Як обрати електричну зубну щітку: механічна, звукова чи ультразвукова? Плюси та мінуси кожного типу.

03/11/2020

Якщо запитаєте мене, кого я боюсь більше, ніж злих собак (а це для мене просто хоррор), то я скажу, що стоматологів. Думаю, у більшості людей таке ж непривітне відношення до цих людей. І хоча вони не винні, що так склалося, але похід до стоматолога - далеко не найприємніша подія у календарі, погодься.

Але знаєш що? Я знайшла для себе чудовий вихід як мінімізувати ці неприємні “побачення”. Зубна щітка, бро! Але не проста, а електрична! Це як iPhone серед смартфонів, Шерлок Холмс у розкритті злочинів та полуниця серед ягід. Словом, найкращий варіант. ;)

Мануальна vs електрична

Так які ж типи зубних щіток існують? Потрапляючи у магазин, очі розбігаються. А по кольору обирати - точно не варіант. ;)

Загалом існує два типи зубних щіток: мануальна та електрична. Нічого поганого проти мануальних щіток не маю. Але коли спробуєш чистити електричною, то просто не захочеш повернутись до звичайної. ;)

F29D5597-899B-4173-83D8-642DC8B6C6CC.jpeg

В свою чергу електричні щітки бувають механічні, звукові та ультразвукові. Розглянемо кожен тип детальніше.

Механічна електрична зубна щітка

Суть роботи такої щітки в прокручуванні голівки у різні сторони. Швидкість руху може бути від 2 тисяч до 30 тисяч обертів за хвилину. Але при цьому щітка має просту конструкцію, завдяки чому доступна за ціною. 

8EAB08C1-23CF-4C5D-846A-7AAA69570D0B.jpeg

Плюси:

  • дає м’яке очищення, що актуально для власників чутливих зубів та ясен;
  • оптимальний варіант для дітей;
  • відносно недорога ціна.

Мінуси:

  • забезпечує не надто ретельне очищення.

Звукова електрична зубна щітка

Суть роботи таких щіток у тому, що рухома частина при роботі генерує звукові хвилі, які передаються і на самі щетинки. Така вібрація допомагає краще очистити зубну емаль та проміжки між зубами. Крім того вона ще й збиває зубну пасту у піну, даючи їй можливість “дістати” навіть у найбільш “секретні” місця. 

15C97679-C977-4024-9D77-F3AED2BDAA3B.jpeg
Плюси:

  • щітка сама робить потрібні рухи для максимального очищення;
  • круто очищає зуби від нальоту та бактерій;
  • забезпечує очищення навіть у важкодоступних місцях;
  • часто має звукові сигнали, які розділяють процес очищення на етапи;
  • покращує кровоток у яснах, що є профілактикою запалення та пародонтозу.

Мінуси:

  • якщо надто фанатично та довше необхідного чистити зуби звуковою щіткою, то можна пошкодити емаль, зробити зуби чутливими;

 

Ультразвукова електрична зубна щітка

Принцип роботи ультразвукових щіток такий же як і у звукових. Різниця лише у частоті коливань рухомого механізму. Ультразвукові вібрують в амплітуді 100-200 мільйонів пульсацій за хвилину. Частота вібрацій настільки велика, що щітку майже не чути на слух. Проте під час чищення зубів відчувається тепло і навіть вібрація повітря в радіусі 0,5 сантиметри від щетинок. 

B00E2BBA-3EA8-4310-8718-6DF60F5C725D.jpeg

Плюси:

  • щітка все “робить” сама, не потрібно прикладати ніяких зусиль і робити зайвих рухів;
  • максимально якісне очищення ротової полості;
  • забезпечують навіть видалення пігментного нальоту на зубах та "каменів”;

Мінуси:

  • порівняно дорога ціна;
  • через надто інтенсивні вібрації підвищена ймовірність випадання пломб, коронок та брекетів;
  • не підходять для щоденного використання;
  • не підходять людям, у яких проблемні зуби та багато пломб, а також тим, у кого є брекети і коронки.

Висновок

Sooo, перше, що потрібно зробити перед покупкою щітки - порадитися зі своїм стоматологом. Серйозно. Це насправді дуже важливо, так як кожна щітка має свої показання та протипоказання.

C8113EDD-42FB-4816-AB5A-619BB1B73678.jpeg

Чи варто купувати електричну щітку? Однозначно так! Окрім питання загального здоров'я та самопочуття, здорові зуби і гарна посмішка - це “+100” до впевненості та рішучості. :))) 

Читай також:

ТОП-4 смартфони з найкращими дисплеями 2020;

Nord N10 5G та Nord N100: OnePlus розширює модельний ряд смартфонів;

Чорна п'ятниця: що, звідки і навіщо?

Читайте також:
Xiaomi відмовляється від бренду Mi
Всі давно звикли, що після назви Xiaomi обов’язково йде “фірмова приставка” з двох букв “Mi”, але Xiaomi вирішила поступово відмовлятися від цього бренду і тепер в назві буде використовуватися просто “Xiaomi”. Хто був уважний, то помітив, що на останній презентації Xiaomi, де був представлений новий
24/08/2021
Що подарувати дівчині на 8 березня?
Пам-пам-пам… свято весни та жіночності вже зовсім скоро, а ти досі не придбав подарунок для своєї квіточки? Не хвилюйся! Ми допоможемо тобі зробити цей день для неї незабутнім:) Отож, відкривай нотатки та записуй покрокову інструкцію! Обов'язково почни ранок 8 березня з приємних та милих сюрп
04/03/2021
Електрична зубна щітка: розкіш чи необхідність?
Гадаєте, що електрична зубна щітка - це недоступна розкіш або пуста примха? Що ж,  сьогодні ми зруйнуємо цей міф на прикладі двох зубних щіток від Xiaomi з різної цінової категорії: Xiaomi T100 та Xiaomi Soocas X3U. Летс гоу :) Дизайн Обидві щітки виконані у фірмовому мінімалістичному дизайні. Во
11/02/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?