Який айфон купити у 2020 році: iPhone 11, iPhone Xs чи iPhone Xr?

24/01/2020

Переповнений ринок смартфонів змушує користувачів щомісяця знайомитися з новими моделями, а часто розібратися між їх відмінностями пересічній людині важко. Наприклад, компанія Xiaomi щоквартально оновлює лінійки своїх гаджетів, тому у порівнянні з ними, Apple залишається доволі консервативними. Купертіновці раз на рік презентують новий iPhone, який стає предметом бажання для багатьох людей, тому обирати потрібно враховуючи можливості свого бюджету. Однак, нещодавно у офіційних реселерів, серед яких і компанія “КТС”, спостерігається падіння ціни на iPhone Xs. Завдяки цьому, на ринку сформувалася ситуація, коли цілих три актуальних моделі - найновіший iPhone 11, позаторішній флагман iPhone Xs і “бюджетний” iPhone Xr, знаходяться в одному ціновому діапазоні. Який саме купляти у 2020 році, дізнаєтеся у цій статті.   

11 pro iphone

Соковитий iPhone Xr 

Восени 2018 року світ побачив iPhone Xr. З'явившись разом з іншими двома моделями XS і XS Мах, бюджетна версія iPhone викликала багато суперечок. Мало хто відразу зрозумів ідею Apple створити більш доступний смартфон, адже багатьох бентежив екран моделі і її зовнішній вигляд. Дехто, навіть критикував яскраві кольори смартфона, згадуючи не зовсім вдалий запуск iPhone 5c. Однак, за даними аналітиків, саме iPhone Xr став найбільш популярним вибором у 2019 років серед фанатів “яблука”. Не тільки його вартість, а й начинка з топовим процесором A12 Bionic, розкритиковані кольори корпусу та висока витривалість (акумулятор моделі забезпечує до 16 годин роботи та підтримує швидку зарядку 15 Вт) стали причинами гарних продажів моделі. Дійсно, яскраві варіанти синього, жовтого і коралового, який був кольором року, сильно відрізняли власників новенького iPhone. 

11 pro iphone

На фоні класичних срібних, сірих і золотих Xs-ок, які продовжували вже відомий дизайн “десяток”, iPhone Xr виглядав свіжо, сподобався молоді і надавав користувачам високу потужність. Навіть товстенькими рамками 6.1-дюймового екрану Liquid Retina він не відлякував, а от одна єдина камера все ж таки залишила невирішене питання - вона не могла фотографувати предмети у режимі “Портрет”, тільки людей. Для деяких користувачів, ця функція була необхідна, наприклад, якщо ведеш сторінку товару в Instagram.

При порівнянні з XS, iPhone Xr приваблював кольорами, автономністю та вартістю, тому й надалі залишається бажаним смартфоном у 2020 році.
 

 

Модний глянець iPhone Xs

Разом з iPhone Xr на ринку з’явився і флагман iPhone Xs. Він зберіг дизайн свого попередника, отримавши OLED-екран з розміром 5.8’’ дюймів і тонкими рамками (дійсно тоншими, ніж в iPhone Xr). Корпус у цієї моделі не алюмінієвий, а виконаний з нержавіючої хірургічної сталі. Вологозахист на відміну від iPhone Xr з IP67 складає повних IP68 і основна камера має 2 сенсори на 12 Мп, серед яких один телефото модуль з двократним зумом. Програє iPhone Xs у витривалості, адже батарея забезпечує до 14 годин роботи (на 2 години менше, ніж у iPhone Xr).

11 pro iphone

Однак, iPhone Xs залишається популярним вибором серед тих, хто шукає смартфон з екраном менше 6-ти дюймів, надійним міцним корпусом і можливістю фотографувати з розмиттям заднього фону. Плюсом до цього він має всі переваги iPhone - операційну систему з високим рівнем захисту, потужну начинку, преміальний дизайн, а тому не дивно, що зниження ціни на цю модель може збільшити її продажу і дозволить оновитися власникам “сімок”, “вісімок” і інших попередніх моделей.
 

 

Флагманський iPhone 11

У 2019 році компанія Apple знову випустила три моделі смартфонів, серед яких вийшов стильний iPhone 11. Товстенький, важкенький і з оновленими, приглушеними кольорами корпусів, iPhone 11 оснастили топовим набором камер і новим процесором А13 Bionic (як і в Pro версіях). Основна камера з двома модулями - ширококутним і над ширококутним з фокусною відстанню 13 мм дозволяє отримувати круті фото архітектури, пейзажів, великих груп людей. Вражав фантазію і нічний режим, а “фронталка” в 11-ці отримала ще й нову можливість зйомки slow-motion відео.

11 pro iphone

Але, однією з дійсно топових характеристик стала витривалість - батарея iPhone 11 на 3110 мАг здатна забезпечити до 17 годин роботи (на 1 годину більше, ніж в iPhone Xr). Власники iPhone 11 неодноразово наголошували, що при повсякденному використанні, смартфон витримував до двох днів роботи без підзарядки. Загалом, модель доцільно порівнювати з iPhone Xr, адже їх передні панелі ідентичні, включаючи товстенькі рамки екрану і його розмір.

iPhone 11 найкраще підходить для тих, кому важливі якість фото і можливості камер, хто шукає максимально витривалий смартфон, а також тим, хто полюбляє виділятися з натовпу - лавандова і зелена моделі точно привернуть увагу.

Порівнюючи всі три моделі, можна спокійно рекомендувати саме iPhone 11 для покупки, адже він найдовше буде залишатися актуальним на ринку, але при тому доволі близько знаходиться за ціною до згаданих вище моделей.
 



У підсумку, ми радимо при купівлі будь-якого iPhone, (окрім Pro) придбати потужні зарядні пристрої - до всіх інших моделей виробник передбачає у комплекті звичайні 1-амперні зарядки. І не забувайте насолоджуватися бездротовими зарядними пристроями, зараз навіть повербанки почали підтримувати цю технологію, тому повністю звільняють від використання кабелів.



У відео ви можете дізнатися більше про всі три моделі, не забувайте поставити лайк і підписатися на наш канал:


Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?