Huawei Watch 3 Pro: eSIM, вимірювання температури шкіри та нова операційна система

23/07/2021

Huawei Watch 3 Pro, на мою думку, є першим повноцінним смарт-годинником від Huawei. В мережі вже є багато оглядів, тому в цьому матеріалі розкажу лише про найбільш цікаві фішки годинника і дам відповіді на найбільш поширені питання щодо свіжого смарт-годинника від Huawei. 

ДИЗАЙН ТА ІНТЕРФЕЙС

У нас на огляді Pro-версія тому тут все luxury — титановий корпус, керамічна внутрішня частина та сапфірове скло, яке полірувалося 15 тисяч секунд і має унікальне олеофобне покриття. Це правда, воно ідеально ковзає, стійке до появи забруднень, а ті що з’являються легко видаляються.

tPwO6ucNx4c2kcR01B-sTz7V8GII5muOfkLfXVQAS_9Uwqs89VdfqupwWcfaLbaPWeAnZT9FP_8wvoJjzs9hLcQdmtfOCcQkbFGUeWpazdNuVMPvKZ1GKfdYSry5aZwslCh5f467

В комплекті з Pro-версією є шкіряний ремінець. Huawei Watch 3 Pro це той випадок, коли вам не потрібно зайвий раз активувати екран, щоб всі зрозуміли, що у вас дорогий смарт-годинник, бо він дорого виглядає по замовчуванню і навіть, коли вимкнений.

PKa0svrD8bVGU6X68NxSfcZ2P2gUTw1jLOlUKtS5xMvh_QOG_Zplgkzmo5VXWxl8O_Ymp88hl7iou4aAjcTDP9ULKJOnbBwuxFt3UoXu9a5d7PmGTLsdew1mJOFaXX2krd3saFNm

На корпусі є дві клавіші. Верхня потрібна для того, щоб активувати годинник, а також, щоб перейти в меню з усіма додатками та віджетами, тобто в неї така ж сама роль як і в попередніх годинниках Huawei, але тут вона ще й крутиться та має приємний вібровідгук. Дуже схоже на клавішу Digital Crown в годинниках однієї відомої компанії. За допомогою неї ви можете прокручувати текст повідомлень, збільшувати чи зменшувати масштаб плитки додатків, а також регулювати рівень яскравості чи гучності. Нижня клавіша налаштовується. По замовчуванню, якщо її натиснути, то відкриється меню з вибором режимів тренувань. 

ЕКРАН

Оскільки екран захищений сапфіровим склом, то можна не турбуватися про механічні пошкодження. До речі, годинник має захист 5 АТМ, тому плавання, походи в гори і екстремальні умови йому ніяк не зашкодять. Якщо говорити про якість зображення, то воно тут на найвищому рівні, бо при діагоналі 1,43 дюйма AMOLED-екран має роздільну здатність 466*466, а це більше, ніж 320 пікселів на дюйм.

mxcEzp8nICoC5jVSis3qRPOiZXI-v6foV1oECQ3NVw67PrFTB5T6V57uQv2OmbE48akZt0ij_mKgFEK5lGuNoDxo6YElN2x_Vuf6B-eb3CJIj2wtLIWpHdKcsDdte1Htz-lW9mBp

Яскравості екрану достатньо для користування навіть під прямими сонячними променями і тут є авторегулювання яскравості. Режим Always-On Display також є.

ПІДКЛЮЧЕННЯ ТА ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА

Якщо у вас смартфон не Huawei, то додаток Huawei Health за допомогою якого годинник підключається до смартфона доведеться завантажити окремо через QR-код, який є в коробці з годинником. Також QR-код для завантаження додатку з’являється відразу після першої активації екрану годинника. Однак, щоб оновити додаток Huawei Health після його встановлення доведеться встановити фірмовий магазин додатків AppGallery. Це нескладно, але забирає трохи часу.

bqV39XwrDsbjFxCjE_9SC9SfpqfVkJ6cpZ7TfBvZ5V5E0bbtFJfIErSf2EWoNDjmJLy4cuPZB2N_4J6uYotUjBLwJOBCBsGFfpxCk1Youvkg8wrq8fk7rijCORnVVgZDQXlkmVbk

Я користуюся годинником Huawei Watch GT2 і можу сказати, що Huawei Watch 3 Pro — це колосальний крок вперед. Швидкість і плавність роботи інтерфейсу на кардинально іншому рівні. Я люблю свої Huawei Watch GT2 через чудову автономність та надійність, але інтерфейс у них працює ривками та підвисає, а тут все на найвищому рівні. Переміщатись по меню, спостерігати за плавними анімаціями одне задоволення.

HarmonyOS 2 на якій працює Huawei Watch 3 Pro приємно здивувала. Тут скажу також про те, що робить цей годинник справжнім смарт-годинником — власний магазин додатків з якого ви можете завантажити програми, які розширюють базові можливості смарт-годинника. Наприклад, ви окремо можете встановити карти Petal Maps.

4mCdzBko-gcYNOjRWrUMoitIhkrrN5Fs8tKbJKPfYGzt9YGsxTkWtQRIPaFSpSAhYEBmZtv1B2wfqJaBgb7Hzb5VbTkwKn3VsJ8q1h6vYF9gd1bc_7JAxqQQrpEVofG7_Z4yJ8oC

На жаль, все ще немає можливості відповідати на повідомлення. Однак є цікава функція нотаток, де ви можете голосом надиктувати собі якусь замітку і зберегти. Дивно, бо таким самим чином можна реалізувати відповіді на повідомлення з месенджерів.

Приємно те, що у вкладці музика тепер можна вибирати жанр і відповідно до нього відразу слухати пісні з бібліотеки Huawei. Серед нових фішок можна згадати також можливість відповісти на вхідний виклик унікальним способом — витягнути руку вперед та стиснути кулак. В годиннику є NFC-модуль, але розраховуватись в супермаркеті безконтактно поки немає можливості. 

2wSq_psKveo4xCO-c20bZJ69gSEF5xts1Gx5hNBw4nn8tzD8lcZSkoxuqdsh4Z69tU-J7vE0bwbzRtuEZF-4vBJpmPQcokQk_DMb6J9RS8q8VNbutVn4ybP0W-4jgBJ7lVxS-exK

Поки я працював над оглядом в мене сформувався погляд на те, яким має бути ідеальний смарт-годинник. Huawei Watch 3 Pro максимально до нього наблизився. Залишилось тільки реалізувати функцію відповіді на сповіщення та додати можливість безконтактних платежів.

eSIM В HUAWEI WATCH 3 PRO

Одна з ключових фішок в цьому смарт-годиннику — підтримка eSIM. В теорії це виглядає так, що ви в додатку Huawei Health прив’язуєте eSIM до свого годинника Watch 3 Pro, а відповідно для дзвінків та доступу в інтернет вам не потрібен смартфон. Тобто годинник перетворюється в смартфон на руці, але як виявилося тут є підводні камені.

Коли ви зайдете в додаток Huawei Health в пункт “Керування eSIM”, то відразу червоними тривожними буквами вас повідомлять про те, що “Оператор KYIVSTAR ще не підтримує цю послугу. Щоб отримати детальну інформацію, зверніться до оператора”. 

jClhJ3I_8PzRC0IEXHuhaXRmwnTn_zdlV4V6a9nNNXr5bg-IhcA0wGNp_FSbNU3SCcemrdBLQK-q1eCsaHbuVAZE0Nhati4On8TDNqAecmhEbaHA5IpiUj6H3ajmpL8lJ-tJa5XC

Вся фішка в тому, щоб все запрацювало в оператора зв’язку має бути доступна опція під назвою “МультиSIM”. Коли у вашому смартфоні є фізична SIM-карта, а в годинник “записується” електронна копія цієї фізичної SIM-карти з аналогічним номером, що й на фізичній SIM-карті. Поки-що жоден з трьох найбільших операторів зв’язку в Україні не підтримує такої функції, а відповідно eSIM в Huawei Watch 3 Pro на даний момент в Україні не працює. 

Однак, як тільки така послуга з’явиться в українських операторів зв’язку, то цінність цього годинника зросте в рази, бо фактично він трансформується в смартфон на руці за допомогою якого можна телефонувати, слухати музику та мати доступ в інтернет.

ЗДОРОВ’Я

Звісно ж годинник вміє відслідковувати фази сну, слідкувати за серцебиттям та навіть визначати стрес, але ці функції є на більшості суттєво доступніших годинників. Huawei приготував щось суттєво цікавіше, а саме можливість цілодобового фонового моніторингу рівня кисню в крові, а також можливість вимірювати температуру шкіри.

MH19CPTElZ7obuLtekQgtcm0xzHgoVQhYFmSQKF4RsaQ8N03yeYGe7pSIYQsM-vQ6j1ialuPgvcu-FtqOAr-7jRBBHTGITMuKuhH_fmSnl5Z9lHui8jsNfDHWuUF5NvbBkBnKQXz

Враховуючи те, що ми живемо в пандемійний час, то обидві функції будуть дуже доречними. Я не знаю, як для Huawei Watch 3 Pro вдається вимірювати рівень кисню в крові в фоновому режимі, якщо зазвичай для цього потрібно, щоб певний час рука абсолютно не рухалась і більше того, щоб була в горизонтальному положенні, але вони це реалізувати і потім в додатку ви можете подивитися навіть динаміку зміни цього показника.

А тепер найцікавіше — вимірювання температури шкіри. Виявляється, що це не те ж саме, що температура тіла, бо вимірюється вона суто на кисті руки і норма за інформацією Huawei становить 32-34 градуси Цельсія. Як дані вимірювань температури шкіри інтерпретувати сказати важко, але такий датчик потрібен не для того, щоб ставити конкретні діагнози, але для моніторингу загального самопочуття, коли ви бачите, що при нормі 34 градуси у вас 37, то мабуть вже пора звернутися до лікаря чи виміряти температуру окремо призначеним для цього приладом.

kMR0mxWzKQcz13htiZiF8I9fi5rvdZzhWRN_ohGpP5NGIsvFb-E_lYWJzrs8weZyC6DONUt5iYJhKNv9FBO2_ib_4jIp2ePAwvXAwZpEEnn0KjZ6Je65bise3rjEt6O3Yhmh0ACD

До речі, серед заявлених функцій є ще моніторинг миття рук, але скільки часу я не мив руки під достатньо сильним напором ніякої активності з боку годинника я не помітив. Також в годиннику реалізований “Детектор падінь”, але я жодного разу не падав, тому не можу сказати наскільки коректно він працює. До речі, дві вище зазначені функції ми вже бачили у інших виробників смарт-годинників.

СПОРТ

Годинник підтримує більше 100 режимів тренувань. Є 6 видів тренувань, які годинник визначає автоматично і пропонує вам їх записати: біг на вулиці, ходьба на вулиці, ходьба у приміщенні, біг у приміщенні, еліптичний тренажер, гребний тренажер. Годинник надзвичайно точно визначає ваше місцезнаходження і після тренування легко побудує маршрут вашої поїздки чи пробіжки і на карті навіть буде вказано, де ви їхали, а де йшли пішки.

GIuorxrNzqaC2Mz7vSPpxABKh6vzNhs_2ksUM3T9nX6PIelkzNbA_fNNWKHLodQuvNKQ4nFgbuDGy4vBdQbl9RwS7OCW0Qw1Er0Vz04OR2iAybQabBGVVhdCK5u5xVv00SjVK0pG

До речі, після плавання в басейні в годиннику передбачена функція “Злити”, яка за допомогою вібрації та звуку виштовхує залишки води з корпусу.

АВТОНОМНІСТЬ

Власники смарт-годинників давно звикли до того, що за нові функції доводиться платити автономністю. Якщо Huawei Watch GT 2 живуть приблизно 9-10 днів, то тут при активному користуванні вам їх вистачить приблизно на 3 дні користування.

2X_E_AB73fsXcUGZnYRiDuGUAD2Ug1huQUKQymUd1OBCBWfuSaQKMAQecwQAqxGFhmShh5gdFSrmFMbUw3cne9jtZIaoglvX1sglE8na3eDxJUr7ZCTR-DEk-auAhz9c68aIdbiC

До речі, на годиннику реалізована система енергозбереження, яка вимикає Wi-Fi та мобільні дані, а відповідно ви можете витиснути з годинника суттєво більше. До речі, інтерфейс годинника після того як ви переведете його в режим економії енергії стає дуже схожим на той, що використовується в старіших моделях годинників Huawei. В комплекті з годинником є бездротова зарядка, яка немає контактів, а відповідно ви можете покласти на неї годинник як вам завгодно. 

ВИСНОВКИ

Huawei Watch 3 Pro, без перебільшення, елітний смарт-годинник і це відчувається у всьому починаючи від матеріалів корпусу (сапфір, титан, шкіра, кераміка) до швидкості та плавності роботи інтерфейсу на новій операційній системі Harmony 2. Чекаємо, коли хтось з українських операторів надасть можливість користуватись eSIM на цьому смарт-годиннику і тоді аргументів для покупки буде суттєво більше, бо фактично Watch 3 Pro перетвориться у міні-смартфон на руці. Для спорту та моніторингу показників здоров’я це один з кращих гаджетів, який на даний момент доступний на ринку.

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?