Клавіатура має значення!

10/03/2018

Прийшовши у магазин, у багатьох починають розділятися думки щодо вибору потрібної речі. Якщо ви хочете придбати нову клавіатуру, то так само можете зіткнутися із питанням вибору, адже клавіатур існує багато, а виробники фантазують із їх виглядом та характеристиками. У даній статті, я хочу умовно розділити клавіатури на три групи та на прикладі конкретних моделей показати переваги та недоліки кожної з них. Це спростить процес відбору потрібної моделі для вас та допоможе не розгубитися, стоячи перед вітриною.

Отже, клавіатури за своєю будовою бувають мембранні та механічні. Не вдаючись у технічну сторону, можна сказати наступне - мембранними клавіатурами користуються більшість людей, вони дешевші, ніж механічні та багато хто любить їх за відсутність сильного звукового клацання при наборі. Механічні ж відрізняються тим, що мають швидший відгук - механічна клавіша спрацьовує ще на половині ходу, тому друк не вимагає сильного натиску. Також вважається, що такі клавіатури надійніші, а тому багато геймерських клавіатур відносяться до “механіки”.

Давайте розглянемо три види клавіатур - дротову класику на прикладі Logitech K120, бездротову компактну Rapoo e9070 та ігрову із частково механічними клавішами від A4Tech.


A4Tech B188

 

1_A4Tech B188.jpg

 

A4Tech B188 - це доступний ігровий аксесуар, який відноситься до клавіатур мембранного типу, але має ігрову групу механічних клавіш. Підключивши клавіатуру до ПК, перше, що привертає увагу яскрава та приємна підсвітка. В темряві клавіші добре видно, завдяки своїй конструкції вони легко відчуваються на дотик. Особливістю клавіатури є подвійний захист від води - водозахисне покриття та отвори для стоку рідини дозволять не пошкодити пристрій випадково пролитим стаканом напою. Перевагою клавіатури є оснащення групи клавіш  QWER/ASDF механічними перемикачами Light Strike.

 

A4Tech B188 2.jpg

 

Ця група клавіш забезпечує миттєвий відгук на дотик і покрита прогумованими насадками - пальці не ковзають по клавішам, які легко ідентифікувати серед інших. Як і личить механіці дані клавіші видають чіткий звук при натиску та мають час відгуку в 0.2 мс - для гравців швидкість буде достатньою, щоб бути набагато оперативнішим у грі за своїх суперників. Звичайно хотілося б отримати всі клавіші із даними перемикачами, але для геймера по функціональності є найбільш важливими саме ці, а от вартість клавіатури б значно зросла.

Не можна обійти увагою продуману конструкцію клавіатури - гумові ніжки запобігають ковзанню пристрою по поверхні столу, а зручна підставка не тільки додає вигляду A4Tech B188 міцності, але й збільшує комфорт користувача, якби піднімаючи клавіатуру вище.

Кабель пристрою має міцне нейлонове покриття, тому навіть при довгому використанні він не буде пошкоджений.

При друці клавіші відгукуються чітко та швидко, єдине, що клавіша пробілу видає неприємний металевий звук пружини - хоча комусь можливо навпаки звуковий відгук буде допомагати при наборі. Ще однією особливістю є шрифт нанесення символів на клавіші - він відрізняється від стандартних, підкреслюючи приналежність клавіатури до ігрового сегменту.

Взагалі, друкувати на даній клавіатурі легко, особливо якщо користувач володіє сліпим набором - позаяк без нього шрифт символів не допоможе швидко зорієнтуватися для пошуку потрібної клавіші. Але стверджувати, що для любителів посидіти в ігровому чаті буде легко набирати текст без помилок - важко, A4Tech B188 створена для ігор, а не для спілкування. 

Висновок: якщо любиш пограти та потребуєш спеціалізовані аксесуари - A4Tech B188 хороший вибір із доступного сегменту. Дана клавіатура допоможе отримати перевагу у грі та підійде для щоденної роботи - з нею можна буде написати курсову чи реферат, хоча ніхто не дає гарантії, що підсвітка не буде відволікати на годину-другу для улюблених іграшок.

Переваги:  

  • захист від потрапляння рідини;
  • механічна група ігрових клавіш;
  • гнучкість у налаштуванні клавіш;
  • доступна вартість.

Недоліки:  

  • металевий звук пружини пробілу;
  •  незвичний шрифт символів.

 

Rapoo e9070 

 

Rapoo Ultra-slim 9070.jpg

 

Дана низькопрофільна клавіатура нагадує звичайну клавіатуру від ноутбука - з присутнім справа блоком цифрових клавіш. Клавіатура створена на основі міцного сталевого каркасу - ззаду він приваблює відшлифованим покриттям. Пристрій підключається, завдяки бездротовому з’єднанню на частоті 2,4 ГГц.

Працює від ресівера на відстані до десяти метрів, тому з Rapoo e9070 буде комфортно розміститися далі від ПК чи застосовувати разом із Smart TV. Працювати з клавіатурою надзвичайно зручно - клавіші великі, що дивує дивлячись на габарити пристрою, а також розділені невеликою канвою. При натиску дають приємний тактильній відгук та легкий звук кліку - він не набридає, але й дозволяє відчувати набір тексту на слух. 

Незручним при довгій роботі було лише те, що клавіатура  при сильному натиску “від’їжджає” вперед. На задній частині присутні невеликі гумові вставки і панель, куди вставляються акумулятори, яка по суті виконує функцію ніжок, тому клавіатура розміщується у трохи припіднятому природньому для друку стані.

 

вторая тонкая.jpg

 

Клавіші «Fn» можуть використовуватися для керування мультимедійними функціями - кнопки мають відповідні малюнки для швидкої навігації. Виробник зазначає, що клавіатура без виключення живлення може працювати протягом 12 місяців, завдяки технологіям енергозбереження.

Висновок:  Rapoo e9070 - хороший вибір для тих, хто багато працює із текстом, листується та працює із набором даних. Rapoo e9070 приваблива тим, що дуже легка, і наприклад, якщо ви маєте робочій та домашній ПК, можете забирати свою клавіатуру додому та користуватись нею зручно будь-де. Також Rapoo e9070 можна використовувати із іншими пристроями, наприклад телевізорами, щоб листуватися у соціальних мережах на великому екрані чи здійснювати швидку навігацію по  всесвітній мережі. Звичайно, що дана клавіатура є вузькофункціональною - з нею не можна буде пограти в ігри, адже буде незручно керувати персонажем у грі. 

Переваги:

  • компактні габарити;
  •  наявність цифрового блоку;
  • бездротове з’єднання.

Недоліки:

  • ковзання по поверхні столу; 
  • відсутність підсвітки.

 

Logitech K120

Третьою клавіатурою у даній статті йде Logitech K120.

 

Logitech K120.jpg

 

Це моя робоча клавіатура, яка щоденно допомагає мені вводити купу тексту. Зважаючи на те, що я на ній звикла працювати, можу сказати із стовідсотковою впевненістю про всі переваги та недоліки.

По своїй суті, дана модель є представником однієї з найбільш класичних клавіатур із стандартною конструкцією та повнорозмірною розкладкою. Але, виробник Logitech не з проста є одним із популярніших на ринку - позиціонуючи K120, як клавіатуру для бізнесу, він створив її оптимально доступною та зручною для щоденної роботи. Особисто мені подобається шрифт символів клавіш - букви латіници та кирилиці однаково великі та виділені жирним шрифтом - для того, хто не володіє сліпим набором це дозволяє швидше знаходити потрібну клавішу.

Конструкція передбачає достатню канву між клавішами, кнопки відчутні під пальцями, при натиску відчувається достатній відгук, присутній звук кліку, але звичайно не такий, як в механічних моделях. Клавіші навігації, Fn та цифровий блок знаходяться окремо, тому друкувати, вводити дані легко - помилок не багато, навіть якщо поспішати.

Висновок: коли дивишся на Logitech K120, то здається, що нічого особливого клавіатура не має - стандартна офісна модель. Але, користуючись нею вже протягом довгого часу, я впевнено можу сказати, що виробник створив хороший продукт, який не має нічого зайвого, але володіє усім необхідним для комфортної роботи. Враховуючи вартість клавіатури, можна впевнено сказати, що виробник вижав з тих коштів майже можливий максимум.

Переваги:

  • жирний шрифт символів позначення клавіш;
  •  прогумовані ніжки;
  •  повнорозмірна конструкція.

Недоліки:

  • відсутність клавіш швидкого доступу (до текстових редакторів наприклад);
  •  відсутність підсвітки.

 

Отже, коли будете обирати собі нову клавіатуру, в першу чергу подумайте, які справи виконуєте частіше та для чого має бути оптимізований ваш пристрій. На сайті інтернет-магазину ви зможете знайти багато клавіатур, тому бажаємо вам знайти ту, що буде відповідати вашим очікуванням.

Читайте також:

 

Читайте також:
Бюджетний ігровий набір Hator
Прийнято вважати, що все “ігрове” завжди дорого коштує і дозволити собі придбати щось з цієї категорії можуть далеко не всі. Ми знаємо, що за ігровий ПК чи ноутбук доведеться викласти кругленьку суму, однак, коли справа стосується аксесуарів, то можна зібрати якісний набір геймера і це не коштуватим
22/09/2023
Як вибрати механічну клавіатуру в 2023 році?
Які питання можуть виникнути при виборі клавіатури для ПК? Здавалося б все просто, однак ті, хто працюють з текстами, програмують або є геймерами, добре знають, що вибір клавіатури непроста справа. Головна складність в тому, що існує велика кількість типів клавіатур, а кожен тип має ряд своїх характ
15/06/2023
Флагманська клавіатура Hator Skyfall TKL Pro Wireless для геймінгу, роботи і творчості
Ринок аксесуарів для геймерів дуже динамічний і тісний, бо вже давно виробники працюють згідно тези, що для геймерів дрібниць не існує. Бренди аксесуарів готові ледь не щодня пропонувати нові рішення, які дають перевагу над суперниками і підвищують зручність в звичайній роботі. Сьогодні у нас на огл
19/01/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?