Pocophone X2 офіційно представлений: повторить успіх Pocophone F1?

05/02/2020

Pocophone — незалежний підрозділ компанії Xiaomi, який у 2018 році випустив бестселер Pocophone F1 на топовому, на той час, процесорі — Snapdragon 845. Чимало фанів компанії давно чекали друге покоління смартфонів від цього суббренду. Чекати довелося аж півтора року, але новий смартфон під назвою Pocophone X2 виявився не зовсім новим, оскільки вже продається в Китаї, щоправда під назвою Redmi K30 4G. На офіційних фотографіях видно, що в комплекті до смартфона буде швидка зарядка та чохол.

pocophone x2

Щодо дизайну, то єдина суттєва відмінна риса нового апарату — коло навколо блоку камер, усе решта нам вже давно знайоме — переливи, градієнти. Апарат буде доступний у трьох кольорах: синій (atlantis blue), фіолетовий (matrix purple), червоний (phoenix red). Між іншим, вага апарату складає 208 грам, що доволі багато. Ймовірно така вага зумовлена додатковою системою охолодження, яка реалізована у смартфоні та матеріалами корпусу — скло та метал. Рамка виконана з алюмінію, а передня та задня панелі зі скла, до того ж це скло Gorilla Glass 5.

pocophone x2

ДИСПЛЕЙ: З ПІДТРИМКОЮ 120 ГЦ.

Головна фішка нового апарату — IPS-екран з частотою оновлення 120 Гц. На даний момент цього немає навіть у топових моделях iPhone. Діагональ екрану складає 6,67 дюйма з розширенням FullHD+ (1080 x2400). Він видовжений і має співвідношення сторін 20:9, як наприклад у Oppo A5 2020 та Oppo A9 2020 про які ми нещодавно робили огляд

pocophone x2

Видовжений екран з частотою 120 Гц — це, мабуть, ідеальний тандем для тривалих ігрових сесій. Крім того, екран підтримує технологію HDR 10.

ПРОЦЕСОР З СИСТЕМОЮ ОХОЛОДЖЕННЯ

Цього разу у Pocophone не топовий процесор, як у F1, але при цьому достатньо потужний Snapdragon 730G з системою охолодження LiquidCool. Щодо оперативної пам’яті, то є версії на 6 ГБ та 8 ГБ LPDDR4x. Вбудованої пам’яті може бути 64 ГБ, 128 ГБ або 256 ГБ. Також ви можете розширювати пам’ять за допомогою карток MicroSD. В якості графічного прискорювача використовується Adreno 618. Звісно ж апарат працює на Android 10 з оболонкою MIUI 11. Як і в попередньому смартфоні Poco тут все зроблено так, щоб на ньому можна було грати ігри і при цьому він не коштував дорого. Здається в цьому плані для Pocophone все вдалося.

pocophone x2

КАМЕРА: ШІСТЬ ОБ’ЄКТИВІВ

Основний модуль камери складається з чотирьох об’єктивів: основний на 64 МП, ширококутний на 8 МП з кутом огляду 120 градусів, також 2 МП модуль для вимірювання глибини на портретних фото та 2 МП об’єктив для макрозйомки. Оптичної стабілізації зображення немає. Камера може знімати відео 4К 30 к.с. 

pocophone x2

Фронтальна камера стала подвійна: 20 МП + 2 МП. Вона розташувалася у спеціальному отворі в екрані схожому, як у топових моделях Samsung.

pocophone x2

ЗВУК: МРІЯ МЕЛОМАНА

Якщо ви користуєтесь TWS-навушниками, то вас потішить той факт, що смартфон підтримує версію bluetooth 5.0 та кодеки aptX, aptX HD, LDAC. Це добре повпливає на звук при відтворенні музики, а також на звучання в іграх.

pocophone x2

АВТОНОМНІСТЬ: 68 ХВИЛИН

Апарат має батарею на 4500 мАг, але саме головне те, що в комплекті є швидка зарядка на 27W, яка дозволить зарядити пристрій, як заявляє виробник, за 68 хвилин. Це блискучий показник, зважаючи на те, що наприклад Oppo A5 2020 з акумулятором на 5000 мАг заряджається 195 хвилин до 100%.

pocophone x2

КОМУНІКАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ

  • Wi-FI: смартфон підтримує усі стандарти, в тому числі "ac";
  • Bluetooth: версія 5.0;
  • NFC: виробник поки не надав інформації;
  • Інфрачервоний порт: є;
  • FM-радіо: є;
  • Лоток для SIM-карти: гібридний, доведеться обирати чи дві SIM-карти чи SIM-карта та карта пам’яті.

ВИСНОВОК: ХОРОШИЙ, АЛЕ НЕОДНОЗНАЧНИЙ АПАРАТ

Насправді, апарат вийшов дуже примітним: крутий екран, достатньо висока продуктивність, хороший набір камер, яких у сумі аж шість, але є один момент, який додає ложку дьогтю в цю історію — апарат, фактично, ідентичний з Redmi K30 4G. Виникає закономірне питання для чого було відокремлюватися в окремий підрозділ зі своєю назвою, окремою презентацією і показати фактично той самий апарат? Незрозуміло. Чекаємо в Україні для детального огляду та порівняння з іншими смартфонами. Поки продажі нового Poco ще не стартували, ви сміливо можете обирати Pocophone F1, який суттєво подешевшав, але працює на Snapdragon 845, якого вистачає абсолютно для усіх завдань та ігор.

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?