Обробка фото на смартфоні: топові додатки для твоїх фото

20/03/2020

Сучасний смартфон - це вже далеко не просто гаджет для дзвінків. Це також і чудова фотокамера, яка завжди з тобою. 

Мобільна фотографія зараз настільки популярна, що професійні фотоапарати використовуються все рідше і рідше. 

Звісно, наскільки ж простіше зробити кадр на смартфон, відредагувати його тут же "не відходячи від каси" та відразу "залити" у соціальні мережі!

з Настюхой.jpg

Тому давайте проведемо час з користю та покращимо skills в обробці фото. Ось декілька топових, на мій погляд, додатків для редагування: Lightroom, Snapseed, PicsArt, VSCO та Facetune. Це мій особистий "мастхев" =)

Lightroom для корекції кольору

Lightroom чудово справляється з корекцією кольору. Це найоптимальніший та найзручніший додаток на смартфон у цьому плані. 

Вкладка "Свет" дозволяє налаштувати експозицію, контрастність, світлі та темні області, тіні. Вкладка "Цвет" дає можливість відрегулювати температуру, відтінок, насиченість. Плюс до того тут є дуже крута функція - "Смешение цветов": можна кожен колір на фото редагувати окремо. Наприклад, рожевий зробити не таким яскравим, синій зробити з відтінком зеленого, а блакитний взагалі перетворити у бузковий!

закат лайтрум.jpg

телефон лайтрум.jpg

Вкладка "Эффекты" дозволяє додати чіткості зображенню або, навпаки, додати плавності лініям. Тут же можна "плюсанути" зернистість. Вкладка "Детали" - це різкість, деталізація, зменшення шуму на фото, у тому числі і кольорового шуму.

Зручно те, що можна скопіювати налаштування та перенести їх на іншу фотографію. Тут можна створювати так звані пресети (набір налаштувань), які потім можна використовувати як готовий фільтр для фото. Так ти зможеш зробити свій Інста профіль ще більш гармонійним! ;) 

Snapseed, якщо є зайві люди на фото =)

Якщо у тебе є той самий друг, який постійно псує фотографії, то цей додаток точно для тебе =) Якщо серйозно, то  Snapseed дозволяє забрати на фото лишні деталі, предмети, людей. Інколи тут треба "погратися", але все залежить від фото.

венеция.jpg

снепсід111.jpg

Ще одна фішка додатку - можливість розширення фото. Це особливо актуально для Instagram, який постійно вимагає квадратних знімків. Для цього використовуємо вкладку "Расширение" і буквально розтягуємо кадр на потрібні габарити. Але враховуй те, що якість фото при цьому трохи погіршується =(

1_снепсід2.jpg

Крім того, Snapseed ще має налаштування контрастності, яскравості, насиченості і т.д., є набір готових фільтрів.

снепсід1.jpg

В Снепсід також є можливість точкової кольорової корекції, можна зробити ділянку світлішою, темнішою, більш насиченою чи структурованою. Це робиться або функцією "Выборочная коррекция", або "Кисть".

снепсід3.jpg

PicsArt для особливих фото

PicsArt - це чудовий додаток, де можна додати "друге" небо, змінити фон фото, додати промінчики сонця. Звучить непогано, так? =) 

Крім основних коригувань з фото та набору фільтрів, тут є така функція як накласти на поточне фото ще одне фото (вкладка "Добавить фото"). При цьому можна вибрати щось зі своїх знімків або ж із загальної галереї додатку. 

Спробуємо це на практиці. Завантажуємо фото у програму. Далі натискаємо вкладку "Добавить фото" та обираємо з галереї фото неба:

78_2.jpg

Розтягуємо його на необхідний діапазон, збільшуємо прозорість - щоб це виглядало реально. Далі беремо інструмент "Гумка" і стираємо усе, що нам не потрібно. Якщо забрали щось зайве, нічого страшного, завжди можна повернути додане зображення інструментом "Пензлик".

52_4.jpg

Коли все зробили, натискаємо "Готово" і зберігаємо на телефон. Давайте порівняємо, що вийшло:

113_1.jpg

Так само можна додати на фото сніжинки:

1_сніжинки.jpg

снег.jpg

Крім того, у додатку є можливість додати сонячні промені, ефект ліхтариків, боке на задній фон і так далі. Так, вкладка "Добавить маску" має різні варіанти ефектів, можна регулювати прозорість маски, положення, відтінок, а також стерти непотрібну деталь ("Гумка" на верхньому меню).

2_боке.jpg

боке2.jpg

Вкладка "Блик" дає можливість зробити фото ще більш сонячним. Обирай сонячний блік і в один клік додавай на фотку:

photo_2020-03-19_14-05-46.jpg

VSCO: фільтри для швидкого редагування

Якщо хочеться максимально швидко обробляти фото та забезпечити загальну гарну картинку в Instagram, то чудово підійде VSCO.

Тут є безліч (без перебільшень!) готових фільтрів. Правда частина з них лише за передоплатою. У користуванні додаток максимально простий: загрузили фото, наклали фільтр, зберегли. Плюс є основні коригування яскравості, контрастності, тону і т.д.

vsco.jpg

Facetune: face тюнінг для найкращих селфі

Щоб твої селфі виглядали максимально круто, можна скористатися допомогою додатку Facetune. Тут реально можна «прокачати» своє фото! Відбілити зуби, «заховати» недоліки шкіри, замаскувати консилером прищик і т.д.

Для прикладу візьмемо селфі-фото з нашої студії. Спочатку зробимо зуби на тон біліше. На вкладці «Ретушь» є пункт «Отбелить».

facetune1.jpg

Далі візьмемо «Консилер» і пройдемося по шкірі. Пензликом «Сияние» наносимо хайлайтер (дівчата зрозуміють :))) ) для блиску.

ft2.jpg

Тут же можна додати трохи рум‘ян («Сочность») і розмити задній фон з допомогою функції «Дефокус». Тепер фотка ніби на проф. фотоапарат! :)

ft3.jpg

Ось що вийшло:

ft4.jpg

Висновок

So, фото, зроблені на смартфон, можна зробити ще краще, яскравіше та цікавіше. Для цього не обов‘язково користуватися комп‘ютером та складними програмами по типу фотошоп і т.д. Можна запросто обробляти фотки на смартфоні, маючи та знаючи кілька основних додатків. А саме зверни увагу на Lightroom, Snapseed, PicsArt, VSCO та Facetune.

Читай також:

Товари:
Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?