Ключові відмінності між OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro. Який вибрати і чому?

28/05/2021

Між двома флагманськими смартфонами від OnePlus — 9 та 9 Pro є суттєва різниця в ціні. В різних торгових мережах вона досягає 7-ми, а інколи 9-ти тисяч гривень, а від цього виникає логічне питання щодо того, який з них варто вибрати і чи є сенс переплачувати за Pro-версію. У цьому матеріалі ми вирішили показати моменти в яких смартфони відрізняються, а відповідь на питання, який варто вибрати з’явиться сама собою в процесі порівняння.

OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro

КОМПЛЕКТАЦІЯ

Обидва смартфони продаються в ідентичних, великих, червоних коробках і комплектні аксесуари в них теж однакові. Єдина різниця в тому, що OnePlus 9 Pro має в комплекті трохи кращий чохол. Це не суттєво, тому поки між пристроями паритет.

ДИЗАЙН

Перше, що відрізняє ці апарати — задня кришка. В 9 Pro вона глянцева, а в звичайній 9-ці вона матова. З точки зору практичності, то перевага на стороні OnePlus 9, а з точки зору елегантності та преміальності, то безперечно 9 Pro попереду. В дорожчій версії бокова рамка виконана з алюмінію, а в більш доступній з пластику і тактильно це дуже відчувається. Суттєвою перевагою Pro-версії є наявність захисту від вологи та пилу по стандарту IP68, а в OnePlus 9 сертифікованого захисту немає. 

OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro

Наступна відмінність у дизайні полягає в тому, що екран OnePlus 9 Pro є злегка зігнутий. Він не настільки заокруглений, щоб можна було випадково активувати екран чи зачіплювати захисну плівку, але виглядає ніби бокових рамок взагалі немає. У OnePlus 9 екран просто рівний.

  • Підсумок: алюмінієва рамка та захист IP68 змогли схилити шальки терезів на сторону OnePlus 9 Pro.

ЕКРАН

Перша перевага OnePlus 9 Pro в тому, що в ньому використовується енергоефективна LTPO Fluid2 AMOLED-матриця з адаптивною частотою оновлення від 1 до 120 Гц та підтримкою 1 мільярда кольорів. Крім цього в 9 Pro вища роздільна здатність дисплею та щільність пікселів — 1440x3216 (525 ppi) проти 1080x2400 (402 ppi) у OnePlus 9.

OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro

Також у OnePlus 9 Pro краще співвідношення корисної площі екрану до площі передньої панелі — 90.3% проти 87.6% у OnePlus 9. Максимальна яскравість в 9 Pro знаходиться на рівні 1300 ніт, а у OnePlus 9 — 1100 ніт. Також якщо вам потрібен смартфон з більшою діагоналлю, то варто обирати 9 Pro, бо у нього 6,7 дюйма, а в звичайної 9-ки — 6,55 дюйма.

  • Підсумок: в плані характеристик дисплею OnePlus 9 Pro безперечно попереду.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

В плані продуктивності обидва смартфони ідентичні повністю — процесор Snapdragon 888 та графічний чіп Adreno 660. Єдине, що може їх відрізняти це обрані вами конфігурації пам’яті. 

  • Підсумок: цілковита рівновага між OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro.

КАМЕРА

Камери обох смартфонів розроблені в тісній співпраці з Hasselblad. Однак є кілька моментів, які їх відрізняють — наявність телефото об’єктива на 8 МП з 3,3-кратним збільшенням на OnePlus 9 Pro. Також можемо згадати про наявність оптичної стабілізації на основному об’єктиві OnePlus 9 Pro, в той час як в OnePlus 9 є тільки електронна стабілізація. Решта функцій камери та об’єктиви аналогічні в двох моделях.

  • Підсумок: завдяки наявності телефото об’єктива та оптичній стабілізації на основному сенсорі OnePlus 9 Pro попереду.

OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro

АВТОНОМНІСТЬ

Обидва смартфони мають однакову ємність батареї, однакові по потужності адаптери для зарядки і заряджаються від 0 до 100% за 29 хвилин, але їх відрізняє те, що OnePlus 9 Pro підтримує бездротову зарядку на 50W, а OnePlus 9, принаймні цей що в нас на огляді, взагалі не підтримує бездротову зарядку. Є моделі OnePlus 9, які випускаються для інших ринків та підтримують бездротову зарядку на 15W. Крім того, OnePlus 9 Pro підтримує ще й реверсивну зарядку, тому він може ділитися енергією з навушниками чи будь-якими іншими пристроями, що підтримують Qi-зарядку.

  • Підсумок: завдяки наявності підтримки потужної бездротової зарядки та наявності реверсивної зарядки OnePlus 9 Pro однозначно кращий.

OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro

ВИСНОВКИ

Передбачувано OnePlus 9 Pro виявився кращим в переважній більшості категорій для порівняння. Доплачуючи за Pro-версію ви отримуєте захист від вологи, кращий по всіх параметрах екран, телефото об’єктив з 3-кратним збільшенням та основний об'єктив з оптичною стабілізацією, а також підтримку швидкої бездротової зарядки та реверсивної. Бонусом вам йде кращий чохол та алюмінієва рамка на корпусі. 

В попередніх поколіннях OnePlus (до 8-го) сертифікованого вологозахисту взагалі не було і загалом з цим можна миритися. Наявність телефото об’єктиву для багатьох не буде критичною втратою, як і відсутність бездротової зарядки, тим більше, що OnePlus 9 підтримує надзвичайно швидку зарядку через комплектний адаптер. Щодо екрану, то й у OnePlus 9 він безперечно флагманський, але без ряду фішок, які притаманні старшій версії.

Який вибрати? Відповідь буде банальною, але справедливою. Якщо бюджет дозволяє, то однозначно є сенс доплатити за Pro-версію, адже вологозахист, швидка бездротова зарядка, додатковий об’єктив та супер технологічний екран є справді вагомими аргументами. Якщо ж в плані вартості доводиться йти на певні компроміси, то OnePlus 9 вас аж ніяк не розчарує.

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?