Німецький бренд be quiet! — топові комплектуючі для ПК

14/05/2021

Будь тихим — це одночасно і слоган, і переклад назви преміального бренду комп'ютерних компонентів be quiet!, яким володіє німецька компанія Listan (також їй належить бюджетний бренд Xilence). У країнах Західної та Центральної Європи саме be quiet! вже багато років є лідером з продажів блоків живлення. Поступово набирає популярності бренд і серед українських комп'ютерних ентузіастів. Окрім блоків живлення, випускаються ще процесорні повітряні кулери, системи водяного охолодження, комп'ютерні корпуси та додаткові вентилятори для них. Також на офіційному сайті be quiet! є зручний калькулятор для розрахунку енергоспоживання ПК.

Product_Range_wallpaper.jpg

Блоки живлення

Блоки живлення be quiet! можна умовно розділити на шість серій. Базова серія System Power включає немодульні (з незнімними кабелями) та напівмодульні (з частково знімними) БЖ з електронною начинкою HEC (материнська компанія іншого відомого німецького бренду Cougar). Поставляються як у картонній коробці, так і просто у целофані — так звана Bulk-упаковка. Працюють System Power по прогресивній схемі роздільної стабілізації напруги DC-DC, тоді як більшість конкурентів у цій ціновій категорії досі використовують застарілу групову стабілізацію. Вентилятори використовуються не фірмові be quiet!, а Yate Loon на простому підшипнику ковзання. Також трохи в стороні знаходяться вузькоспеціальні БЖ SFX Power та TFX Power для ультракомпактних ПК.

Наступна серія блоків живлення — Pure Power включає немодульні, напівмодульні та починаючи з цього року повністю модульні моделі. Виробником електронної бази виступає вже більш солідна компанія FSP, та вже й фірмові 12-сантиметрові вентилятори be quiet!, хоч і молодшої серії Pure Wings, на підшипнику з гвинтовою нарізкою (трохи кращий за підшипник ковзання). За нею слідує серія Straight Power, теж на схемотехніці FSP, але вже з 14-сантиметровим вентилятором Silent Wings на довговічному гідродинамічному підшипнику. Це, напевно, найтихіші середньоцінові блоки живлення на ринку. Нарешті, флагманською серією є Dark Power з максимально можливим сертифікатом енергоефективності 80 PLUS Titanium, повністю власної розробки be quiet! (і електроніка, і охолодження).

2942cafac418b7d04f5083f33aec6e77.jpg
 

Кулери

Переходимо до процесорних кулерів be quiet! Так, повітряні охолоджувачі представлені трьома серіями. Молодша Pure Rock включає відносно прості моделі з малою кількістю теплових трубок, вентилятором Pure Wings та навіть без тюбика термопасти в комплекті (паста нанесена зразу на підошву кулера). Середня серія Shadow Rock є, мабуть, найбільш різноманітною. Вона включає як високі вузькі кулери з 14-см вентилятором Shadow Wings (тихі, але на нарізному підшипнику), які не перешкоджають встановленню оперативної пам'яті з рогатими радіаторами, так і навпаки низькопрофільні з горизонтальним розміщенням вентилятора для компактних збірок ПК. Старша серія Dark Rock представлена масивними двобаштовими кулерами з парою вентиляторів Silent Wings. Топові повітряні кулери Dark Rock з тепловідведення 200+ Вт (їх ще називають суперкулерами), а також водянки Pure Loop та Silent Loop, призначені для найгарячіших процесорів Intel Core i9, AMD Ryzen 9 та Threadripper.

master.jpg

Комп'ютерні корпуси

Нарешті, комп'ютерні корпуси be quiet! представлені трьома серіями. Дві молодші — Pure Base та Silent Base укомплектовані відносно простими вентиляторами Pure Wings та Pure Wings PWM відповідно (другі вміють працювати на нижчих обертах, тому тихіші в простої ПК). Старша ж серія Dark Base оснащена вже гідродинамічними вентилями Silent Wing. До того ж, корпуси цієї серії є модульними: можна поштучно демонтувати зайві кошики для жорстких дисків, а також повернути на 360 градусів піддон материнської плати, щоб зібрати ПК з оглядовим вікном не зліва, а справа.

2_Dark_Base_Pro_900_rev.2_wallpaper.jpg

Висновок

bequiet! — беззаперечно найтихіші преміальні комплектуючі, що забезпечують першокласну роботу ПК. Висока продуктивність, надійність, німецька розробка, дизайн та контроль якості роблять продукти бренду одними з найкращих на ринку. І так, вони вже доступні в КТС:)

 

 

Читайте також:
Який SSD вибрати для збірки ігрового ПК?
Збираючи ігровий ПК більшість користувачів першочергово звертають увагу на такі важливі речі, як процесор і відеокарта. Це закономірно, адже саме вони мають обробляти потік даних та забезпечувати його стабільність, щоб у юзера була можливість пограти в улюблені Dota 2, Counter-Strike 2 або ж Alan Wa
21/03/2024
Чим відрізняються блоки живлення ATX, SFX, SFX-L, TFX, Flex, Pico?
Кабелями всі сучасні блоки живлення сумісні з усіма комп'ютерними компонентами (24-піна для материнської плати, 4+4-піна для процесора, 6+2-пін для відеокарти), головне щоб вистачило потужності у ватах. Але існують різні формати БЖ під різні розміри корпусів для ПК. Великий БЖ просто не вміститься в
13/08/2022
Яка потрібна потужність блока живлення для ПК?
Малодосвідчені користувачі часто нехтують зваженим вибором блока живлення для комп'ютера. Насправді, даний компонент є дуже важливим, адже саме від нього залежить здоров'я та довговічність всіх інших компонентів ПК. У цій статті ми допоможемо вибрати оптимальну потужність БЖ саме для вашої конфігура
29/12/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?