Який телевізор вибрати для PlayStation 4?

27/11/2017

Бувалі геймери, які вже неодноразово проходили GTA 5 чи Battlefield 4 скажуть, що вибір телевізора не менш важливий, ніж вибір ігрової консолі.

Якщо у вас приставка останнього покоління з усіма фічами і технологіями, які тільки можливо було у неї втиснути, але телевізор вам дістався в спадок від прадідуся, то не розраховуйте на комфортну гру, а тим більше - на якісну картинку.

До вибору телевізора потрібно поставитися з такою ж педантичністю, як і до вибору приставки. Якщо, наприклад, ваша консоль підтримує ігри в розширенні 4К, а телевізор такого розширення не підтримує, то можна придбати ще трійку таких консолей, але нічого не зміниться, бо крім знання, що технологія присутня в корпусі приставки, її не можна буде візуально оцінити.

12_1.jpg

В останні роки з’явилося чимало ігор, котрі добре оптимізовані і мають неймовірну реалістичність, але оцінити її можна лише на відповідному телевізорі.

6 пунктів, на які потрібно звернути увагу при виборі телевізора до PlayStation 4

Скориставшись порадами, які описані нижче, у вас є всі шанси обрати телевізор, який буде для вас оптимальним рішенням по співвідношенню ціна-якість.

№1 Діагональ екрану

Більше не означає краще. Обирати потрібно таку діагональ, щоб вам не доводилося крутити головою під час гри, бо це буде суттєво втомлювати.

Телевізори мають мінімально допустиму відстань, при якій вони не несуть шкоди для зору. Враховувати потрібно величину кімнати, яка буде використовуватися для встановлення консолі та телевізора.

Якщо кімната величиною 3х3 м, то телевізор LG з діагоналлю 84 дюйми не для вас, хоча він “напічканий” багатьма найсучаснішими фішками. Власникам невеликих кімнат краще звернути увагу на телевізори до 40 дюймів.

g-84-inch-tv.jpg

№2 Розширення екрану

Більше означає краще. Чим вище розширення екрану, тим вища буде чіткість та деталізація зображення.

Якщо ваша приставка підтримує розширення 1920х1080 (FullHD), а телевізор - ні, то логічно, що ви не побачите ніякої різниці з розширенням 1080х720 (HD).
Ігрова консоль PS4 Pro підтримує розширення екрану 3840×2160 (4К) і для того, щоб ви оцінили усі переваги нового розширення, потрібен телевізор, який підтримує 4К. Інакше у чіткості картинки для вас нічого не зміниться.

1_1_ps4-pro-gtsport-promo-us-30may17.jpg

№3 Технологія HDR

Починаючи з 2016 року, коли поруч з назвою телевізора є позначка 4К ніхто вже й не дивується, але з’явилася технологія, яка дозволяє робити контрастність ще вищою.

HDR — це абревіатура, яка на англійській звучить, як High Dynamic Range, якщо перекласти на українську, то HDR — це розширений динамічний діапазон. Розширеність у HDR означає більш високу пікову яскравість, а чорний з використанням цієї технології, справді чорний.

На картинці нижче можна порівняти, як виглядає зображення без HDR та з HDR. Неозброєним оком видно наскільки зображення стає більш чітким та насиченішим.

4ktvs_hdr_comparison12.jpg

Навіть якщо поруч поставити два телевізори: один з  4K розширенням, а інший Full HD, але з технологією HDR, то швидше за все, що ви оберете останнього, бо зображення буде більш реалістичним.

№4 Частота оновлення кадрів

Нормальний показник оновлення кадрів для телевізора, який має використовуватися в парі з ігровою консоллю — 200 Гц. Чим вище цей показник, тим плавнішою стає гра та збільшується точність дій гравців. Особливо, висока частота зміни кадрів проявляється у динамічних іграх де є об’єкти, які швидко рухаються. Цей показник може становити 400 Гц і 600 Гц і навіть вище, але людське око вже не буде вловлювати різниці де 200, а де 600.

Якщо ви хочете безпроблемно грати найпопулярніші “стрілялки” чи скажімо FIFA, то вам обов’язково слід звернути увагу на цей показник, а якщо тільки збираєтеся купувати телевізор, то варто проконсультуватися у фахівця в магазині, щоб вам порадили телевізор з вищою частотою оновлення кадрів.

pes-2018-review_1505484242714.jpg

№5 Контрастність

Контрастність виражається в різниці між найбільш темним і найбільш яскравим пікселем на екрані. Чим більша ця різниця, тим більш контрастне зображення можна отримати. В недорогих телевізорах не варто шукати високої контрастності, хоча на плавність та швидкість гри цей показник ніяк не впливає.

mi-tv.jpg

№6 Час відгуку

Час відгуку — це час, за який один кадр на телевізорі може змінитися іншим. Чим менший цей показник - тим краще, але відповідно зі зменшенням часу відгуку росте і ціна телевізора. Для геймерів цей показник важливий, бо при надто тривалому часу відгуку зображення втратить чіткість і буде змазуватися. Для ігрової консолі варто обирати телевізор з часом відгуку не більше 5 мс і це вже з запасом, бо людське око наврядчи вловить і 8 мс.

Дотримуючись рекомендацій наданих вище, можна вибрати телевізор, який буде оптимальним для ваших потреб, у нашому каталозі.

Але якщо ви вагаєтесь, чи зможете зробити це самі, то приходьте у магазини мережі КТС і вас з радістю проконсультують та порадять, який телевізор найкраще підійде для вашої PlayStation 4.

Вам також буде цікаво:

Автор: Назар Савчук

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?