Ноутбук ThinkBook 13s: потужний гаджет від компанії Lenovo

28/02/2020

Не смартфоном єдиним! Сучасний ринок техніки розвивається і в напрямку портативних ноутбуків. Так, компанія Lenovo ще у 2019 році випустила лінійку ноутів з філософською назвою ThinkBook

назва.jpg

Орієнтована ця серія на людей, які працюють у малому та середньому бізнесі, зокрема, на IT-компанії із молодою командою, яку не влаштовує утилітарний дизайн лінійки ThinkPad, але потрібен ноутбук із хорошою продуктивністю та автономністю. Хоча залізо в даній моделі дозволяє переглядати й навіть монтувати відео у 4к.

До нас на огляд потрапив компактний ThinkBook 13s, один з первістків лінійки. Давай детальніше пройдемося по основних характеристиках.

Дизайн

Коли береш в руки свіженький ноут від Lenovo, перше, що впадає в очі, це мінімалістичний "екстер'єр" та тонкий (реально тонкий!) корпус. Дизайн ноутбуку чимось нагадує гаджети серії Yoga і, не дивлячись на назву, зовсім не схожий на своїх попередників із лінійки ThinkPad. 

Матова передня кришка приємна на дотик, хоча і трохи марка. Любителям практичності радимо обрати модель у сірому кольорі. Спереду є лише два написи: по центру назва бренду - Lenovo, а в правому нижньому кутку - назва лінійки - ThinkBook

передня панель.jpg

Корпус гаджету практично повністю зроблений з алюмінію, пластик був помічений лише на клавіатурі та рамках дисплею. На диво, попри це важить ноутбук лише 1,32 кг (можна носити його з собою навіть у жіночій сумочці). 

З лівої сторони знаходиться роз'єм для зарядного пристрою, а також HDMI, USB Type-C Gen 2 без підтримки Thunderbolt і 3,5 мм mini Jack. 

юзб, шдмі, джек.jpg

З правого боку є два порти USB 3.1. 

два юзб.jpg

На нижній грані розташовані динаміки та решітки для охолодження.

До речі, виробник запевняє, що ноутбук стійкий до вологи та перепадів температури. Тому можеш не боятися поставити біля нього своє лате XXL =)

Петлі зроблені з цинкового сплаву, а на них ще нанесено металічно-порошкове покриття, шари олова та індію. Через це вони стійкі до корозії та витримують до 25 000 разів відкриття та закриття.

Дисплей

Розмір екрану ThinkBook 13s - 13,3 дюйма з розширенням 1920х1080 точок. Дисплей має матрицю IPS, а також матове покриття і технологію Dolby Vision™ HDR з яскравістю в 300 ніт.  

Розробники Lenovo трохи "погралися" з рамкою екрану, щоб підняти дисплей на зручну для ока висоту. Для цього нижня частина рамки ширша за інші майже удвічі, а бокові частини, навпаки, вузькі. Не скажу, що виглядає це естетично, проте за ноутбуком комфортно працювати (і це факт!). Дисплей ThinkBook 13s досить ергономічний, хоча і має більш "старомодний" дизайн.

2_головна.jpg

Головна фішка ноуту - відкриття дисплею на 180 градусів! При цьому хід шарніру доволі тугий, що, у свою чергу, дозволяє зафіксувати екран у зручному для тебе положенні. 

180.jpg

"Залізо"

Якщо говорити про "залізо", то в цій моделі встановлений 14-нанометровий 4-ядерний процесор Intel Core i7-8565U, який працює на частоті 1,8 ГГц (4,6 ГГц в режимі Turbo Boost). 

інтел.jpg

Ноут має 16 Гб одноканалової оперативної пам'яті DDR4-2400 від Micron Technology. Крім того є накопичувач SSD на 512 Гб, який швидко реагує як на запис, так і на відтворення. Ось результати тесту SSD диску:

Screenshot_1.jpg

Продуктивність роботи ноуту на хорошому рівні, цього гаджету буде достатньо для більшості задач. Якщо ти працюєш з документацією, пишеш статті і т.д. - ThinkBook 13s тобі точно підійде. Якщо ти редагуєш фото тоннами чи навіть частенько монтуєш відео - ThinkBook 13s теж хороший варіант для тебе. Якщо ти любитель просто серфити у мережі та завжди відкриваєш сотню вкладок у браузері, то і тут ThinkBook 13s чудово справиться із задачею. А ось для затятих геймерів гаджет трохи слабкуватий: ноут має базову графіку Intel HD Graphics 620 , якої вистачить лише на старіші версії комп'ютерних ігор.

гра.jpg

Бездротовий сигнал забезпечується двосмуговим Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac (на 2,4 та 5 ГГц) та Bluetooth 5.0.

Ноут має хороше звучання завдяки двом динамікам по 2 Вт від фірми Harman. Гаджет підтримує технологію Dolby Audio, тому домашні вечірні кіносеанси стануть ще потужнішими =)

Захист інформації

Ноутбук укомплектований дискретним модулем (dTPM), який шифрує та захищає дані разом із системою безпеки операційки Windows 10. До речі, на об'єктиві веб-камери також є захисна завіса ThinkShutter. 

веб камера.jpg

На кнопці включення гаджету є сканер відбитків пальців. Це забезпечує швидкий вхід у систему без введення паролю. Так що твоя дівчина тепер точно не зможе включити ноут без твоєї участі =) 

1_кнопка.jpg

Клавіатура

Клавіатура ThinkBook 13s острівного типу з тихим ходом. Є регульована підсвітка. Крім стандартного набору "гарячих" кнопок є спеціальні для дзвінків у Skype.

клавіатурааа.jpg

Тачпад порівняно невеликий, проте має високочастотну сенсорну панель Microsoft Precision, яка чудово справляється зі своїми функціями. Вона добре розпізнає положення пальців, підтримує мультитач, а також (як запевняє розробник) має захист від вологи. 

клавіатура.jpg

Акумулятор

Що стосується автономності, то компанія Lenovo пафосно обіцяє до 11 годин роботи на одному заряді. На практиці, звісно, це число трохи менше. Проте на робочий день (7-8 годин) "повної" батареї має вистачити.

Акумулятор у ноутбуці на 45 Ватт/годину, а заряджається вона від блоку живлення на 65 Вт. До речі, за допомогою технології Rapid Charge за годину батарея заряджається аж на 80%! Тобто поки ти чистиш вранці зуби та снідаєш можна спокійно підзарядити ноут для роботи. 

робота.jpg

Висновок

ThinkBook - це як золота середина між мінімалістичною серією Yoga та суворою практичною лінійкою ThinkPad.
Мінімалістичний (але водночас не утилітарний дизайн), алюмінієвий корпус (що робить гаджет досить легким), потужна "начинка" для повсякденних задач, вологостійкість, хороший звук та екран з високим розширенням - ось, що отримуєш при покупці новенького ThinkBook 13s!

1_перша.jpg

So, якщо ти шукаєш ноут для бізнесу, який "тримається" протягом усього 8-годинного робочого дня, справляється з різними задачами (в тому числі і з десятком відкритих вкладок, як це зазвичай буває =) ) і при цьому досить компактний за розмірами, то ThinkBook 13s - твій варіант однозначно!

Читай також:

Що нового у Lenovo?

Серія ноутбуків Lenovo IdeaPad 100: від бюджетного роботяги до ігрового монстрика

5 причин придбати ноутбук Lenovo IdeaPad 100s

Як обрати ноутбук: ТОП-5 основних характеристик + поради КТС

Який ноутбук обрати для навчання? Поради батькам школярів

Товари:
Читайте також:
У чому різниця між Thunderbolt та USB-C?
Поки що рівень уніфікації роз’ємів та кабелів не досяг того рівня, щоб можна було використовувати один кабель для всього, але ринок потрохи до цього йде. Остання презентація Apple зайвий раз це доводить. В цьому матеріалі ми поговоримо про Thunderbolt та USB-C. Хоча вони виглядають однаково все ж іс
15/09/2023
HР Pavilion 15: універсальний солдат для роботи, навчання та ігор
У нас на огляді ексклюзивний HР Pavilion 15, який на вигляд є типовим офісним калькулятором, проте потягне навіть Cyberpunk 2077. Цікаво? Тоді гайда до огляду. Дизайн Кришка дисплею та накладка над клавіатурою виконані з алюмінію, а нижня кришка з пластику. Повноформатна клавіатура з цифровим блок
15/07/2023
Що показала Apple на WWDC 2023?
Конференція для розробників WWDC - щорічний літній івент, який чекають мільйони Apple-фанів. Цьогорічна конференція для Apple стала епохальною, адже був презентований новий продукт — VR-гарнітура Vision Pro. Крім цього, очікувано ми побачили оновлення iOS, iPadOS, watchOS, macOS, оновлений 15-дюймов
06/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?