Оновлений додаток «Локатор» від Apple дозволяє шукати пристрої від сторонніх виробників

08/04/2021

Тепер в додатку локатор можна шукати пристрої від інших виробників, щоправда з певними умовами. Щоб фішка запрацювала на вашому iPhone потрібно, щоб версія iOS була 14.3 або новіша. Нагадаємо, що раніше в Локаторі можна було моніторити розташування лише Apple-пристроїв, а після оновлення сюди можна додавати пристрої від інших виробників, які будуть випускатися по програмі MFi — Made for iPhone.

Apple Локатор

Локатор надзвичайно зручний додаток, де ви завжди можете бачити розташування своїх навушників, годинника, смартфона чи планшета. В чому унікальність оновленого додатку? В тому, що тепер при пошуку ваших пристроїв і аксесуарів будуть приймати участь всі Apple-пристрої в яких є bluetooth, а їх сотні мільйонів по всьому світу. Звісно ж, що спільними зусиллями знайти втрачене набагато простіше. За схожим принципом працює Galaxy Smart Tag від Samsung та працюватиме розумна мітка AirTag від Apple. 

Після оновлення Локатора доцільність випуску AirTag викликає питання, якщо врахувати, що можна буде використовувати суттєво доступніші мітки від Chipolo вже з наступного тижня.

Apple Локатор

Як будуть шукатися пристрої додані в Локатор? Якщо хтось буде поблизу втраченого вами пристрою, то їхній iPhone анонімно і захищено просканує територію поруч себе та відправить дані про втрачений вами пристрій в Apple і відповідно загублене знайдеться. Вже з наступного тижня в продаж надійдуть перші пристрої від сторонніх виробників, серед них: Belkin, Chipolo та VanMoof.

Apple Локатор

Apple також заявила, що в близькому майбутньому опублікує специфікації для виробників мікросхем. Відповідно виробники зможуть використовувати цю технологію в пристроях з чіпом U1, а це ще більше розширить мережу пристроїв для пошуку через Локатор.

Крейг Федерігі, який відповідає в Apple за розробку ПЗ, прокоментував оновлення додатку так:

Кожен з гаджетів постійно відправлятиме ключ, що змінюється, який використовує прилеглі пристрої Apple для шифрування і завантаження даних геолокації, так що тільки на іншому вашому пристрої Apple є ключ для дешифрування цих місць розташування. Коли ви натискаєте кнопку пошуку, наприклад, свого ноутбука, iPad завантажує в Apple той же хеш відкритого ключа, що і ідентифікатор. Так що Apple може виконати пошук за мільйонами збережених зашифрованих розташування й знайти відповідний хеш.

Apple Локатор

Це означає, що знайти втрачений, вами iPhone може будь-хто, але “розшифрувати” його місцезнаходження можете тільки ви. Apple поки вирішила не йти трендовим шляхом випуску своїх міток, а дозволила партнерам зробити це за неї. 

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?