Осінні сюрпризи від Apple

02/11/2018

Із задоволенням хочеться розповісти про осінню презентацію Apple, яка відбулася 30 жовтня.

Нью-Йорк став місцем дислокації для заходу, що об’єднав мільйони фанатів преміального бренду. Гучними окликами аудиторія зустрічала генерального директора компанії Тіма Кука, який традиційно презентував новинки.

Першим став MacBook Air - оновлений пристрій отримав ще більш компактний дизайн, дисплей Retina, 3-є покоління клавіатури, Touch ID та трекпад Force Touch.

MacBook-Air-family-10302018.jpg

MacBook Air отримав три кольори - класичний срібний, трендовий золотий, а також “сірий космос”. Неодноразово підкреслювалося, що дя виробництва MacBook Air використовувався на 100% відсотків перероблений алюміній, а тому екологічна складова філософії преміального бренду з кожною наступною новинкою лише укріплюється.

Дисплей нового MacBook Air у розмірах складає 13.3’’ дюйми, але рамки екрану значно зменшили, тим самим отримавши більш компактні габарити пристрою. Для користувачів, які уважно контролюють конфіденційність особистих даних, компанія Apple реалізувала у новому MacBook Air новий ступінь захисту - сканер Touch ID. Взагалі за безпеку даних і грошових транзакцій у системі Apple Pay у пристрої відповідає окремий процесор Т2, а тому користувач може спокійно розраховуватися безконтакто та бути впевненим у надійності MacBook Air. 

дисплей.jpg

Приємним сюрпризом для любителів переглядати багато мультимедійного контенту чи слухати музику у новому MacBook Air стануть покращені динаміки, а можливість підключення 5К дисплеїв оцінять творчі фахівці та графічні спеціалісти.

мак бук клава.jpg

За базову версію MacBook Air із 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті попросять 1199 доларів США.

Другою новинкою, що стала приводом для хвилі захоплення фанатів став Mac mini.

мак мини общий.jpg

Цей пристрій, який, навіть важко назвати настільним ПК через неймовірно мініатюрні розміри дійсно здатен вразити тим, які потужності приховуються усередині компактного корпусу. У новинці встановлюються процесори 8-го покоління, що дало змогу отримати 5-разовий приріст продуктивності. Оперативної пам’яті DDR4 2666 МГц можна отримати 64 ГБ, накопичувач представлений SSD типом та може мати ємність  до 2 ТБ. 

1_начинка.jpg

Передбачений Apple T2 Security Chip, який за аналогією відповідає за безпеку даних. За базовий варіант із процесором Intel Core  і3, 8 ГБ ОЗУ та 128 ГБ накопичувача виробник встановив ціну у розмірі 799$. 

голов.jpg

Третім на черзі, але не менш очікуваним оновленням став iPad Pro. Анонси презентації багато наголошували на можливості оновлення саме цього легендарного планшетного ПК, а тому очікування виправдалися, а може й перевершили самі себе.

головна.jpg

Перше, що одразу привертає увагу в новому iPad Pro - це дизайн, який у багатьох аспектах нагадує тренди з ринку смартфонів. Зменшені рамки екрану, відсутність фізичної кнопки Home та, навіть, екран Liquіd Retina, як в нового iPhone XR.

айпад тонкий.jpg

iPad Pro буде доступним у двох розмірах - із 11-дюймовим і 12.9-дюймовим дисплеєм. Габарити за рахунок зменшених рамок екрану стали компактнішими, корпус у 5.9 мм став тоншим на 15%. Представники компанії порівняли розміри планшета із аркушем звичайного зошита, що викликало бурю захоплення в аудиторії.

Розблокування гаджета буде відбуватися аналогічно до смартфонів - за допомогою системи розпізнавання обличчя  Face ID, управління включає в себе більшу кількість жестів.

айпад фейс айди.jpg

Процесор А12Х Bionic у новинки виконаний за 7 нм техпроцесом, замість традиційного для Apple порту Lightening, iPad Pro отримав порт USB-C. Цікавою штукою стало те, що iPad Pro здатен заряджати смартфон, а тому для власників декількох пристроїв Apple це може стати дуже корисною функцією при роботі на ходу.

Також запам’яталася невелика, але корисна фіча - магнітне кріплення Apple Pencil до планшета (для перенесення та підзарядки). На презентації, навіть продемонстрували приємний “щєлчок”, який видає стілус під час підєднання - дійсно загубити чи забути про інструмент буде складніше.

айпад виз пенсил.jpg

Доповненням до планшета стала Smart Keyboard Folio, яка одразу перетворює iPad Pro на повноцінний інструмент для роботи, листування та набору тексту. А одним із найбільш очікуваних оновлень звичайно стала адаптація програми фотошоп для iPad Pro - на заході одразу продемонстрували як працює програма, показуючи наскільки простішим може бути творча робота на планшетному ПК.

айпад виз фолио.jpg

За 11-дюймову версію потрібно буде заплатити 899 доларів США, а за старшу 12.9-дюймову - 999$.

Що ж очікуємо офіційний старт продаж новинок в Україні та готуємося до детальніших оглядів пристроїв - слідкуйте за новинами у блозі та у соціальних мережах: 

Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?