Огляд Xiaomi Redmi Note 8T

15/11/2019

Це вже 5-й смартфон Xiaomi з 8-ї серії, який ми будемо оглядати. У нас вже були: Xiaomi Redmi 8, Redmi 8A, Redmi Note 8, Redmi Note 8 Pro. Їх порівняння є в нас на YouTube-каналі, можете переглянути за посиланням.

Сьогодні ми зосередимося на новенькому Redmi Note 8T і якщо ви думаєте, що він останній в цій серії, то ви не поважаєте компанію Xiaomi.

7_10.jpg

ДИЗАЙН

Якщо в політиці є таке висловлювання “розділяй і володарюй”, то Xiaomi в цьому смартфоні керувалася принципом “бери і заокруглюй”. Краї корпусу заокреглені, усі чотири кути екрану заокруглені, виріз під фронтальну камеру заокруглений. Це практичне рішення і гарно виглядає.

87_1.jpg

Смартфон скляний з обох сторін. Екран та задня кришка прикриті склом Gorilla Glass 5-го покоління. Зверху і донизу є легкий градієнт - це красиво, але такий варіант трохи приївся. Підборіддя у смартфона достатньо масивне, особливо в порівнянні з іншими рамками. Логотип Redmi є під екраном і на задній панелі.

ЕЛЕМЕНТИ УПРАВЛІННЯ

На правому торці: клавіша живлення та гойдалка регулювання гучності, на верхньому: інфрачервоний порт та мікрофон, на лівому: слот для двох SIM-карт та карти пам’яті, на нижньому: роз’єм для навушників, розмовний мікрофон, роз’єм USB Type-C, динамік. Розмовний динамік знаходиться фактично на грані між екраном та верхнім торцем. 

39_4.jpg

На задній панелі розташувався великий блок камер та спалах. Сканер відбитків пальців на задній панелі мініатюрний, якщо порівнювати з іншими смартфонами цієї ж компанії.

ЕКРАН

Апарат може похвалитися IPS-екраном з діагоналлю 6,3 дюйма, розширення 1080х2340. Щільність пікселів на рівні 409 ppi. Налаштувань екрану у Redmi 8T мінімум. Ви можете увімкнути автояскравість, це також можна зробити і в шторці. Темна тема інтерфейсу теж присутня. Є корисна фішка пробудження екрану подвійний тапом, вона стара як світ, можете пригадати її ще з часів LG G2, а може й раніше, але це зручно.

21_5.jpg

Можете також налаштовувати контрастність та колірну температуру. Теми і фонові малюнки можна обирати безпосередньо в налаштуваннях, сьогодні це не критично, бо можна знайти, що хочеш і де хочеш, але те, що це вбудовано в налаштування - приємно. Приховати виріз теж можна, для цього є окремий пункт меню з назвою “Повноекранний режим”.

9_8.jpg

ПОТУЖНІСТЬ

Працює Redmi Note 8T на Snapdragon 665 з графічним чіпом Adreno 610. В AnTuTu апарат набирає 169 тисяч балів. Цього цілком достатньо для комфортної роботи: в браузері з багатьма вкладками, месенджерах, поштових клієнтах, фоторедакторах та щоб пограти ігри на кшталт: Asphalt 9, FIFA 20 тощо.

13_11.jpg

На огляді версія на 4 ГБ оперативної та 64 ГБ вбудованої пам'яті. Щоправда ще є варіанти: 3/32 ГБ та 4/128 ГБ. Поверх Android 9 встановлена фірмова оболонка MIUI 10-ї версії. До швидкості роботи питань немає, а від смартфона, який коштує трохи менше, як 250 доларів більше і не вимагається.

КАМЕРА

Смартфон має 4 камери на задній панелі: 

  • 48 MП, f/1.8, широка;
  • 8 MП, f/2.2, ультраширока;
  • 2 MП, f/2.4, для макро;
  • 2 MП, f/2.4, сенсор глибини;

7_9.jpg

Фронтальна камера на 13 MP з діафрагмою f/2.0. Ми вирішили зробити хід конем і не просто показати вам знімки з Redmi Note 8T, а поставити на смартфон Google-камеру та порівняти знімки зі стандартної камери та з GCam, щоб зрозуміти чи є сенс при купівлі смартфона накотити на неї гуглівську камеру. Результат зараз можете побачити.

P.S. Режим портрету на GCam увімкнеться лише якщо камера віднайде обличчя, інакше буде звичайна фотографія.

66_2.jpg

Приклади живих фотографій зі стокової камери та з GCam можете подивитися нижче.

88_1.jpg67_2.jpg56_3.jpg40_4.jpg22_5.jpg17_6.jpg13_7.jpg10_8.jpg8_9.jpg8_10.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Смартфон має батарею на 4000 мАг, підтримує швидку зарядку на 18W і саме головне не те, що він її підтримує, а те, що блочок є в комплекті зі смартфоном. У тесті GeekBench за 3 години на максимальній яскравості смартфон розрядився зі 100% до 56%. Можете розраховувати приблизно на 6 годин актичного екрану в день - це пристойний показник. На зарядку доведеться ставити лише на ніч. 

9_12.jpg

БЕЗПЕКА ТА РОЗБЛОКУВАННЯ

У смартфоні є фізичний сканер відбитків пальців і він дуже швидкий, але він чомусь маленький і без явної окантовки, що буде вимагати від вас випрацювати звичку на нього попадати. Розблокування по обличчю також є, але працює воно не так швидко, воно не таке безпечне, не завжди спрацьовує у темноті і зважаючи, що є сканер пальця, то навряд чи є потреба розблоковувати смартфон по обличчю.

12_7.jpg

КОМУНІКАЦІЇ

  • Wi-FI: смартфон підтримує усі стандарти, в тому числі "ac";
  • Bluetooth: версія 4,2;
  • NFC: є;
  • Інфрачервоний порт: є;
  • FM-радіо: є;
  • SIM-карта та карта пам'яті: є місце на дві SIM-карти та карту пам’яті до 256 ГБ.

16_6.jpg

ВИСНОВОК

Це середняк, якого вистачить фактично для всього. Він годиться для топових ігор на середніх налаштуваннях, тут чудовий IPS-екран з великою щільністю пікселів та чудовими кутами огляду. Ємна батарея на 4000 мАг та швидка зарядка в комплекті. А якщо ви хочете класні фото, то достатньо встановити на нього Google-камеру і фотоможливості апарата значно розширяться.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?