Як вибрати екшн-камеру? Поради КТС

07/09/2017

Існує думка, що екшн-камера - лише для тих, хто любить “екшн”. Але чи тільки для них? Давайте розбиратися і розвінчувати стереотипні уявлення про цей гаджет. 

Екшн-камера - це компактна цифрова камера, призначення якої - знімати в найрізноманітніших умовах: від домашніх до екстремальних.

екшн-камера, ктс

Кому потрібна екшн-камера:

  • екстремали, для яких стрибки з парашутом, плавання з акволангом, катання на лижах, втеча від розлюченого пса - буденні речі :) Екшн-камера потрібна, щоб потім показати, які карколомні трюки вдалося зробити, а не лише розповідати про них;
  • спортсмени, які хочуть вдосконалюватися у своїх вміннях і спостерігати за своїм прогресом на фото та відео. До екшн-камер можна придбати спеціальне кріплення, щоб поєднати їх зі спортивним спорядженням;

ктс, екшн-камера

  • блогери, для яких все життя протікає в режимі online. Які щодня хочуть тішити свою аудиторію новими дописами з фото та відео у відмінній якості;
  • туристи. Якщо подорожі це ваше життя, то екшн-камеру вам “лікар приписав”. Повернувшись додому з чергової подорожі вам буде, що показати рідним та друзям.
  • сімейні. Екшн-камера допоможе зафіксувати теплі моменти сімейного спілкування, перші кроки вашого малюка чи улюблену пісню проспівану під гітару біля вогнища в нестандартних форматах. 

екшн-камера, ктс

На що звернути увагу при виборі екшн-камери?

Роздільна здатність

Експерти зазначають, що мінімальна роздільна здатність, на яку варто звертати увагу у 2017 році - 1920х1080 пікселів (Full HD). Звісно, можна і більше (наприклад, ) - картинка буде ще чіткішою. Чудовим вибором буде Eken H9 у стильному, білому корпусі. 

Eken H9, ктс

Кут огляду

Від кута огляду залежить, скільки об’єктів потрапить у кадр. Ринок пропонує гаджети з кутом огляду від 45 аж до 360 градусів. Виробники бюджетних екшн-камер з широким кутом огляду “грішать” ефектом “риб’ячого ока”. Оптимальний варіант, щоб кут огляду був у межах 120-170 градусів.

Екшн камера Bravis A3 - приклад камери з горизонтальним кутом огляду 120 градусів та діагональним 170 градусів.

Bravis A3, ктс

Наявність WiFi-модуля

WiFi у сучасній екшн-камері, як то кажуть, “must have”. Модуль WiFi потрібен, щоб керувати, а також передавати зображення в режимі online. Ділитися відзнятим матеріалом можна відразу з камери, що в рази підвищує зручність користування. Eken H8Pro - варіант екшн-камери з WiFi-модулем.

Eken H8Pro, ктс

Наявність Bluetooth-модуля

Bluetooth дозволяє під’єднувати екшн-камеру до:

Не усі навіть “топові” моделі екшн-камер мають Bluetooth-модуль. Якщо ж для вас це один з головних критеріїв відбору, то вам потрібна Xiaomi Yi Sport.

Xiaomi Yi Sport, ктс

Наявність GPS-модуля

GPS-модуль дуже практична річ у екшн-камері, особливо при монтажі відзнятого матеріалу. Модуль GPS допоможе накласти на відео такі дані:

  • ваше положення над рівнем моря;
  • місцезнаходження в конкретний момент зйомки;
  • швидкість пересування (особливо актуально для тих, хто займається екстремальними видами спорту).

Здебільшого GPS-модуль можна знайти у дорогих моделях екшн-камер, наприклад: GoPro HERO5.

GoPro HERO5, ктс

Число кадрів в секунду

Критерій “Кількість кадрів в секунду” - визначає плавність відзнятого відео. Чим вища цифра к/с, тим краще. Стандартне значення є на рівні 60 к/с. Топові моделі можуть знімати навіть 120 к/с. З такою частотою кадрів можна знімати об’єкти, які швидко рухаються, наприклад: спортивні події у сповільненій зйомці. Рекомендуємо вам GoPro HD HERO3+

GoPro HD HERO3+, ктс

Захищеність: волога, пил, пошкодження

Бюджетні моделі екшн-камер майже беззахисні. Преміальні моделі мають захист від вологи, пилу та механічних пошкоджень. До більшості екшн-камер є спеціальні аквабокси, які значно підвищують водонепроникність та стійкість до пошкоджень. Як приклад, Eken V8s у спеціальному аквабоксі.

Eken V8s, ктс

Бренд

Коли чуємо словосполучення “екшн-камера”, то перше, що приходить на думку, - GoPro. Бренд GoPro - беззаперечний законодавець моди у цій сфері. Хоча є й інші бренди, які виробляють гідні уваги екшн-камери, зокрема: Sony, Xiaomi, HTC, Bravis і т.д.

Що купувати разом з екшн-камерою

Карти пам’яті

Карта пам’яті - це обов’язковий аксесуар до екшн-камери. Залежно від того, який об’єм пам’яті є на картці, то стільки часу і можна знімати відео та фотографувати. Для екшн-камери краще брати карти пам’яті якомога вищого класу. Оптимальний варіант - це 10 клас карти пам’яті. Вона дозволить: 

  • відтворювати відео буде без ривків та підвисань;
  • підвищити швидкість завантаження відзнятого матеріалу на комп’ютер.

Селфі-монопод

Такий аксесуар точно знадобиться власнику екшн-камери, яку можна просто закріпити на кінцівці, та знімати з найкращого ракурсу. 

екшн-камера, монопод, ктс

Водонепроникні бокси

Ви хочете захистити вашу екшн-камеру від води, пилу та бруду? Зробити її стійкішою до механічних пошкоджень? Якщо так, то обов’язково зверніть увагу на спеціальні аквабокси. Благо, до більшості екшн-камер вони йдуть в комплекті. Якщо ж ні, то рекомендуємо придбати. 

аквабокс, ктс, екшн-камера

Зарядні пристрої та акумулятори

До екшн-камер можна придбати також додаткові зарядні пристрої та адаптери для заряджання в автомобілях. Додатковою перевагою буде наявність запасного акумулятора. Коли один акумулятор, відразу можна буде поставити заряджений акумулятор.

Кріплення

Залежно від того, де ви будете використовувати камеру, потрібне спеціальне кріплення

Є спеціальні кріплення для екшн-камер на:

  • велосипед; 
  • шолом; 
  • серферську дошку; 
  • тощо. 

Обирайте корпус камери та кріплення, яке підійде для тієї активності, якою ви займаєтесь.

екшн-камера, кріплення

Аксесуарів до екшн-камер є безліч, ми запропонували для вас найбільш практичні та потрібні.

Секунда гумору: “Дуже скупі молодята вирішили зекономити на фото та відео і запам’ятали весілля” :).

Але вам не доведеться зберігати найбільш драйвові та важливі моменти вашого життя лише у власній пам’яті, якщо у вас буде екшн-камера! Заходьте і обирайте! 

Читайте також:
Незабаром анонс GoPro Hero 10 Black
Незабаром відбудеться презентація нового покоління екшн-камери GoPro Hero 10 Black і в мережі вже навіть з’явилися рендери та характеристики неанонсованої новинки. Зовні камера фактично ніяк не змінилася в порівнянні з попереднім поколінням.  3 товарів Великий блок Згідно слів інсайдерів новинка о
30/08/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?