Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+: ключові характеристики та фішки

28/03/2020

Цьогоріч презентація Huawei, як і інших брендів, була проведена онлайн з відомих причин. На презентації було представлено відразу три смартфони інформація про які вже раніше з’являлася в ЗМІ та в соцмережах інсайдерів. Між іншим, ви вже можете зробити передзамовлення та отримати в подарунок TWS-навушники Huawei Freebuds 3, які окремо коштують 4,5 тисячі гривень. 

Насправді, фантастична пропозиція зважаючи на те, що це найсвіжіші і найкрутіші флагманські апарати від Huawei. Так, тут є свої нюанси, але якщо подивитися скільки коштують флагмани від інших компаній, то є сенс задуматися.

У цій статті ми опишемо ключові фішки кожного з апаратів, між іншим Huawei P40 Pro+ не буде доступний в Україні, але буде продаватися в Європі починаючи з червня. У світі продажі Huawei P40 та P40 Pro розпочнуться 7 квітня.

купить Huawei P40 Pro

Чим цікавий Huawei P40?

По-перше, серед представлених апаратів він найбільш компактний, а для багатьох - це одна з ключових вимог до смартфона. Нагадує минулорічний Galaxy S10e. Вага смартфону 175 грам, він має захист по стандарту IP53. Моделі P40 та P40 Pro мають захист IP68. Тільки ця версія отримала екран з частотою оновлення 60 Гц, а старші отримали 90 Гц. Трохи дивне рішення враховуючи те, що в конкурентів вже є 120 Гц. Однак 120 Гц. на Samsung поки-що не працює на максимальному розширенні екрану, а лише на Full HD. 

купить Huawei P40 Pro

Тут встановлений OLED-дисплей з діагоналлю 6,1 дюйма. Щільність пікселів знаходиться на рівні 422 на дюйм, що трохи менше, ніж в старших моделей. Смартфон працює на найпотужнішому процесорі від Huawei — Kirin 990, який підтримує 5G та виконаний по 7-нанометровому техпроцесу. Мінімальний об’єм оперативної пам’яті — 6 ГБ, а вбудованої 128 ГБ. Таким чином для користувачів будуть доступні такі конфігурації пам’яті: 6/128 ГБ, 8/128 ГБ, 8/256 ГБ.

Щодо камер, то кожна модель з представлених унікальна: P40 має три камери, P40 Pro має 4 камери, P40 Pro+ має 5 камер. Три модулі, які є у Huawei P40:

  • 50 мегапікселів, f/1.9, оптична стабілізація;
  • 8 мегапікселів, f/2.4, оптична стабілізація, 3-кратний оптичний зум;
  • 16 мегапікселів, f/2.2, ультраширококутна камера.

купить Huawei P40 Pro

Фронтальна камера має розширення 32 мегапікселі, а також є додатковий ToF-модуль для вимірювання глибини кадру. Основна і фронтальна камера можуть записувати 4К-відео при 60 кадрах за секунду. Сканер відбитків пальців знаходиться під екраном і він оптичний. Також є розблокування по обличчю з застосуванням інфрачервоних датчиків. Що стосується автономності, то батарея тут не рекордної ємності по мірках 2020 року — всього 3800 мАг. Є підтримка швидкої зарядки на 22,5W. Апарат буде доступний у 5-ти кольорах: Silver Frost, Blush Gold, Deep Sea Blue, Ice White, Black.

Що особливого у Huawei P40 Pro?

Неозброєним оком видно, що екран у Huawei P40 Pro, який називається  Overflow Display насправді безмежний, оскільки він перетікає у грані по всіх чотирьох сторонах. Чи не буде це викликати випадкові натискання і наскільки зручно буде реалізоване управління жестами зможемо оцінити після певного часу тестування пристрою. Зараз можемо сказати лише те, що виглядає екран дуже стильно і дорого. Його діагональ складає 6,58 дюйма. Тут вже є підтримка частоти оновлення 90 Гц, а також HDR10 та DCI-P3. Екрани топові і питань до них немає, якщо не зважати на те, що випускаючи апарат на перспективу варто було б реалізувати частоту оновлення 120 Гц.

купить Huawei P40 Pro

Працює смартфон на процесорі аналогічному, як і в молодшій версії, щоправда має свої фішки в плані охолодження, тому, якщо ви прихильник мобільного геймінгу, то цей апарат годиться для цього краще, як молодша версія P40. Щодо конфігурацій оперативної та вбудованої пам’яті, то ситація наступна: 8/128 ГБ, 8/256, 8/512 ГБ. За інформацією GSM.arena апарат в AnTuTu набирає 496 тисяч балів.

В плані фотоможливостей тут зміни також суттєві. В порівнянні з найпростішою версією флагмана тут на один сенсор більше. Якщо вірити фотографіям показаним на презентації, то в плані зйомки відео та фото все має бути дуже круто. Huawei щороку обіцяють переосмислити мобільну фотографію і їм варто віддати належне, бо у них це виходить.

  • 50 мегапікселів, f/1.9, оптична стабілізація;
  • Модуль-перископ на 12 мегапікселів має оптичну стабілізацію та 5-кратний оптичний зум без втрати якості;
  • 40 мегапікселів, f/1.8, ультраширококутний об’єктив;
  • TOF 3D, сенсор глибини.

купить Huawei P40 Pro

Фронтальна камера, як і в молодшій версії на 32 мегапікселі, але тепер з автофокусуванням. Порівняно з меншою версією ємність акумулятора зросла на 400 мАг і тепер складає 4200 мАг. Апарат підтримує швидку зарядку на 40W. Крім того, апарат можна швидко заряджати і бездротовим шляхом — 27W. Потужність реверсивної зарядки складає  також 27W. Зі сканером відбитків пальців і скануванням обличчя все аналогічно, як в молодшій версії.

Ключові особливості Huawei P40 Pro+ 

Декілька моментів, які варто знати про цей апарат. Передусім, він не буде продаватися в Україні. Його вартість приблизно на 400 євро вища від Huawei P40 Pro. Дисплей тут повністю аналогічний, як і в P40 Pro, а в плані продуктивності є лише невелика відмінність в конфігураціях пам’яті, їх тут лише дві: 8/256, 8/512 ГБ.

купить Huawei P40 Pro

Як вже згадувалося вище, основна камера складається з 5-ти модулів: 

  • 50 мегапікселів, f/1.9, з оптичною стабілізацією;
  • Перископ модуль на 8 мегапікселів, f/4.4, з 10-кратним оптичним зумом та оптичною стабілізацією;
  • 8 мегапіксельний телефото об’єктив з оптичною стабілізацією та 3-кратним збільшенням без втрати якості;
  • 40 мегапікселів ультраширококутний об’єктив;
  • TOF 3D сенсор глибини.

купить Huawei P40 Pro

Очевидно, що Huawei P40 Pro+ буде одним з ключових фотофлагманів 2020 року, завдяки численним інноваціям та технологіям, які вже реалізовані у їхніх апаратах. Буде надзвичайно цікаво порівняти цей апарат з Samsung Galaxy S20 Ultra саме в плані фотоможливостей. Якщо вірити презентації, то у Samsung небагато шансів, але це ж презентація, набагато цікавіше буде подивитися, як апарати себе проявлять в реальному житті.

купить Huawei P40 Pro

По автономності апарат аналогічний, як і Huawei P40 Pro. Корпус буде виконаний з кераміки і, мабуть, це одна з причин чому він суттєво дорожчий він звичайної Pro-версії. Усе що ми розповіли про ці апарати, це насправді “капля у морі”, оскільки всі фішки та можливості вони зазвичай не лежать на поверхні, а сховані в деталях. Як тільки апарат буде доступний ми відразу зробимо детальний огляд з особливим акцентом на камеру та порівняємо з конкурентами.

ЩО З GOOGLE-сервісами?

Апарат працює на операційній системі Android 10. Google-сервісів на смартфоні немає. Спочатку ніхто не надавав особливого значення для Google-сервісів, оскільки ж можна завантажити apk, що дуже просто і мати все те ж саме, що і всі користувачі з коробки, але все виявилося набагато складніше. Складніше настільки, що для Huawei довелося розробити свій магазин додатків, який називається App Gallery в якому поки-що є далеко не все. Навіть, якщо ви завантажите apk-файл, наприклад додатку YouTube, то є всі ресурси і можливості і сумісність, щоб він працював, як належить, але на екран буде виведене сповіщення, що цей сервіс не буде працювати на цьому апараті. Швидше за все, що з часом ця проблема буде вирішена, тому що спеціалістів вистачає, однак зараз Huawei реально змушені продавати свої апарати за нижчими цінами, ніж є на ринку у зв’язку з тим, що користувачам ще доведеться звикнути до нового магазину додатків або витрачати свій час на завантаження apk-файлів з інших джерел. Якщо для вас це не перешкода, то варто сказати, що ціна нових апаратів дуже приємна, а якщо ще згадати подарунок у вигляді Huawei Freebuds 3, то ціна просто вогонь.

Читайте також:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?