Огляд Samsung Galaxy Fit: ключові фішки та можливості фітнес-браслета

13/06/2019

Лідерство на ринку фітнес-браслетів тримає компанія Xiaomi зі своїми Mi Band'ами. В нішу бюджетних фітнес-браслетів вирішила включитись компанія Samsung представивши відразу два гаджети: Samsung Galaxy Fit та Samsung Galaxy Fit E. Нещодавно на нашому YouTube-каналі ми зробили огляд Fit E і він, відверто кажучи, нам дуже сподобався. Сьогодні ми хочемо познайомити вас з більш дорогим фітнес-браслетом — Galaxy Fit. Відразу зазначимо, що коштує він приблизно $100 і до бюджетних браслетів його віднести вкрай важко, бо за ці гроші можна придбати чотири Mi Band 3. Чи вартує він своїх грошей і які в нього конкуренти дізнаєтесь прочитавши огляд.

Час прочитання — 5 хвилин.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

Разом з фітнес-браслетом в коробці ви знайдете кабель для зарядки, який приєднаний до безпровідного зарядного пристрою без можливості від’єднання, різноманітна документація, в тому числі на українській мові. Більше ніяких особливостей та сюрпризів. На коробці вказані головні переваги фітнес-браслета: автономність, вологозахищеність та можливість автоматичного трекінгу активностей, але чи, справді, ці пункти є головними перевагами ми зараз дізнаємось.

Samsung Galaxy Fit

ДИЗАЙН

Браслет зовні дуже схожий на дешевшу версію Galaxy Fit E, але більш масивний. Важить браслет 24 грами, тому на руці майже не відчувається. Капсула достатньо габаритна, але не заважає під час активного заняття спортом. Браслет представлений у двох кольорах у чорному та сірому. Ключова відмінність у дизайні — наявність функціональної клавіші на лівій грані браслета.

Samsung Galaxy Fit

РЕМІНЕЦЬ

Ремінець виконаний з гіпоалергенного силікону, м’який та трішки ширший за той, який у Galaxy Fit E. Кріплення нестандартне, тому підібрати додатковий ремінець буде важко, доведеться шукати на AliExpress чи в інших інтернет-магазинах. Якщо можливість зміни ремінців для вас - пріоритет, то краще обирати Mi Band будь-якої версії, бо до них є тисячі різних ремінців, а от до таких моделей, як у нас сьогодні, ремінців, як кіт наплакав. Застібка теж реалізована унікальним чином, але вона, насправді, зручна. У вас не виникатиме дискомфорту при одягнені чи знятті браслета. Крім того тримається браслет на руці надійно, немає і натяків на те, щоб застібка відкрилася і браслет злетів.

Samsung Galaxy Fit

ДОДАТОК

Щоб підключитися до браслету потрібно встановити фірмовий додаток, який на Android називається Galaxy Wearable, а на IOS — Galaxy Fit. Додаток українізований та інтуїтивно зрозумілий. За фірмовий додаток, як кажуть, 10 з 10. Між іншим, якщо у вас смартфон компанії Samsung, то у вас додаток буде передвстановлений.

_MG_6258 copy.jpg

Також програма рекомендуватиме вам встановити ще один додаток, який називається Samsung Health, де ви зможете моніторити вашу активність більш детально. Дані зафіксовані фітнес-браслетом синхронізуються з додатком Samsung Health (доступно для Android і Apple пристроїв), що дозволяє відстежити динаміку та зберігати всю статистику щодо кроків, калорій, активностей, сну і т.д.

Також в додатку ви можете налаштувати:

  • будильник;
  • відображення погоди;
  • скористатися пунктом меню "пошук браслета", якщо ви його зняли і не можете знайти, він почне вібрувати;
  • сповіщення;
  • віджети, додавати їх чи видаляти з робочих столів браслету;
  • вібрацію;
  • екран;
  • час встановлення нової прошивки, тощо.

Samsung Galaxy Fit Samsung Galaxy Fit Samsung Galaxy Fit Samsung Galaxy Fit

ЕКРАН

Поступово екрани, які були переважно у смарт-годинниках переходять і до фітнес-браслетів. Тут встановлений кольоровий Amoled-екран з діагоналлю 0,95 дюйма, розширення 240х120 пікселів. Виробник не вказує, але ймовірно на ньому є олеофобне покриття, бо відбитки пальців легко видаляються. У фірмовому додатку ви можете встановити один з багатьох циферблатів і тут потрібно зазначити, що відчувається якісний апгрейд порівняно з Galaxy Fit E для якого доступні були лише 4 циферблати.

Samsung Galaxy Fit

Запасу яскравості вистачить, щоб безпроблемно користуватися браслетом в будь-яких умовах освітлення. Регулювати яскравість можна, як на браслеті, так і на смартфоні в додатку. Вручну можна налаштовувати тайм-аут екрану в діапазоні від 7 секунд до 5 хвилин, але варто пам’ятати, що це буде впливати на автономність.

СПОВІЩЕННЯ

Чимало користувачів купують фітнес-браслети тільки через можливість отримувати сповіщення. Коли надходить вхідний дзвінок чи повідомлення, то браслет вібрує. Якщо говорити про дзвінок, то на екрані відображається ім’я того, хто телефонує, якщо і'я не збережене в контактах, то відображатиметься номер абонента. Ви можете відхилити виклик прямо з браслета. На відміну від Honor Band 4 тут немає можливості ігнорувати виклик, тобто натиснути на іконку беззвучності і браслет та смартфон перестануть вібрувати, а виклик триватиме. На браслеті також відображаються виклики, які були пропущені. 

Samsung Galaxy Fit

Сповіщення приходять з усіх месенджерів та додатків. Коли приходить SMS, наприклад з Telegram, то на екрані браслету відразу відображається іконка саме цього месенджера. В налаштуваннях є можливість налаштувати з яких додатків будуть приходити сповіщення і це чудово, бо кожне сповіщення, вібрація, активація екрану впливають на автономність. Українська мова відображається коректно, емодзі та смайли, на жаль, не підтримуються.

Samsung Galaxy Fit

В мережі недавно натикнувся на матеріал, де оглядач серед пунктів меню відзначав “Швидкі відповіді”, які потрібні для того, щоб прямо зі смартфону можна було надсилати короткі відповіді-заготовки типу: “ок”, “я вам передзвоню”, “я затримуюсь” тощо. Крім того, була висвітлена можливість додавати свої варіанти швидких відповідей. В додатку з яким ми працюємо цього немає, можливо з’явиться з оновленням і цього дуже хотілося б, бо це робить браслет ще більш практичним.

ФІТНЕС-МОЖЛИВОСТІ

Перше, що вміють робити усі фітнес-браслети — рахувати кроки. Якщо ви навіть добряче помахаєте рукою швидше за все, що браслет накине вам декілька зайвих кроків. Така ж ситуація із Mi Band’ами, але це не критично. Що вам точно сподобається так це те, що браслет автоматично може визначати тренування або вашу активність. Наприклад, якщо ви собі спокійно ходили, а потім вирішили пробігтися, то у додатку Samsung Health для вас буде статистика, скільки ви пройшли, а скільки пробігли. Браслет має захист від води 5 атмосфер, тому ви можете без проблем пірнати, купатися, мити руки, потрапляти під дощ не знімаючи Galaxy Fit з руки, але це не стосується солоної води та подачі води під тиском.

Samsung Galaxy Fit

Ви можете налаштовувати вимірювання пульсу, наприклад, щоб він вимірювався постійно або з певним інтервалом або виключно, коли ви натискаєте виміряти. Дякуємо розробникам, що додали можливість обирати, бо в Galaxy Fit E ця можливість реалізована вкрай незручно.

Ви можете запускати різноманітні активності прямо з браслета і він буде рахувати калорії, час, пульс і супутні показники потрібні для певного виду активності. Є можливість вручну вибрати один з 90 видів тренувань та активностей в додатку Samsung Health. Крім того, пристрій може оцінювати якість сну і рівень стресу чим не може похвалитися молодша версія.

Samsung Galaxy Fit

АВТОНОМНІСТЬ

Фітнес-браслет заряджається до 100%, приблизно, за одну годину. В комплекті є безпровідний зарядний пристрій, який приєднується до браслета за допомогою магнітів і це дуже зручне рішення, бо не потрібно виймати капсулу з браслета, як у Mi Band, не потрібно намагатися вчепити зарядний пристрій точно на контакти внизу браслета, як у Galaxy Fit E, а достатньо просто прикласти зарядний пристрій до браслета, він сам приєднається і почне заряджати. Браслет від одного заряду може працювати приблизно 7-8 днів. Якщо увімкнути постійний моніторинг пульсу та синхронізувати браслет з багатьма месенджерами, то на 8 днів роботи розраховувати не варто.

Samsung Galaxy Fit

ПЕРЕВАГИ GALAXY FIT

  • яскравий Amoled-екран;
  • широкі можливості для фіксування даних у різних активностях (близько 90 видів спорту);
  • вологозахист 5 атмосфер;
  • зручна робота зі сповіщеннями;
  • бездротовий зарядний пристрій в комплекті;
  • надійна та зручна застібка на ремінці;

Samsung Galaxy Fit

НЕДОЛІКИ GALAXY FIT

  • нестандартне кріплення ремінця;
  • посередня автономність.

ВИСНОВКИ

Чи є конкуренти у Galaxy Fit, якщо зважати на те, що він коштує приблизно $100? Безперечно, їх багато і головна перевага конкурентів — ціна. Honor Band 4 коштує приблизно 1 тис. грн., і майже ні в чому не поступається для Galaxy Fit, а в деяких пунктах, як наприклад автономність, навіть переважає. На днях був представлений Xiaomi Mi Band 4, який теж отримав кольоровий Amoled-дисплей з діагоналлю 0,95 дюйма і, як зазначає виробник, його автономність 18-20 днів, а коштуватиме він в межах $35-45. Якщо ви фанат бренду Samsung, маєте смартфон Samsung і дизайн браслету вам подобається, то Samsung Galaxy Fit - хороший варіант, але якщо ви хочете заощадити кошти і отримати аналогічний функціонал, то варто придивитися до конкурентів цього браслету: Honor Band 4 або Xiaomi Mi Band 4.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?