Mi band 4 проти Mi Band 3: чи варто оновлювати фітнес-браслет?

09/09/2019

Влітку 2019 року світ побачив четверте оновлення легендарного фітнес-браслета Mi band від компанії Xiaomi. На вже доволі насиченому ринку фітнес-гаджетів Mi band 4 наробив галасу, адже саме за оновленнями цього браслета слідкує весь світ. Попередні Mi band стали бестселерами та носять назву “народних” фітнес-браслетів, а тому і 4-ий отримав все необхідне, щоб привернути до себе увагу. 

Я особисто була власником Mi band 3-го покоління, однак вже за пару місяців після виходу 4-ї версії “оновилася”, тому ділюся досвідом використання у цій статті.

Брати 4-ий Mi band чи ні?

Мені не притаманно дуже заморочуватися питаннями новинок - мої покупки спираються на бюджет, з яким слідкувати за модою в техніці чи одязі доволі складно=)

Однак після знайомства з фітнес-браслетом Mi band 3 я дуже чекала оновлення - адже дуже сподобався цей гаджет і оглядаючись на ближчих конкурентів, наприклад Honor Band 4 чи Samsung Galaxy FitE, я розуміла, що Mi band 4 має бути крутим. На нашому Youtube-каналі можете знайти огляди цих моделей:

Відео про Samsung Galaxy FitE;
Огляд Honor Band 4.

Однак, браслети від Samsung чи Honor не стали моїми, тому що величезною перевагою Mi band є колосальний вибір аксесуарів. Я знайшла металевий ремінець із магнітною застібкою, який віддалено нагадував відому “міланську петлю” для Apple Watch. Такого вибору ремінців жоден інший браслет немає, тому я не ризикнула купувати іншого виробника. 

Єдиними недоліками саме третього Mi band для мене стала чутливість екрану (він не завжди відгукувався на дотик або робив це помилково), а також опукла форма самої капсули - подряпини на поверхні збиралися дуже швидко. І якщо захистити екран я могла за допомогою плівки, то зробити його чутливішим було неможливо. У четвертому Mi band я чекала вирішення озвучених двох мінусів. Тільки за їх відсутності я подумала б над зміною браслета, однак разом з покращеним екраном, Mi band 4 запропонував більше функцій і можливостей. 

_MG_7333 copy.jpg

Загалом, Mi band 4 отримав: 

1. Кольоровий AMOLED-дисплей з розміром діагоналі 0,95’’ дюймів.
2. Захисний шар на дисплеї з 2.5D скла.
3. Цілих 380 варіацій оформлення циферблату (у третій версії всього 3).
4. Сучасну 5-ту версію Bluetooth.
5. Захист від вологи 5АТМ (витримує занурення до 50 метрів).

_MG_7338 copy.jpg

Додатково, у гаджеті замінили сенсори, тому він вміє розуміти біг (в приміщені та на відкритому просторі), тренування (звичайне, велосипед, піша прогулянка), чого не було в попередній версії. І функцією, яку мені дуже хотілося спробувати є контроль музики - з браслета можна регулювати гучність і перемикати треки. При наявності бездротових навушників, які слабкі у питанні контролю (клавіші не чутливі чи сенсорне керування “кульгає”) - Mi band 4 зможе допомогти. 

3fb4bd2f-5480-49fd-8a98-893bb8b403ef.jpg

Інші відмінності браслетів 

По часу автономності браслет не втратив, при тому яскравість екрану більша та її можна регулювати. Під яскравим сонцем екран не “сліпне” - що теж дратувало у попередній версії. Дотики четверта версія розуміє правильно - у плані взаємодії Mi band 4 став кардинально іншим. Чутливість нагадує екран смартфона, тому жодних помилок чи гальмувань під час використання не було. Mi band 4 швидко відгукується, меню гортається плавно, а можливість налаштування різноманітних циферблатів приємно гріє душу. Але я залишила стандартне оформлення - дуже сподобалась візуалізація кроків у вигляді кола. 

_MG_7342 copy.jpg

На екрані вміщується набагато більше інформації від сповіщень - читати велике повідомлення повністю не вдається, але принаймні не треба гортати убік, щоб подивитися, що саме пише подруга чи колега у Телеграмі. 

І головний момент, який турбував мене у третьому Mi band - це форма капсули. Четверта версія більш плоска та захищена склом - покриття екрану створює враження більш міцного, тому сподіваюся, що воно не буде вкриватися подряпинами, як новорічна ялинка гірляндами. Принаймні, за другий і активний тиждень використання браслету подряпин немає. 

Взагалі габарити гаджетів схожі - четвертий Mi band трохи “ширший”. 

_MG_7345 copy.jpg

Щодо ремінців - у більшості випадків ремінець від третього підійде для четвертого Mi band. Однак, вже згадана “міланська петля” - залізний ремінець від Mi band 3 не підійшов до четвертої версії. Капсула просто не влізла у залізне кріплення. Силікон піддається натиску та адаптується до форми, тому саме силіконові ремінці до Mi band 4 підходять і до Mi band 3. 

_MG_7352 copy.jpg

Але, я вже замовила новий залізний аксесуар до Mi band 4 - хоч браслет нещодавно вийшов, вибір ремінців багатий.

Не підійде до браслетів зарядка - у Mi band 4 вона змінила конструкцію, адже контакти на браслеті знаходяться не на боковому торці, а на “спинці”. Якщо третій Mi band треба було ставити вертикально, то Mi band 4, ніби “лежить” у зарядному "ліжечку". Особливо це нічого не змінило - і перший, і другий варіант виконання зарядки для мене зручний. 

Висновки

Mi band 4 став дуже достойним наступником і може конкурувати з аналогами від інших виробників і в ціні, і в можливостях. Гаджет сподобався своїм дизайном, який виглядає сучасно та свіжо, мені достатньо його фітнес-можливостей, а завдяки більш плоскій формі та яскравому екрану, Mi band 4 більш стійкий до подряпин і може працювати на сонці. Може я й не люблю смартфони Xiaomi, але от їх фітнес-браслет вважаю одним з найкращих. 

Читайте також: 

Читайте також:
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7: що нового?
У цій статті ми порівняємо новий Xiaomi Mi Band 8 з Mi Band 7, який був представлений минулого року. Mi Band 7 мав величезний успіх і зараз залишається бестселлером серед бюджетних фітнес-браслетів. Mi Band 8 отримав покращення, які можуть підштовхнути вас до рішення оновлюватися, якщо у вас Mi Ban
21/04/2023
Головне за тиждень: смартфон від Coca-cola, новий фітнес-браслет від Redmi
Швидкий перехід до новин: Coca-Cola планує анонсувати фірмовий смартфон Смарт-браслет Redmi Band 2 буде представлений в Європі OnePlus 11R 5G презентують разом з OnePlus 11 та OnePlus Buds Pro 2 Екшн від Square Enix отримав низькі оцінки на агрегаторах MacBook Pro 14 з чіпом M2 отримав повіль
27/01/2023
7 днів з Xiaomi Mi Band 7 Pro
Щороку Xiaomi представляє нову версію фітнес-браслета Mi Band і він стає бестселером завдяки максимуму функцій та можливостей при мінімальній ціні. Однак справедливих претензій до Mi Band також вистачає, наприклад в жодному Mi Band немає GPS модуля, а без нього всі, хто серйозно займається спортом н
17/11/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?