Огляд Xiaomi Mi Notebook Air: конкурент для Macbook Air?

06/02/2020

Коли ми бачимо слово “Air” в назві ноутбука, то відразу пригадується компактний лептоп від Apple. Перефразовуючи відомий вислів скажемо: “Не все те Apple, що Air”. Сьогодні ми будемо оглядати ультрабук від Xiaomi під назвою Mi Notebook Air. Якщо вам подобається Macbook, але зручніше працювати на Windows, то ви читаєте саме той огляд, який потрібно.

Xiaomi Mi Notebook Air

КОРОБКА ТА КОМПЛЕКТ 

Ноутбук упакований у дві коробки. Одна з них транспортувальна і виконана зі звичайного картону, а друга — красива і дуже нагадує коробку Macbook Air 13,3. 

Xiaomi Mi Notebook Air

В комплекті з ноутбуком ви можете знайти: блок для зарядки з китайською вилкою, кабель з USB Type-C на USB Type-C, стильний конверт з інструкцією. Перехідника на українську розетку в комплекті немає. Якщо ви збираєтесь придбати цей ноутбук, майте на увазі.

Xiaomi Mi Notebook Air

ДИЗАЙН

Чи схожий він з Macbook Air по дизайну? Схожість є, але вона не настільки суттєва, особливо, якщо порівнювати з Macbook Air 2016 і більш ранні. Поглянувши на фото нижче, ви можете зауважити, що ноутбук Xiaomi виглядає суттєво свіжіше, особливо, якщо порівнювати рамки навколо дисплея. Звісно ж, Macbook Air 2019 в цьому параметрі не поступається Xiaomi.

Xiaomi Mi Notebook Air

Якщо ноутбуки від Apple по дизайну можна назвати мінімалістичними, то Mi Notebook Air — ультрамінімалістичний, оскільки на кришці ноутбука немає навіть назви, немає нічого.

Xiaomi Mi Notebook Air

Ноутбук відкривається однією рукою. Мені навіть здалося, що “тест на Макбук” він проходить краще, ніж Макбук. По столі не ковзає, бо на нижній поверхні є 5 прорезинених ніжок. Mi Notebook Air має більш прямокутні форми, ніж Air від Apple.

Xiaomi Mi Notebook Air

Роз’єми на бокових гранях розташувалися доволі звично. На правій грані є роз’єм USB Type-C для зарядки, порт USB Type-A та індикатор зарядки.

Xiaomi Mi Notebook Air

На лівій грані є роз’єм HDMI, USB Type-A та роз’єм mini-jack. Кардрідера у ноутбука немає, хоча він був би дуже доречний та й місця на корпусі достатньо для нього.

Xiaomi Mi Notebook Air

На нижній частині корпусу біля передніх ніжок розташувалися динаміки AKG, які однією назвою вселяють надію, що грати ноутбук буде гучно і при цьому без хрипу та тріску. На щастя, так і є — звучить ноутбук чудово.

Xiaomi Mi Notebook Air

ЕКРАН

Тут встановлена IPS-матриця з діагоналлю 13,3 дюйма. Розширення FullHD (1920x1080), покриття глянсове, тому у вимкненому стані можна дивитись, як у дзеркало. Щільність пікселів на рівні 166 на дюйм. Екран захищений склом Gorilla Glass 3. Більше дізнатися про це скло ви можете у нашій статті за посиланням.

Xiaomi Mi Notebook Air

Яскравості екрану достатньо для роботи при будь-якому освітленні, крім прямого сонячного. Кольоропередача чудова. Чорний колір глибокий настільки, що навряд чи вдасться відразу визначити, що це не Amoled-екран. Між іншим, на верхній рамці розташувалася web-камера на 1 МП.

Xiaomi Mi Notebook Air

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Ноутбук працює на процесорі Intel Core i5 (8-го покоління), має 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4, а також дискретну відеокарту Nvidia GeForce MX250 з об’ємом пам’яті 2 ГБ GDDR5. Розширювати оперативну пам’ять не вийде, оскільки вона розпаяна на платі. Хоча 8 ГБ достатньо для більшості завдань. 

Xiaomi Mi Notebook Air

Процесор має чотири фізичні процесорні ядра та, завдяки технології Hyper-Threading, вісім віртуальних потоків. Також є інтегрований графічний прискорювач Intel UHD Graphics на 24 мікроядра Gen 9.5, який силами технології Quick Sync дозволяє не тільки переглядати FullHD та 4K-відео з високим бітрейтом, а й прискорює відеомонтаж у програмах Adobe Premier та Sony Magix Vegas. На борту ноутбука є 512 ГБ SSD-пам’яті. 

Xiaomi Mi Notebook Air

За характеристиками цей ноутбук дуже схожий з більш бюджетною лінійкою RedmiBook. Огляд на цей ноутбук можна знайти за посиланням. Нижче в таблиці головна інформація про процесор на якому працює Mi Notebook Air.

Процесор

Core i5-8250U

Сімейство

Kaby Lake R

Техпроцес

14 нм

Ядра – потоки

4 – 8

Частота — Turbo Boost

1.6 – 3.4 ГГц

Графічний прискорювач

UHD 620 (24 мікроядра)

Оперативна пам'ять

2400 МГц

Теплопакет

15 Вт

Середня частота кадрів в іграх: GeForce MX250

Dota 2, 1080p, середні

65 fps

CSGO, 1080p, середні

90 fps

World of Tanks, 1080p, середні

70 fps

GTA 5, 1080p, низькі

60 fps

Відьмак 3, 720p, низькі

35 fps

КЛАВІАТУРА І ТАЧПАД

Клавіатура по кольору аналогічна, як і корпус. Клавіші мають приємний хід, на ній зручно набирати текст. Всі букви вигравіювані, а не наклеєні, навіть українські. Є підсвітка клавіатури, щоправда, її можна лише увімкнути та вимкнути, а налаштовувати яскравість, як на Macbook, немає можливості.

Xiaomi Mi Notebook Air

Єдине, що не дуже зручно на клавіатурі — розташування клавіші Delete поруч з клавішою живлення. Доведеться звикнути і випадкові натискання точно будуть.

Xiaomi Mi Notebook Air

Тачпад скляний, підтримує мультитач жести і взагалі не поступається по зручності еплівському. У правому верхньому куті тачпаду є заглиблення для сканеру відбитків пальців, щоб можна було швидко авторизуватись та зайти в систему. Розмір тачпаду 110х67 мм.

Xiaomi Mi Notebook Air

АВТОНОМНІСТЬ

Виробник заявляє, що автономності ноутбука вистачить на 9,5 годин роботи, але на практиці цифри, звісно ж, менші. В комплекті з ноутбуком є зарядний пристрій з потужністю 65 Вт. Цим же зарядним пристроєм ви зможете заряджати інші пристрої, у яких USB Type-C. Однак, заряджати ноутбук від powerbank чи блоком від смартфона не вийде. Є підтримка швидкої зарядки, коли батарея набирає 75% заряду за 45 хвилин.

Xiaomi Mi Notebook Air

Якщо ж говорити про автономність в реальних умовах, то вам його точно вистачить на 8-годинний робочий день в офісі. Ну як мінімум, він може відтворювати відео 6-6,5 годин на максимальній яскравості.

Xiaomi Mi Notebook Air

ПІДСУМКОВА ДУМКА

Насправді, цей ноутбук перевершив мої очікування. Xiaomi завжди вдається зробити добре за адекватні гроші, а в даному випадку, їм вдалося зробити преміально за адекватні гроші. оротко, що ви отримуєте, обираючи такий ноутбук:

  • повністю алюмінієвий компактний корпус;
  • чудово відкалібрований IPS-екран з тонкими рамками;
  • великий скляний тачпад зі сканером відбитків пальця;
  • зручна клавіатура з підсвіткою;
  • багатий звук динаміків AKG з підтримкою Dolby Atmos;
  • процесор Intel Core i5, дискретну відеокарту і 8 ГБ оперативної пам’яті;
  • ліцензійна операційна система Windows 10;
  • SSD накопичувач на 512 Гб.

Якщо відсутність кардрідера (можна під'єднати зовнішній USB-кардрідер) і не рекордні показники автономності для вас не головне, то цей ноутбук обов’язково варто включити у ТОП-ноутбуків, на які варто звернути увагу при виборі. Щоб ознайомитись з характеристиками ноутбука більш детально та порівняти різні конфігурації, можете перейти в каталог за посиланням.

Читайте також:

Товари:
Читайте також:
У чому різниця між Thunderbolt та USB-C?
Поки що рівень уніфікації роз’ємів та кабелів не досяг того рівня, щоб можна було використовувати один кабель для всього, але ринок потрохи до цього йде. Остання презентація Apple зайвий раз це доводить. В цьому матеріалі ми поговоримо про Thunderbolt та USB-C. Хоча вони виглядають однаково все ж іс
15/09/2023
HР Pavilion 15: універсальний солдат для роботи, навчання та ігор
У нас на огляді ексклюзивний HР Pavilion 15, який на вигляд є типовим офісним калькулятором, проте потягне навіть Cyberpunk 2077. Цікаво? Тоді гайда до огляду. Дизайн Кришка дисплею та накладка над клавіатурою виконані з алюмінію, а нижня кришка з пластику. Повноформатна клавіатура з цифровим блок
15/07/2023
Що показала Apple на WWDC 2023?
Конференція для розробників WWDC - щорічний літній івент, який чекають мільйони Apple-фанів. Цьогорічна конференція для Apple стала епохальною, адже був презентований новий продукт — VR-гарнітура Vision Pro. Крім цього, очікувано ми побачили оновлення iOS, iPadOS, watchOS, macOS, оновлений 15-дюймов
06/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?