iPhone SE 2 чи iPhone 9: що секретно готують на кухні Apple?

10/02/2020

Щороку ми чекаємо виходу iPhone. Всі шукають інсайдерську інформацію, “зливи” фотографій і гадають на кавовій гущі, щоб дізнатися більше про презентацію Apple. Воно й не дивно, адже в Купертіно готують сюрпризи, дивують фанатів iPhone новими рішеннями та стабільно демонструють один й з найвищих рівнів якості.

Свого часу Apple представили легендарний iPhone SE - у компактному корпусі від 5s компанія помістила начинку 6s і мільйони користувачів отримали зручний, невеликий і прудкий в роботі гаджет.

19_11.jpg

Саме на його оновлення очікують ті, хто так і не звик до великих екранів, однак інсайдери та аналітики попереджають, що можливо продовження лінійки SE ніколи і не відбудеться. У мережі поширюються чутки про те, що Apple готує “бюджетний” iPhone 9 - саме він збереже корпус “вісімок”, однак отримає просунуту начинку. Що саме нам очікувати у березні та яким може бути бюджетний iPhone 2020? Шукаймо відповіді разом.

Ціна питання

Чому для Apple прогнозують випуск бюджетного смартфона? Адже саме цей бренд увів в моду цінник у розмірі 1000 доларів за смартфон. Найбільш преміальний і дорогий — саме так уявляється iPhone, однак конкуренція на ринку диктує свої умови. Багато інших брендів випускає моделі середнього та low-cost сегменту, які цікаві для менш розвинених країн. Наприклад, швидкозростаючий ринок Індії для багатьох брендів відкрив нові можливості — компанія Samsung спеціально для цієї країни свого часу почала випускати Galaxy M.

З іншого боку, більш доступний смартфон завжди є бажаним подарунком для дитини — не всі хотіли б купляти малечі вживану техніку, особливо якщо дитина хоче користуватися найновішими додатками, потребує багато пам’яті та стабільне оновлення операційної системи. Тим паче, випуск смартфона у незнайомому для компанії сегменті дозволить знизити бар'єри входу в екосистему Apple - чим більша кількість людей зможуть дозволити собі смартфон Apple, тим більше людей зможуть користуватися сервісами Apple (які за останні роки почали приносити більше прибутків, ніж продаж самої техніки).

Важливо й те, що компанія Apple прагнула б продовжити життя “вісімкам”, а саме їх корпуси мають бути основою дизайну бюджетного iPhone.

Ціна новенького iPhone за різними даними варіюється від 400 до 500 доларів за базову версію. Доволі непогано за такі гроші отримати гарний пристрій, особливо, якщо в ньому буде стояти процесор A13 Bionic як в iPhone 11.

Камера нової моделі буде одинарна, як і в iPhone 8, однак можливості її мають бути на рівні iPhone XR. Деякі сподіваються на основну камеру iPhone 11, однак, особисто я в це не вірю, адже Apple не будуть урізати продажі свого флагманського пристрою.

Екран “бюджетніка” має бути невеликим - 4.7’’ дюйми та IPS матриця. Є думка, що виробник випустить дві моделі, які будуть відрізнятися розмірами екранів і старша модель буде мати дисплей 5.5’’ дюймів. Оскільки, більшість очікує корпус вісімки, то бюджетний iPhone буде позбавлений вирізу і разом з ним технології Face ID. Хоча відсутність вирізу може порадувати багатьох користувачів, яким такий дизайн так і “не зайшов”. Таким чином, розблоковувати свій смартфон потрібно буде за допомогою традиційного Touch ID і сенсорній кнопці внизу екрану.

5_555.jpg

Як мріють яблуководи

Включивши фантазію я подумала про абсолютно інший смартфон, який мав би стати iPhone SE 2. По-перше, я уявляю гострі кути корпусу (як в четвертому і п'ятому iPhone), відсутність кнопки внизу екрану, а наявність вирізу з Face ID. Таким чином, можна було б отримати більше площі екрану при збереженні компактних габаритів, однак, звичайно, ціна такого пристрою була б зовсім іншою.

5555.jpeg

Скоріше за все, таку форму корпусу, а також більш просунуті камери отримає iPhone 12 - модель, яка буде випущена наступної осені. Про майбутнього флагмана ходить не менше пліток, особливо, всіх цікавить можливість встановлення сканера під екраном, наявність реверсної бездротової зарядки та типу порту для зарядки. Багато хто подейкує, що в Apple все ж таки відмовляться від lightning і повністю перейдуть на type-c роз’єм.

У будь-якому разі, iPhone 2020 знайде чим здивувати ринок — смартфон Apple є основою великої екосистеми пристроїв, тому найсмачніше і найцікавіше виробник намагається реалізувати саме в iPhone. Ми будемо слідкувати за новинами компанії та ділитися ними у соціальних мережах — приєднуйтесь, щоб не пропустити презентації бренду та інші новинки:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?