Як налаштувати Apple Pay на Apple Watch?

27/02/2020

Ні для кого не секрет, що смартфон і навіть годинник можна спокійно використовувати для оплати покупок та послуг. Якщо в них, звісно, є чіп NFC ;) Це стало настільки доступним та простим, що гаманець можна з собою не носити взагалі!

Apple Pay - це система, придумана компанією Apple, для здійснення мобільних платежів. З'явилася на світ вона у 2014 році і зараз займає по популярності четверте місце серед усіх платіжних систем світу. Доступність Apple Pay станом на 16 серпня 2019 року:
 

карта.jpg

Банки, які підтримують ЕплПей в Україні:  
«Акцент-Банк», «Аккордбанк», «Альфа-Банк», «Альтбанк», Bank Forward, Банк Південний, «Банк Восток», «КЛІРИНГОВИЙ ДІМ», «КОНКОРД банк», Credit Agricole, ПУМБ, «Индустриалбанк», «Кредобанк», Monobank, «МТБ БАНК», «Ощадбанк», OTP Bank, «ПриватБанк» (дебетовые и кредитные карты Mastercard и Visa), «ПроКредит Банк», «Радабанк», «Райффайзен Банк Аваль», «Сбербанк», «Таскомбанк», «Укрэксимбанк», «Укргазбанк», «УКРСИББАНК», «Юнекс Банк»

До речі, Samsung Pay та AliPay в Україні досі не працює. Тому, в Україні більшістю присутніх на ринку смарт годинників ти розрахуватись наврядчи зможеш. 

Суть Apple Pay у тому, що можна здійснити оплату за допомогою техніки Apple (iPhone, iWatch, iPad, Mac). Для цього потрібно налаштувати гаманець Wallet і підтвердити операцію Touch ID, Face ID чи паролем (залежно від гаджета). До речі, вперше NFC-модуль з’явився в iPhone 6.

При цьому такий спосіб оплати цілком безпечний. Дані банківської карти не передаються прямо продавцю, а замість цього використовується "динамічний код безпеки". Тобто в разі втрати гаджету платіжну систему можна відключити віддалено через програму Find My Phone. Безпека для купертинівців понад усе =)

2_фото.jpg

Apple Watch замість гаманця

Apple Watch, так само як і iPhone, можна використовувати для безконтактної оплати. В Apple Watch є функція NFC, яка дозволяє простим прикладанням гаджету до термінала розрахуватись у магазині чи кафе. Сказати, що це мега зручно - нічого не сказати! 

Проте, щоб спростити собі життя, необхідно спершу налаштувати цю функцію. Цим і займемось, поїхали!

Налаштування

1. Спершу потрібно додати карту до системи Apple Pay. Це може бути будь-яка банківська карта Visa чи Mastercard. Заходимо у налаштування Apple Watch на смартфоні, далі - у меню Wallet і Apple Pay.

налаштування карти.jpg

2. Якщо вже якась карта "закріплена" за твоїм смартфоном, то можна просто її "повторити". Для цього гаджет попросить код безпеки і підтвердження по СМС.

проверка карти.jpg

3. Якщо ж "прив'язаних" карт немає, то потрібно додати нову. Натиснувши "Додати карту", можна сфотографувати карту або ж ввести дані вручну: своє ім'я та номер карти. Можливо, для підтвердження Apple попросить ще деяку інформацію (термін дії карти, CVR-код і т.д.). 

фотка карти.jpg

4. До речі, можна швидко додати карту в Apple Wallet і через додаток Privat24. Це робиться швидко і просто:

1_приват 24.jpg

В принципі, нічого складного і займає мінімум часу. Тепер ти без проблем зможеш розраховуватись годинником. Головне, щоб на карті були кошти =)

5. Єдиний нюанс - доведеться ставити на годинник пароль для захисту своїх даних. Інакше турботлива система iOS просто не дасть "добро" на активацію функції Apple Pay. Якщо твої вотчі не були "запаролені" до цього, то гаджет відразу нагадає тобі це зробити перед додаванням будь-якої банківської карти.

 код пароль.jpg

Багато кого бентежить необхідність постійного введення паролю. Проте це не зовсім так. Пароль потрібно вводити лише тоді, коли вдягаєш годинник, коли він вже у тебе на руці цього робити не потрібно. І всі повідомлення та сповіщення відразу виводяться на екрані як і раніше. 

Особисто я "тягнула" з настройками Apple Pay на годиннику до останнього =) Як і багато хто, думала, що усі сповіщення можна буде переглянути лише після введення коду-паролю. Погодьтесь, кожного разу це робити, як мінімум, ліньки =) Спробувавши, бачиш, що все не так складно. І тепер я просто насолоджуюсь миттєвою оплатою за каву у кафе чи покупки у магазині =)

6. Якщо не вдалося додати карту, спробуй оновити смарт-годинник або ж перезапустити його. В принципі, Apple Watch усіх серій підтримують безконтактний розрахунок. Тому навіть якщо твій смартфон не має функції NFC (а це лише старіші моделі, такі як iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S), через годинник ти, все рівно, зможеш оплатити покупку (просто гаджети мають бути поряд і доведеться, знову ж таки, поставити пароль на вотчах).

Безконтактний розрахунок

Розраховуватись годинником ще простіше, ніж прикріпити банківську карту, віриш? =) Для цього просто необхідно двічі натиснути на нижню кнопку збоку.

фото3.jpg

Висвітиться карта і заклик системи піднести годинник до термінала. Не встигнеш і кліпнути як операція буде виконана!

1_роозрахунок.jpg

So, оплата через Apple Pay з годинника - це дійсно максимально зручно! Не потрібно носити із собою гаманець, навіть не потрібно діставати смартфон з кишені - просто підведи руку з годинником до термінала і вуаля! Єдина проблема - не витратити усі кошти на карті =)

Читай також:

- Apple Pay в Україні

Годинник Apple Watch: для краси чи для спорту?

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?