Ноутбук чи моноблок - у чому різниця?

12/03/2018

На відміну від ноутбука, моноблок є незвичним для більшості користувачів пристроєм, популярність якого збільшилась після створення компанією Apple моноблочного ПК iMac. Ноутбук по своїй суті є компактною версією стаціонарного ПК із урізаними апаратними можливостями, моноблок у свою чергу більше схожий на великий монітор, всередині якого знаходиться схожа до ноутбучної начинка. Тобто, обидва пристрої поступаються за своїми можливостями настільним ПК із окремим системним блоком, але в чому ж відмінність? Давайте розбиратися разом.

Спільні риси

 

22_1.jpg

 

Як було зазначено, внутрішнє оснащення у ноутбука та моноблока схоже - оптимізовані для компактних пристроїв компоненти розміщуються таким чином, щоб максимально використовувати вільне місце. Це у свою чергу дозволяє зберігати невеликі габарити пристроїв, але при тому робить неможливу модернізацію внутрішніх компонентів.

Головними спільними рисами ноутбука і моноблока є, беззаперечно, компактність. Ноутбук можна без зусиль переносити та використовувати на ходу, а моноблок займає набагато менше місця у приміщенні, якому додає особливої естетичності.  

 

Переваги ноутбуків

Як вже стає зрозумілим, головною перевагою ноутбука, як і в порівнянні із традиційним ПК є портативність. Ноутбук стане ідеальним варіантом для студентів, працівників, які часто їздять у відрядження та представників бізнесу.

 

12_2.jpg

 

Враховуючи, що останні покоління внутрішніх компонентів, що встановлюються у ноутбуки, характеризуються досить високою продуктивністю, ноутбук легко може навіть замінювати “стаціонарник” та бути потужною робочою платформою вдень, а ввечері перетворюватися на розважальний центр. Виробники не обмежують своєї фантазії і створюють навіть потужні ігрові моделі, які заковуються у неймовірно компактні габарити. Таким, наприклад, є ASUS ROG Zephyrus або Dell Alienware 13.

 

9_3.jpg

 

Завдяки інноваційним рішенням та технологічному прогресу, користувачі не хочуть витрачати кошти на великі громіздкі настільні варіанти, а тому частіше надають перевагу ноутбукам.

 

Плюси моноблоків

Але чому тоді користувачі обирають моноблоки? Відповідь лежить на поверхні - монітор моноблока має більші розміри, ніж у ноутбуці, часто буває сенсорним та більше підходить для графічних спеціалістів. Перегляд відео, фільмів та іншого мультимедійного контенту буде набагато комфортнішим, висока роздільна здатність може допомогти працювати в графічних додатках, а відсутність великої кількості кабелів допоможе оптимізувати робочий простір та не загромаджувати приміщення великою кількістю техніки.

 

All-In-One-Gear-Patrol-Lead-Full.jpg

 

Також моноблоки зручні для використання в невеликих приміщеннях - їх можна навіть встановлювати на стіну, що надзвичайно зручно для офісів відкритого типу.

Моноблоки, у яких передбачена сенсорна панель ідеальні для працівників, які мають спілкуватися із партнерами чи клієнтами - виконуючи свою роботу, користувач одразу зможе відволіктись, демонструючи результат чи процес, керуючи пристроєм на дотик. Таким чином, не буде потрібний планшет та можна буде одразу легко оперувати всіма даними.

 

У висновку, треба зазначити, що моноблоки є більш вузькоспеціалізованими пристроями, які завдяки привабливому вигляду завойовують все більше популярності на ринку. Звичайно, не можна сказати, який із варіантів пристроїв кращий - незважаючи на технічну схожість, застосування ноутбука та моноблока дещо відрізняється по своїй суті. У каталозі інтернет-магазину, Ви зможете знайти багато варіантів і ноутбуків, і моноблоків. Обирайте те, що найбільше до смаку та буде більш корисним у повсякденному житті і нехай техніка надійно служитиме для здобуття успіху.

 

Читайте також:

Читайте також:
У чому різниця між Thunderbolt та USB-C?
Поки що рівень уніфікації роз’ємів та кабелів не досяг того рівня, щоб можна було використовувати один кабель для всього, але ринок потрохи до цього йде. Остання презентація Apple зайвий раз це доводить. В цьому матеріалі ми поговоримо про Thunderbolt та USB-C. Хоча вони виглядають однаково все ж іс
15/09/2023
HР Pavilion 15: універсальний солдат для роботи, навчання та ігор
У нас на огляді ексклюзивний HР Pavilion 15, який на вигляд є типовим офісним калькулятором, проте потягне навіть Cyberpunk 2077. Цікаво? Тоді гайда до огляду. Дизайн Кришка дисплею та накладка над клавіатурою виконані з алюмінію, а нижня кришка з пластику. Повноформатна клавіатура з цифровим блок
15/07/2023
Що показала Apple на WWDC 2023?
Конференція для розробників WWDC - щорічний літній івент, який чекають мільйони Apple-фанів. Цьогорічна конференція для Apple стала епохальною, адже був презентований новий продукт — VR-гарнітура Vision Pro. Крім цього, очікувано ми побачили оновлення iOS, iPadOS, watchOS, macOS, оновлений 15-дюймов
06/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?