OnePlus Bullets Wireless 2: огляд бездротової гарнітури для вбивць флагманів 

28/08/2019

Бездротові гарнітури та навушники отримують все більше популярності. З одного боку це зумовлено зручністю прослуховування музики без кабелів, з іншого - все більше виробників смартфонів відмовляються від аудіо-порта 3.5 мм. Ось, навіть свіжий Galaxy Note 10 не отримав класичного “джека”, хоча Samsung довго зберігали цей порт у своїх смартфонах. 

Бренд OnePlus зарекомендував себе доволі яскраво - всі пам’ятають їх смартфони як вбивці флагманів, наприклад OnePlus 7 Pro запропонував кілька цікавих рішень - камеру-”перископ” і вбудований сканер відбитків пальців в екран. Про свіжі смартфони цього бренду можете прочитати в нашій статті за посиланням, але сьогодні ми розглянемо аксесуари, які виготовляють в OnePlus, а саме бездротову гарнітуру OnePlus Bullets Wireless 2

Дизайн і досвід використання

У зовнішньому вигляді OnePlus Bullets Wireless 2 - це класична “накладка на шию”. Однак, та частина, яка лежить на тілі в цій моделі дуже гнучка. Вона легко деформується, а тому гарнітуру можна скласти у фірмовий чохол (йде у комплекті).

1_2019_08_27_9999_147 copy.jpg

Чохол, до речі, дуже сподобався - він “застібається” на магніті, має приємну фактуру та яскравий колір.

2019_08_27_9999_155 copy.jpg

Але, під час всього тестування гарнітури, я їм так і не скористалася - чаші навушників скріплюються магнітом і OnePlus Bullets Wireless 2 можна просто переносити на собі як намисто. У літній період гарнітура взагалі не заважає, але думаю і на верхньому одязі вона буде зручною для активного використання. 

2019_08_27_9999_144 copy.jpg

Кабель OnePlus Bullets Wireless 2 не заплутується та на вигляд видався досить міцним. Форм-фактор OnePlus Bullets Wireless 2 у порівнянні зі звичайним, наприклад як в Mifo U2 чи Urbanears Jakan мені більш зручний. По-перше, для дівчини з довгим волоссям, кабель, який лежить на спині може стати перешкодою для зачіски (він заплутується у волоссі), а по-друге, інколи відсутність накладки на шиї не дає кабелю займати статичне положення - він може під вагою акумулятора чи пульта дистанційного керування “опускатися” на праву чи ліву сторону. 

Якщо порівняти OnePlus Bullets Wireless 2 з повністю бездротовою гарнітурою, так звану true wireless, то Bullets має перевагу у автономності роботи (виробник зазначає 14 годин), а також у відсутності розсинхронізації навушників - часто у TWS-моделях спостерігається нестабільна робота обох навушників (наприклад при перегляді відео чи переходу з моно-режиму). Також варто відзначити те, що гарнітура заряджається дуже швидко - порт Type-C дає змогу за 10 хвилин майже повністю зарядити гарнітуру. 

2019_08_27_9999_162.jpg

У процесі керування гарнітурою дискомфорту не було - на пульті є три кнопки, а на корпусі накладки є окрема кнопка живлення. Кнопки відчутні на дотик, звикнувши до їх розміщення можна без зусиль перемикати треки, поставити музику на паузу чи викликати голосового асистента. Навушники під час використання не випадали, вони відносяться до класичних вакуумних і у комплекті поставляються з додатковими насадками різного розміру. 

2019_08_27_9999_149 copy.jpg

У підключенні OnePlus Bullets Wireless 2 доволі стандартні - з iPhone все працювало коректно і підключення відбулося швидко. Однак, ця гарнітура розкривається на максимум саме при роботі зі смартфонами OnePlus - підключення відбувається так само швидко, як в AirPods з iPhone чи Galaxy Buds зі смартфонами Samsung. 

У загальному враженні, OnePlus Bullets Wireless 2 мені сподобалися - вони не надто спортивні, а тому підходять і для повсякденного використання, і для тренувань. 

Звук і конструкція

Гра навушників є найбільш цікавим пунктом при їх тестуванні. OnePlus Bullets Wireless 2 не проста гарнітура, адже конструкція пристрою включає аж три драйвера - один динамічний і пару з врівноваженим якорем, які прийнято називати “арматура”. Якщо коротко, то випромінювач з врівноваженим якорем - це такий ж електродинамічний драйвер, але іншої конструкції. Їх використання часто зумовлює більш витягнуту форму навушника, але вони мають свою особливість. Разом зі збільшеною “чутливістю”, ці драйвера вважають слабшими у відтворенні нижніх частот (початок використання випромінювача “арматура” пов'язують з застосуванням у військових і медичних цілях, а тому вони більше призначалися для чіткості відтворення голосу). Тому, щоб отримати повний діапазон частот, в аудіо-пристроях з такими випромінювачами ставлять звичайні динамічні драйвера для забезпечення глибокого басу. Принаймі, таким чином я пояснила собі наявність третього випромінювача у конструкції, однак, офіційної інформації про конструкцію пристроїв, звичайно, виробник не надає. 

2019_08_27_9999_151 copy.jpg

У будь-якому разі, звук OnePlus Bullets Wireless 2 відтворює добротний і не такий як у всіх. Описати свої відчуття від звуку важко, при тому це суб’єктивна оцінка. Однак, точно можна сказати, що OnePlus Bullets Wireless 2 мають дуже хороший запас гучності (вище 70% стає надто гучно, а верхні частоти починають переважати над нижніми). Бас не є плоским чи слабким, його тут достатньо, однак звукова картина схожа на трьохповерховий будинок - де на третьому (найближчому до слухача) верхні частоти, на другому - середні, а перший поверх - це бас. В мене від звуку склалося враження, яке підтверджує гіпотезу про конструкцію - ніби за бас відповідає інший випромінювач. Але, як на людину, яка любить басовиті аудіо-пристрої (я особисто користуюся накладними навушниками з підтримкою технології ExtraBass) - OnePlus Bullets Wireless 2 не здалися “слабкими” у нижній частоті, просто в них бас не “огортає” - немає захоплення подиху від глибини. Але, такий ефект досягається у навушниках набагато дорожчих, при правильному джерелі і при прослуховуванні нестиснутих файлів, і купи інших факторів, які впливають на якість. Якщо порівнювати з навушниками схожого цінового діапазону, то OnePlus Bullets Wireless 2 взагалі не уступають - для спорту, музики, перегляду контенту їх можливостей вистачає. 

1_2019_08_27_9999_157 copy.jpg

Завдяки вакуумному типу, шумоізоляція просто чудова, і не забувайте про насадки різного розміру, які допоможуть підібрати найзручніший варіант індивідуально.

Переваги гарнітури

Якщо підсумувати свої враження, то OnePlus Bullets Wireless 2 я б дала оцінку 4 з мінусом. Просто через те, що я обираю повністю бездротові варіанти. І тверду четвірку я б дала для тих, хто є прихильником “гарнітур-накладок”. Але, оцінку 5-ть, ці навушники заслужили б для власників смартфонів OnePlus. Завдяки максимальній сумісності, непоганому звуку, зручності та адекватній ціні, ця гарнітура, як на мене, є ідеальним вибором для використання разом з фірмовими смартфонами. Якось, власники цих гаджетів одразу виділяються, бо вони, ніби, своїм вибором заявляють: “Я не йду на поводу у маркетологів і не буду купляти хвалені яблука, самсунги та китайські підробки! Я буду користуватися крутими смартфонами, ціна яких відповідає своїм можливостям”. І ось тут для них є гарнітура - не така, як всі, не популярного форм-фактора, але такого, який має свої плюси. OnePlus Bullets Wireless 2 не скопійована з чогось продукту, а має свій самобутній вигляд. Навіть пакування гарнітури залишило приємний післясмак, що у результаті добавило більше позитиву у загальне враження. Я чітко уявляю, як OnePlus Bullets Wireless 2 гарно комбінується з образом власника того ж OnePlus 7 Pro - неординарної людини, яка слідкує за трендами. Тому для таких користувачів, я б гарнітуру рекомендувала. А для інших - справа смаку, уподобань та бюджету. 

1_21.jpg

У будь-якому разі, слідкуйте разом з нами за новинками на ринку аудіо та підписуйтесь на сторінки в соціальних мережах:

І не забувайте, що на Youtube-каналі ми знімаємо огляди найбільш цікавої техніки та ділимося корисними порадами. 

Читайте також: 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?