OnePlus 7 VS OnePlus 7 Pro: ключові відмінності та який обрати?

18/07/2019

Цього року OnePlus представив відразу два смартфони. Оглядів про них у мережі вистачає, але ми хочемо у статті представити ключові відмінності цих смартфонів та відповісти на питання, який з них варто обрати. Ми не будемо говорити про ті речі, які в цих смартфонах однакові, а згадаємо лише те, чим вони різняться.

_MG_6952 copy.jpg

КОМПЛЕКТАЦІЯ

Тут смартфони відрізняються лише тим, що у Pro-версії потужніший блок для зарядки, а все решта однакове: кабель, скрепка, наклейки, чохол, документація.

ДИЗАЙН

В дизайні різниця очевидна. OnePlus 7 Pro отримав радикально інший дизайн в той час, як OnePlus 7 став просто новішою версією OnePlus 6T. Нижче є 5 пунктів в яких ці два смартфони відрізняються в плані дизайну:

_MG_6945 copy.jpg

  • Заокруглені краї екрану — це створює у OnePlus 7 Pro ще більший ефект безрамковості, щоправда одягаючи чохол на такий смартфон є ризик зачепити та відклеїти захисну плівку чи скло.
  • Розташування фронтальної камери. У OnePlus 7 Pro вона ховається в корпус і працює, як перископ. Кількість корисної площі на екрані стало відчутно більше. У OnePlus 7 все більш консервативно, тут така ж ситуація, як у OnePlus 6T — виріз капелька.

_MG_6926 copy.jpg

  • Кольори корпусу: у OnePlus 7 — це червоний та чорний, OnePlus 7 Pro — чорний, синій та світло-коричневий.
  • Розташування лотка для SIM-карти. У OnePlus 7 він знаходиться на лівому торці, а у OnePlus 7 Pro на нижньому торці.
  • Вага та габарити. OnePlus 7 Pro через більшу діагональ екрану має більші габарити, а відповідно трохи важчий — 206 грамів проти 182 грам.

_MG_6958 copy.jpg

Зовнішньо апарати реально відрізняються. Якщо ви хочете повністю безрамковий і по-флагманськи важкий пристрій, то OnePlus 7 Pro — оптимальний варіант, але варто віддати належне для OnePlus 7 в червоному кольорі — дуже стильно.

ДИСПЛЕЙ

Якщо порівнювати екрани, то різниця, справді, відчувається і тут відмінності в конкретних цифрах та технічних характеристиках:

  • Діагональ екрану: OnePlus 7 — 6,41 дюйма, OnePlus 7 Pro — 6,67 дюйма;
  • Розширення екрану: OnePlus 7 — 1080x2340 , OnePlus 7 Pro — 1140х3120;
  • Кількість пікселів на дюйм: OnePlus 7 — 402 , OnePlus 7 Pro — 516;

_MG_6972 copy.jpg

  • Технології: OnePlus 7 Pro підтримує HDR10+ та частоту оновлення екрану 90 Гц.
  • Налаштування. В налаштуваннях екрану є дрібні відмінності, наприклад у OnePlus 7 є пункт меню в якому можна приховати виїмку, а у OnePlus 7 Pro цього пункту немає, бо немає, що приховувати :).

Між іншим екрани смартфонів мають різні назви: у OnePlus 7 - Optic-AMOLED, у OnePlus 7 Pro —  Fluid-Amoled. Придбавши будь-який з них у вас навряд чи будуть претензії до зображення, але якщо оцінювати об’єктивно, то екран OnePlus 7 Pro кращий.

ПОТУЖНІСТЬ

На цьому пункті зупинимося лише на хвильку, бо на ваш вибір він ніяким чином не повпливає, тому що обидва смартфони працюють на Snapdragon 855, мають однакову кількість ядер, однакову частоту і у них однаковий графічний процесор. Ви можете обирати лише об’єм оперативної та вбудованої пам’яті, але варто сказати, що тут вони теж  мало відрізняються.

  • OnePlus 7 може мати 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті, а вбудованої 128 ГБ або 256 ГБ;
  • OnePlus 7 Pro може мати 6,8 або 12 ГБ оперативної пам’яті, а вбудованої 128 ГБ або 256 ГБ.

_MG_6932 copy.jpg

У нас на огляді OnePlus 7 має 8 ГБ оперативної пам’яті, а Pro-версія — 6 ГБ, тому, коли ми прогнали їх через синтетичний тест AnTuTu, то молодша версія набрала 373 тисячі балів, а Pro-версія на дві тисячі балів менше - 371. Хто-зна на чиєму боці була б перевага, якби в обох було по 8 ГБ оперативки, але насправді 2 тисячі різниці в AnTuTu — це, фактично, однаковий показник.

_MG_6927 copy.jpg

КАМЕРА

На камері трохи зупинимось, бо OnePlus 7 і в OnePlus 7 Pro мають певні відмінності. Давайте розбиратися. Перша, найочевидніша відмінність полягає в тому, що у OnePlus 7 — дві камери, а у OnePlus 7 Pro їх три. 

Основна камера OnePlus 7 має 48 МП та діафрагму  f/1.7, а OnePlus 7 Pro 48 МП та діафрагму f/1.6. Теоретично остання має краще фотографувати в умовах недостатнього освітлення.

_MG_6918 copy.jpg

Друга камера має розширення 5 МП у OnePlus 7 та 8 МП у OnePlus 7 Pro, крім того у Pro-версії вона має оптичну стабілізацію.

79_1.jpg 80_1.jpg

57_2.jpg 58_2.jpg

46_3.jpg 47_3.jpg

4,1.jpg 1_4,1.jpg

34_4.jpg 35_4.jpg

Третя камера є тільки у OnePlus 7 Pro і вона має розширення 16 МП — це ультраширокий об’єктив за допомогою якого ви можете робити широкі панорамні фото. Така можливість є лише у Pro-версії, тому, якщо вам це важливо, то ви вже можете ставити додатковий плюсик саме для цього смартфона.

IMG_20190716_152338.jpg

Фронтальна камера відрізняється не технічними характеристиками, а лише тим, де вона розташована.

13_5.jpg 14_5.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

На цьому пункті зупинимось, бо тут є достатньо цікавих моментів. Перш за все, відрізняється ємність батареї:

  • OnePlus 7 — 3700 мАг;
  • OnePlus 7 Pro — 4000 мАг.

_MG_6929 copy.jpg

Зважаючи на те, що в Pro-версії більший екран, вища частота оновлення екрану та більше розширення, то додаткові 300 мАг в ємності батареї не роблять його фаворитом. Ми також прогнали обидва апарати через тест GeekBench. Суть тесту така, що на максимальній яскравості екрану смартфони отримували максимальне навантаження на процесор протягом 3-х годин.

Результати тесту GeekBench:

  • OnePlus 7 за три години зі 100% розрядився до 66%;
  • OnePlus 7 Pro за три години зі 100% розрядився до 63%.

За набраними балами ситуація наступна:

  • OnePlus 7 — 5009 балів;
  • OnePlus 7 Pro — 4540 балів.

По автономності незначну перевагу має OnePlus 7, але якщо говорити глобально, то смартфони в цьому показнику знаходяться приблизно на одному рівні. Однак є одна річ, яка в них відрізняється суттєво — це блок зарядки. Поповнити запаси енергії швидше вдасться саме на OnePlus 7 Pro. Він має в комплекті блок на 6А, а OnePlus 7 на 4А. Виробник вказує, що Pro-версія буде заряджатися на 34% швидше, ніж звичайна.

_MG_6915 copy.jpg

ЗВУК, КОМУНІКАЦІЇ, ЗАХИСТ, РОЗБЛОКУВАННЯ

Усі характеристики, що стосуються звуку, комунікаційних можливостей та захисту з усіма варіантами розблокування в обох смартфонах ідентичні, а відповідно не впливають на вибір, тому ми їх не включали в порівняння.

_MG_6942 copy.jpg

ПІДСУМКИ

Отож, якщо у вас було питання, який смартфон купувати і одвічне питання чи варто переплачувати за Pro-версію, то коротко пригадаємо, що OnePlus 7 Pro має:

  • свіжіший та футуристичний дизайн;
  • має набагато крутіший екран: розширення, PPI, 90 Гц;
  • має додаткову камеру на 16 МП для ширококутних фото;
  • має більший об’єм батареї на потужніший блок зарядки на 6А.

Зважаючи на цей перелік переваг ви можете дати собі відповідь чи готові ви переплачувати за них чи вас цілком влаштовують 2 камери, блок зарядки на 4А і не такий “напічканий” технологіями екран. Знайти смартфони OnePlus з різними конфігураціями вбудованої та оперативної пам’яті ви можете знайти в каталозі.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?