Проблема вигоряння AMOLED-дисплеїв і як з нею боротися?

12/02/2018

В мережі є безліч статей про те, що Amoled-дисплеї вигоряють. Чи правда це і чи можна уповільнити цей процес? Так, всі Amoled’и вигоряють, цей процес не можна зупинити, його можна лише уповільнити. Якщо ваш смартфон має матрицю саме такого типу, то поради, які представлені нижче, дозволять зберегти екран смартфону в заводській якості довше.

Зазвичай екран вигоряє в тому місці, де є статична картинка, наприклад: клавіші управління, клавіатура, іконки додатків, тощо. Виходячи з цього ми підготували для вас 7 порад, які збережуть Amoled-дисплей від вигоряння.

  • Змінюйте розташування іконок. Звичка, то сильна справа, але інколи потрібно щось змінювати і почати варто з розташування іконок на робочому столі. Якщо періодично цього не робити, то на їх місці можуть з’явитися ледь помітні “тіні” іконок, а згодом більш помітні “плями”.

  • Періодично змінюйте шпалери. Ситуація така ж, як з іконками. Періодична зміна шпалерів дозволить уникнути вигорання в одній зоні, або зробити вигоряння рівноміним, а відповідно непомітним.

  • Використовуйте темні шпалери. Найбільше схильні до вигоряння білий та синій кольори, тому що вони потребують найбільше струму для підсвітки. Використовуючи темні, а ще краще чорні, шпалери можна зберегти екран в “первозданній” якості якомога довше.

  • Використовуйте “нічний режим”. Багато додатків підтримують “нічний режим” змінюючи колір інтерфейсу на темний, а відповідно зменшується споживання енергії  і вигоряння пікселів. Деякі смартфони підтримують “нічний інтерфейс системи”.

  • Не ставте максимальну яскравість екрану. Коли встановлена висока яскравість, то для підсвічення екрану використовується більше струму і він швидше вигоряє.

  • Встановіть мінімальний час вимкнення екрану. Зробивши так, ви і заряд батареї зекономите і зайвий час не підсвічуватиметься екран.

  • Встановіть темну тему клавіатури. Клавіатура має статичне положення на екрані і зазвичай має світлу тему. Для уникнення вигорівших плям, краще використовувати більш темні теми, яких в достатній мірі є в Play Market.

bio2aDeXK6aF5qhDq_xXwVexRvnYJ2b5Ua63zNw2GY9vdL8TsJUQbMqSEpnXdcWThF-qWZ9QeXOtasp9qiQ4RUM-E3_OUWEmZ3Sfb6W4D78A0K6Slrd0T4myFvdaCi2EOLUeVtD4

Бережіть ваш Amoled використовуючи наведені поради. Щоб захистити ваш смартфон ще й ззовні можете придбати чохол, скло або плівку.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?