Навушники Huawei Freebuds 3: Альтернатива AirPods, на яку ми заслужили?

03/01/2020

Бути сьогодні «смарт» без True Wireless "затичок" у вухах - це unreal! Але як бонус ти отримуєш ще й корисний гаджет, який дає можливість говорити та мити посуд одночасно, наприклад. Або ж тренуватись у спортзалі та не плутатись у проводі.  
Компанія Huawei випустила у 2019 році свої Freebuds 3. Китайці спробували створити конкуренцію купертинівцям і спокійно можна сказати, що у них це вийшло. Гарнітура дає якісний звук, добре фіксується, гарно виглядає. Що ще треба від безпровідних "вкладишів"?!

Дизайн

Хоча виробник стверджує, що на дизайн навушників і кейсу його надихнула природа, ми ж розуміємо, що без впливу яблучного тренду тут не обійшлось =)
Разом з тим, виглядає гарнітура стильно та лаконічно. Доступні два кольори: білий та чорний. На якій стороні залишитись - вирішувати тобі. =)



IMG-3663.PNG

Хоча здалеку навушники і схожі на АirPods, зблизька видно, що форма трохи інша. Компанія назвала свій дизайн Dolphin Bionic, аргументуючи це тим, що гарнітура схожа на дельфіна. Чи то в Китаї якісь свої дельфіни, чи то творці щось явно курять =) Але, менше з тим, Freebuds 3 візуально тішать око. 
Завдяки правильній формі навушники міцно «засідають» у вусі. Чітка фіксація робить комфортним прослуховування музики навіть при заняттях у спортзалі чи вуличних пробіжках.

наушнікі.PNG

Розмір навушників досить компактний. Якщо брати чорні, то вони взагалі не «кидаються» в очі. Екзамени скласти тепер ще простіше =) Ех, мені б такий гаджет в роки навчання в університеті!
Дизайн кейсу теж максимально мінімалістичний. Нагадує хокейну шайбу, але значно менших габаритів - 60 мм діаметр і 20 мм висота. Кругла форма, приємний на дотик матеріал та компактний розмір. Без проблем зможеш покласти таку «шайбу» в кишеню чи боковий відсік сумочки.
Кейс зроблений якісно, нічого не тріщить. Навушники на магнітах надійно фіксуються у кейсі, тому шанс згубити їх ну дуууууже малий.  

rtqc.jpg

Зарядка і потужність

Заряджаються навушники через кейс. Круто, що є можливість безпровідної зарядки. Крім того, внизу є USB роз'єм С-типу. А якщо у тебе телефон HUAWEI, то можлива і реверсна зарядка між гаджетами.
Індикатор заряду знаходиться зверху під кришкою і внизу "шайби". По кольору можна побачити скільки гарнітура ще "протягне". Якщо світиться зеленим - все ок, якщо жовтим - краще підзарядитись. Щоб подивитися стан зарядки потрібно відкрити кейс. Без цього навіть нижній індикатор не буде світитися. Це трохи дивно незручно.

зарядка.PNG

Кожен навушник має свій акумулятор в 30 мАч. Тримають заряд навушники біля чотирьох годин. Якщо ж виставити приглушення шуму на максимум, то протримаються менше - 2,5 години.
Зарядний кейс має батарею в 410 мАч, що дозволяє йому триматися на плаву біля 16 годин. Тобто в загальному в тебе буде біля 20 годин, щоб насолоджуватися музикою. Навіть на довгу дорогу у відпустці буде достатньо з головою!
До речі, заряджаються навушники з кейсу дуже швидко. За 60 хвилин набігають усі 100 % заряду. 

кірін.PNG

У Freebuds 3 HUAWEI поставили свій новий чіп - Kirin A1, який має доволі потужний процесор, оперативну пам'ять та DSP. Крім того, тішить і швидкість передачі сигналу в 2,3 МБ за секунду. Правда, максимальні можливості доступні тільки при підключенні до телефону HUAWEI з прошивкою EMUI 10, в інших випадках підключення буде на рівні версії Bluetooth твого смартфону.

Не хайпом єдиним

Freebuds 3 - це не тільки про дизайн. Насправді, звук у навушниках досить крутий. Враховуючи форм-фактор вкладишів, звучання дійсно тішить. Драйвери в 14 мм дають про себе знати!


евушк.jpg

Звісно це тобі не вакуумні навушники, тому ізолюватись повністю від машин та несмішних жартів знайомих не вийде =)
Проте завдяки аеродинамічній формі навушника, шум вітру не потрапляє у мікрофон та не заважає насолоджуватись улюбленими треками чи розмовами. «Батько» Хуавей назвав цю систему будови ніжки Mic Dust.
Виробник зазначає рівень приглушення шуму - 15 дБ. Що це значить на практиці? У шумному офісі помедитувати не вийде точно, але приглушити роботу двигуна чи комп‘ютера навушники зможуть. Тішить також приглушення шуму і під час розмов: звук чіткий, не розсіюється і нема відчуття, що говориш з туалету =)

До речі, рівень приглушення шуму можна регулювати в налаштуваннях.

Підключення

Для першого підключення навушників до смартфону просто відкрий кейс і зажми кнопку з правої сторони. Індикатор почне "підморгувати", це гаджет так шукає пристрої. Надалі при відкритті кейсу навушники будуть самостійно підключатися до телефону. І, до речі, займає це лічені секунди.

2_телефон.PNG

Freebuds 3 мають Bluetooth 5.1 та Bluetooth Low Energy 5.1, що дозволяє максимально швидко підключати гарнітуру до джерела звуку. При цьому кожен навушник синхронізується окремо і може працювати без "напарника" в якості Bluetooth гарнітури. 
Навушниками можна керувати дотиком. Два рази стукнеш по правому "вуху" і музика зупиниться або включиться знову. Те саме буде, якщо зняти один навушник і потім знову вдіти. Якщо два рази тицьнути по лівому "вуху", то можеш вкл або викл функцію активного придушення шуму. 

Підсумуємо

А тепер коротко підкреслимо усі pros and cons навушників Freebuds 3.
Плюси:
- Хороший звук;
- Гарний дизайн та компактний розмір кейсу;
- Швидка зарядка та довготривале "життя" акумулятора (20 годин роботи в автономному режимі!)
- Можливість тактильно керувати навушниками;
Мінуси:
- Бідненька шумоізоляція;
- Деякі функції є ексклюзивними лише при синхронізації зі смартфонами HUAWEI.

Читай також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?