Огляд Mifo O4 — ТОП за свої гроші

26/11/2019

Попередня версія TWS-навушників під назвою Mifo O5 наробила чимало галасу, а в нас на огляді оновлена версія Mifo O4, перше що незрозуміло, чому новіша версія називається O4, а не O6 чи ще якось, але ми не про це. Я близько тижня походив з цими вухами і абсолютно щиро кажу, що найближчим часом я собі їх придбаю, бо є купа дрібниць, які мені реально сподобалися.

IMG_20191125_125332.jpg

КОМПЛЕКТАЦІЯ

  1. Кейс з навушниками;
  2. Кабель USB Type-C;
  3. Інструкція;
  4. Шість пар змінних амбюшур;
  5. Мотузка, яка закріплюється на кейс.

IMG_20191125_130654.jpg

КЕЙС

Кейс квадратний, але зважаючи на те, де він відкривається і де закріплюється мотузка, то він схожий на ромб. Кейс виконаний з пластику, але покриття дуже схоже до soft-touch, по тактильних відчуттях вон таке ж, як задня панель Pixel 3. Завдяки такому покриттю він не збирає відбитків пальців, а якщо вони з’являються, то їх дуже легко видалити. Кейс, справді, компактний я його носив у кишені і все чудово, на відміну від Mifo О5 в яких був масивний металевий кейс. 

IMG_20191125_125903.jpg

Кейс Mifo O4 можна зберігати разом зі смартфоном в сумці і не хвилюватися, що він нанесе механічні пошкодження. Якщо ви мотузку відразу прикріпите, то ви точно оціните наскільки зручно навушники діставати з кишені - потягнули за мотузку і кейс вже в руках, до того ж це зведе до мінімуму ситуації, коли він може вилетіти з рук.

IMG_20191125_125420.jpg

На корпусі у нас є спеціальна дужка для закріплення мотузки, на іншій грані є роз’єм USB Type-C, а біля нього отвір для світодіоду, він світиться білим, коли заряджається. На нижній грані різна технічна інформація. Кейс підтримує бездротову зарядку, а це між іншим навушники, які коштують всього $60.

IMG_20191125_130340.jpg

Прийшов час відкрити кейс. Перше на що звертаємо увагу, фірмові кольори збереглися і тут. Тип кріплення кришки до корпусу трохи дивний і надійністю від нього не віє, але чесно кажучи за той час скільки я їх слухав та тестував, то я до нього елементарно звик. І магнітиться він до корпусу доволі міцно, що зведе до мінімуму можливість випадкового відкривання в сумці чи кишені. Всередині є позначка, де правий, а де лівий навушник, а за сіточкою на куті є три індикатори, які покажуть наскільки заряджений кейс.

IMG_20191125_130013.jpg

ДИЗАЙН НАВУШНИКІВ

Тепер прийшов час подивитися і самі навушники. Верхня частина виконана з металу і добре, що саме верхня, а не внутрішня, бо в зимовий період вставляти у вуха металевий навушник, який холодний, як айсберг в океані — неприємна річ. Внутрішня частина навушника виконана з білого пластику і  він не збирає відбитків пальців. Навушники мають суворі кольори: білий і металевий сірий, ви можете їх і в спортзал носити і під сорочку і все виглядає стильно. Mifo O5 мали синю і червону окантовку і це був для мене такий відштовхуючий момент, а тут все, як я люблю.

IMG_20191125_130219.jpg

Навушники мають мікрофон на коротенькій ніжці, а також світодіодний індикатор стану над логотипом Mifo. Також на обох навушниках є позначки, де правий, а де лівий. Щодо якості мікрофона, то я пробував говорити в електричці під час руху і навколо було дуже багато людей, але чути мене було добре, теж саме я спробував і в звичайній маршрутці в місті і все чудово, за звичайних умов відповідно проблем не буде взагалі. Крім того, ці навушники можуть працювати окремо, тобто їх можна використовувати, як гарнітуру. Амбюшури одягаються дуже легко, а от зняти їх непросто і так повинно бути. Інфрачервоного датчика немає, тому при вийнятті навушника з вуха музика не буде ставати на паузу, але це вже прерогатива навушників, які коштують трохи дорожче.

1_IMG_20191125_125952.jpg

Навушники мають захист від вологи по стандарту IPX7, тобто їх можна на короткий час занурити у воду на глибину до одного метра, але незважаючи на цей захист робити це ми вам категорично не рекомендуємо. Краплі дощу, пробіжки вранці, коли навколо густий туман, заняття в спорт-залі, коли на навушник може потрапити під для них взагалі не зашкодить. Щодо ергономіки, то у моїх вухах всі навушники відмінно сидять і Mifo O4 не стали виключенням. Сидять у вухах міцно, а оскільки вони ще й вакуумні, то і натяку на те, що вони вилетять немає. Між іншим активної шумоізоляції тут немає, але пасивна хороша, значна частина зовнішніх шумів відсікається відразу, як ви одягаєте навушники. Можете глянути, як вони виглядають у вухах, як на мене, то стильно.

IMG_20191125_130806-01.jpeg

ПІДКЛЮЧЕННЯ

Щоб підключити їх до смартфона отрібно 30 секунд:

  • Вмикаємо Bluetooth на смартфоні;
  • Відкриваємо кейс та дістаємо навушники O4, які з’явилися у списку, між іншим в навушниках bluetooth 5.0 і на відстані 20м вони грали взагалі без проблем;
  • Всі наступні рази підключення буде відбуватися автоматично.

IMG_20191125_125952.jpg

КЕРУВАННЯ 

З керуванням тут все дуже просто. На обох навушниках є сенсорні зони, вони розташовані, якраз там, де логотип Mifo на навушниках. Отож, які дії вам доступні:

  • подвійний тап ставить трек на паузу, ще подвійний продовжує відтворення;
  • якщо вам телефонують, то подвійним тапом можна прийняти дзвінок, а під час розмови тим же подвійним тапом можна завершити розмову;
  • якщо затримати палець на одному з навушників дві секунди, то увімкнеться режим Ambiend Sound. Коротко про цю функцію. Ambient Sound — це функція, яка присутня в більшості дорогих навушників Sony і дозволяє за рахунок вбудованих мікрофонів чути все, що відбувається навколо. Тобто такий собі режим прозорості, як на AirPods Pro тільки реалізований відповідно трохи гірше. Також є такий момент, що він не завжди коректно працював, коли я одягнув шапку та намотав шарф на шию, але в преважній більшості випадків функція справді корисна, особливо, якщо ви багато пересуваєтесь містом.

Регулювати гучність, перемотувати трек, вмикати попередній трек можливості немає.

IMG_20191125_125931.jpg

ЗВУК

Перший момент, який я не можу пропустити, тут немає затримки звуку і картинка цілком відповідає тому, що відбувається на екрані. Якщо дивитися фільми чи відео на YouTube, то це просто необхідно. Тут є вбудований кодек AAC, це можна побачити відразу в налаштуваннях bluetooth, тому якість звуку на високому рівні. Якщо говорити про мої суб’єктивні відчуття:

  • великий запас гучності, я слухав зазвичай на 70% і цього було цілком достатньо;
  • тут, справді, є баси і великою мірою це зумовлено тим, що вони вакуумні.

IMG_20191125_131033-01.jpeg

Я слухаю багато гітарних треків і коли відчувається аж така легка вібрація у вусі і можна розрізнити кожен окремий акорд, то це насправді приносить насолоду під час прослуховування. Вокал теж передається чисто без потріскування навіть на максимальній гучності. Насправді, на мій смак, на сьогодні це кращий звук в ціновому діапазоні до $60. Вони звучать достойно навіть якщо порівнювати їх з новими AirPods Pro. 

АВТОНОМНІСТЬ

Виробник вказує на коробці, що загальний час відтворення складає 20 годин разом з кейсом, але в реалі від цієї цифри можна відняти дві години. Від кейсу навушники можна зарядити ще приблизно тричі. Кейс заряджається приблизно дві години. Від одного заряду навушники можуть грати 5-6 годин. За тиждень користування, поїздок в громадському транспорті, прослуховування музики вдома я не зміг розрядити кейс і навушники в нуль.

IMG_20191125_130308.jpg

Подивитися скільки заряду залишилося можна прямо в шторці біля клавіші bluetooth. Заряд кейсу можна глянути в самому кейсі, всередині є три індикатори.

IMG_20191125_130511.jpg

ВИСНОВКИ

Мій висновок я вже частково сказав в огляді, я б їх обрав для себе і швидше за все, що найближчим часом придбаю. Хороший звук, якщо зважити на ціну, захист IPX7, Ambiend Sound, просте підключення, оригінальний кейс, бездротова зарядка і як вишенька на торті — мотузка на корпусі кейсу.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?