Нові iPhone від Apple: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR: характеристики, фото, ціни

13/09/2018

Нові iPhone офіційно представлені, тому нарешті вляжеться уся істерія, яка щороку зростає ближче до презентації Apple. Раніше все було передбачувано, якщо минулого року був представлений новий айфон, то наступного року він отримає приставку “S”, однак iPhone X підняв ще одну тему для обговорень — “як будуть називатися нові пристрої”? Цьогоріч Apple повернулася до вже вкатаного шляху в питанні неймінгу нових апаратів, лише змінила Plus на Max, тому ми отримали:

iPhone XR трішки випадає з цієї логіки неймінгу, хоча в історії Apple вже були подібні випадки (iPhone 5C, iPhone SE). У цій статті я по гарячих слідах буду намагатися розповісти про головні фішки нових девайсів.


eTEtBelXSBHyhmghwc4hrO9R4T8is6Mgre9W5nU5cqtM76xafXR91zk2KpnmaV41QOsP8QDWpX2Qc7opr2gGdThN19jBsie0kv-CrYWn2TZ-9aPHYVOJh5P73jDnQh6vA-TSgJs4

iPhone XS та XS Max

Дизайн: нові кольори

Кардинальних змін у дизайні немає, та й навіщо змінювати те, що виглядає доволі свіжим, хоча не таким унікальним після того, як десятки китайських смартфонів його скопіювали. iPhone XS та XS Max будуть у трьох кольорах:

  • срібний;
  • сірий космос;
  • золотий.

iOk40ew5FA8nCeni72JXv_RuvtbDNLT6vngW-TjvzFUapXSK7hq_q_2yqhW2_oORhUt-SAhiaFRWL2qiyoF4FzvZE_jR0xWO-zPkg4z6PNGaZgI3KHkJvTxOVt6RGoO6QlKmKz_q

Смартфони виконані з “супер-турбо-мега” міцного скла, як зазначали на презентації, але таке ж саме говорили і про скло на iPhone X, а воно всерівно покривається дрібними подряпинами, тому про всяк випадок придбайте чохол та захисне скло. Рамка смартфона виконана з нержавіючої хірургічної сталі, як і в минулорічному апараті.

Екран: геймери тішаться, інстаграмери в захваті

Екран займає майже всю передню частину корпусу — 82,9% у XS та 84,4% у XS Max. Колись Стів Джобс говорив, що апарати з великими діагоналями Apple випускати не буде, він мав на увазі екрани більші за 4 дюйми, однак вашій увазі наступна інформація:

  • iPhone XS має OLED-екран 5,8 дюйма (1125 x 2436, 458 ppi);
  • iPhone XS Max має OLED-екран 6,5 дюйма (1242 x 2688, 458 ppi).

Так виглядає iPhone XS Max в порівнянні з iPhone 8 Plus:

YuGoUZYtTe5MgPWa5w6n0Avwe6JfEU2NFXfyNw47vCiv8VTTeIl7mCiDH7FYKo9z3NUcDpc4ISvHeg4gv4OXluqEyUyV90VQGAYIQg5ueAu6tgVREeWVWdrF6kbHMu4p4vtQ3qqT

Варто сказати, що екрани в айфонах завжди були одними з кращих на ринку, а цьогоріч вони вийшли на новий рівень додавши до всіх технологій, які були реалізовані в iPhone X (True Tone, 3D-touch, тощо) частоту оновлення кадрів на рівні 120 Гц.

Анімація тепер буде ще плавнішою, а динаміка зображення ще живішою. Між іншим, на ринку одиниці пристроїв можуть похвалитися такими показниками, лише ігровий смартфон від Razer та деякі смартфони від Sharp. Любителям пограти ігри на iPhone таке оновлення дуже сподобається, а також тим хто багато працює з фоторедакторами та соцмережами. Про кольоропередачу, контрастність нового екрану напишемо відразу, як він потрапить до наших рук, поки що лише аналізуємо цифри.

Продуктивність: 845? Ні, не чули

У нових iPhone начинці приділили багато уваги і в першу чергу для процесора. Новий чіп прогнозовано називається A12 Bionic - це найпотужніший процесор для смартфонів, який існує на даний момент. Між іншим A12 Bionic перший 7-нанометровий процесор у світі. Потужності представленого минулоріч А11 Bionic вистачає для будь-яких завдань, але Apple пішла далі, тому новий процесор:

  • на 15% швидший;
  • на 50% енергоефективніший.

fgW6uAXoGWEBpI1R2l5b1bKqpZNm3g3irSWbKbi7NZRkv6pX9Q3mnUfEJBEHK_zJl5b0nWOJiTqeYqyC54pdfLn2WCNPuS2wsPRZ7HF2GaIc691XaQKiEFJzQQXzucbXHyiE9CLJ

4-ядерний графічний процесор потужніший за той, що в iPhone X на 50%, а відповідно нові апарати стають мрією кожного геймера. Крім того, процесор A12 Bionic має систему Neural Engine, яка здатна вчитися та відкриває нові можливості для занурення в доповнену реальність. З цією системою процесор значно розширює можливості камери та технології Face ID, яка стала ще швидшою та розумнішою.

l_LEvfUejjMg6NFWFnxNNyCpgy1ca9FhIYJYWgxkja_7aiqYS5sC2xgEu0ueA4U9KOYsHGjblvHbx5igQJM2k8mYA5NTkPd2FZHsyMfiMMH__GBBbJAyQPoZCqHB2wayrYARmcBD

Камера: нові режими та запис стереозвуку

Камера iPhone X ледве входить в ТОП-10 кращих камер у смартфонах за версією DxOMark, бо конкуренти з'являються, як гриби після дощу, але XS та XS Max мають потенціал змінити порядок речей на користь Apple. Обидва девайси мають подвійно камеру:

  • основна камера — 12 МП (f/1.8) + 12 МП (f/2.4) з можливістю двократного оптичного збільшення;
  • фронтальна камера — 7 МП (f/2.2);

Серед фішок камери можна відмітити режим Smart HDR, який завдяки потужному процесору та системі Neural Engine буде максимально пропрацьовувати деталі в темних та світлих частинах фотографії. Функція “глибини” дозволяє змінювати глибину різкості на готовій світлині. Інновація “так собі” зважаючи на те, що в Хуавеях за 5-7 тисяч гривень така можливість вже давно реалізована. Я впевнений, що у Apple це вийде краще, але все ж ідея не нова.

Apple приділила чимало уваги для знімків в умовах складного освітлення, а також для алгоритмів обробки зображень об’єктів, що швидко рухаються. Висновки будемо робити після того, як вдасться протестувати можливості камери власноручно. Однією з ключових фішок нової камери є можливість запису відео зі стереозвуком.

Jm5pMjoX9SvcVZ_wykC_wiZJItFtKZF1itz_G9T_E7E8L7vmb5MGXHu4HplsB8s1PProjj0ZwsRIy0scl42Kke39-B3KaZ6biYE702GPqz35F9ejVyzh2lVLbDuGyVF2V7Ec7ZRI

Батарея: краща, ніж у iPhone X

Інформацію про ємність батареї можна буде дізнатися згодом, бо на презентації лише сказали, що нові смартфони по автономності кращі за iPhone X:

  • XS — працюватиме довше на 30 хв;
  • XS Max — працюватиме довше на 1,5 год.

Це пов’язано зі збільшеною ємністю батареї чи з кращою енергоефективністю процесора поки невідомо, але автономність зростає і це радує.

Додатково: двом SIM у iPhone бути?

Найбільш неоднозначний момент всієї презентації пов’язаний з тим, що на екрані театру Стіва Джобса з’явилося два слова — “DUAL SIM”. Зал почав аплодувати. Звершилося. Нарешті. Але далі оптимізм трішки погас, адже у США двохсімочні апарати будуть працювати за принципом: 1 nanosim + 1 e-sim. Лише для китайського ринку будуть айфони з двома повноцінними сімками. Величезний захват аудиторії не зовсім зрозумілий, тому що смартфонів з двома sim-картами хоч відбавляй, але можливо всі чекали такого кроку саме від Apple.

hGI6kvPUG0oGhRzR_Dfm_PF6zED4CbB0igXoyuRlnc8w4bMVMgGnlC-OQmo8PnICoQTk2_HON7e8IzOckXlZLQwOIf2W-uekaTa5vsAGAMqBKFoTj7aKL8Z29kIZWAKdmX6WYnDx

Смартфони, як і годиться для топових пристроїв підтримують швидку та бездротову зарядку. Також до переваг можна віднести підтримку Wi-FI a/b/g/n/ac та Bluetooth 5.0, хоча це речі, які мали б бути в нових айфонах по замовчуванню. Також в нових смартфонах від Apple вперше є варіант з 512 ГБ вбудованої пам’яті, раніше максимумом було 256 ГБ.

iPhone XR

Навздогін двом “S-десяткам” компанія представила на огляд iPhone XR. Більш проста модель відрізняється від S-ок екраном, широким набором кольорів корпусу та камерою, хоча багато в чому повторює можливості “преміальніших” братів.

Yj70UG-TUoFNAcaUXZ8mwkpJnombvq1TBnH5CYW-zxdrDT3DZQ6zmelVGE32obakCDr6iXX5KVHe8kpK5BDkDoFpI0Oo60qykqnyzfD-e23vk0kGc7XRv7Nps5BHRjlVh0LGMj0v

Дисплей: ще одна Retina

Новинка отримала навіть свою власну назву екрану - Liquid Retina. Розробники називають його найбільш просунутим РК-екраном, який має досить великі розміри - цілих 6.1’’ дюймів будуть радувати користувача соковитим зображенням. При тому, гаджет досить зручно лежатиме в руках, адже сторони дисплею максимально зменшені. Підтримується вже відома раніше технологія True Tone, а також розширений колірний діапазон. Екран чудово вписується у загальний преміальний вигляд моделі, який довершується склом і алюмінієм.

BV-pcAV4xeC1q9Ey4V45-zkG99OVjifTZRTil63vkoRPnPepVVngNnV8bemsn2RDkQnHwhMUhsGj03OZJI0ASHek05bbRR06b7z57Ni4Tx91tpaksE_ih_BI17cxzYZltereMh1p

Дизайн: вибір є

Фантазія дизайнерів вибухнула у новому iPhone, адже різнобарвність кольорів змушує довго оцінювати всі доступні варіанти, щоб зупинитися на найбільш яскравому. Ті, хто давно хотів виділитися із натовпу точно зможуть це зробити із iPhone XR.

ofMMSJYTtsh9z3XuSGIpGvfvwkYULm-8li3r3qjGrt0ZeveZKPA3SAkKEkAUqFL9U-64QR1397pqn1aPeyekQf3NGQgp-CChUirybDkX-mZjdps0YZNgQGVPQjbgiRKw5pQeeR5o

Потужність: усе під силу

Що стосується начинки гаджета, то новий процесор A12 Bionic перетворює гаджет в універсальний пристрій, що впорається із усіма задачами та буде вчитися протягом кожного дня. Завдяки технологіям нейронних мереж, iPhone XR перетворюється у розумного помічника, який до того ж зможе подарувати абсолютно новий досвід мобільних розваг.

Оновлена потужність графічного чіпа та широкі можливості доповненої реальності дозволять користувачу отримати смартфон нового покоління, з яким можна буде відправитися у будь-які пригоди.

K14NQqLNEj5qGHNtt-j3hq2wQIua62EKeq9ElLnQNKZvXQHOrWg46nrTzVq-KJt950ePaw1dYPDYB11vrKoeJRzK3JXL3FP81Pgi6fTdXCryOQCBT42KcEdQwAaS8kCMs9Kx6SLM

Камера: чудові портрети навіть в сутінках

Хоч iPhone XR отримав лише одну основну камеру із світлосилою ƒ/1.8 та оптичною стабілізацією, її можливості та технологія Neural Engine не залишають місць для сумнівів - будь-яка творча ідея буде реалізована із iPhone XR. Функція Smart HDR є спеціальним програмним рішенням, що працює із зображенням у найбільш світлих і темних місцях, даючи змогу створювати розкішні фото при недостатньому освітленні.

dpE86YWykT53vxIHoe-ng8Z24Erwb7gO2ffX-exeHtHMszlfTR6l2t_FQaJR4XlvdPijrYONOXNY9jIABv0luXdCad3HiAHG03F68-ngAUcCxODOwRxeIsBajA7c7ST3BEv0e4tB

Просунуті алгоритми обробки зображень дозволяють використовувати такі функції, як “глибина”, налаштовуючи рівень розмиття фону портретної фотографії вже після її створення. Таким чином, відсутність другої камери не вимагає йти на компроміс, адже iPhone XR все одно здатний створювати чудові портрети. При використанні фронтальної камери TrueDepth, ефект боке також буде доступним, як і широкі можливості обробки зображення. Для любителів мобільної відеозйомки буде приємним фактом, що iPhone XR здатен знімати 4К контент із достойним аудіо-супроводом у стерео-якості.

Ціни

Загалом з ціновою політикою Apple усі давно знайомі і її можна описати одним словом — дорого, але на те є вагомі причини і описані вони вище. Скільки нові айфони коштуватимуть в Україні поки невідомо, однак можна відштовхуватись від цін, які зазначені для ринку США:

Вартість iPhone XS:

Вартість iPhone XS Max:

Вартість iPhone XR:

Чекати поки нові нові айфони з’являться в Україні залишилось не довго, враховуючи той факт, що передзамовлення у США стартує 14 вересня, а офіційний старт продажів 21 вересня. Можемо припустити, що в Україні новинки з'являться напочатку жовтня.

Читайте також:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?