Хто був уважний, то помітив, що на останній презентації Xiaomi, де був представлений новий
24/08/2021
ТОП-5 фішок робота пилососа Xiaomi RoboRock S7
Ще донедавна робот пилосос вважали за розкіш, але сьогодні це помічник в прибиранні, який з кожним оновленням отримує фішки, які дозволяють тримати дім в чистоті та порядку з мінімальним втручанням в його роботу. В нас сьогодні на огляді модель робота пилососа, яка має функцію розумного вологого при
17/08/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?