Huawei MatePad 11: огляд кращого планшету на HarmonyOS 2.0

28/08/2021

Мало хто вірив, що Huawei зможе з нуля створити свою операційну систему, свій магазин додатків і почати випускати пристрої для глобального ринку без Google-сервісів, але це реальність. Сьогодні в нас на огляді планшет на Huawei MatePad 11 на HarmonyOS 2.0.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

Разом з планшетом є блок зарядки на 22,5W, кабель USB Type-C, документація, а також перехідник з Type-C на mini-jack. Додатково ви можете придбати стилус Huawei M-Pencil, а також чохол з клавіатурою Smart Magnetic Keyboard. В продаж вона надійде з кириличними буквами.

B0VWXTjDOw4Pdq0Q-QCNpcX8_1IJHE3RxErvlbcGgAK4QvoQb04bpiiDnJ5zqurfAc7l063392Bi-NU-1izxC3XpTLLkxwHWCAUi_urctgAbaLfpBJLTjcljwbS_qgilnQp-6xSp=s0

ДИЗАЙН

Всю передню частину планшету займає екран, рамки з усіх сторін однакові. Задня панель виконана з пластику, а рамка з металу. На правій і лівій грані розташовані динаміки, звучить планшет дуже гідно. На задній панелі є напис Harman Kardon і він тут не просто так. На нижньому торці є місце для карти пам’яті формату microSD об’ємом до 1 ТБ. На лівій грані є клавіша живлення, а на верхній гойдалка регулювання гучності. Планшет важить 485 грамів.

xSGLKvmLTvuYujpEE2uujubCNhTGW0D0z6vH3EUVCVNtmPKkxlJ7UkREjK5zARG9BIO3AF-oSoJGDVONtJWm8-brNua1lhSaQ0J3FFFl1FPH2mGE8ndNy0lVJWjcdu4pWETg7cf3=s0

ЕКРАН

Тут використовується IPS-матриця діагоналлю 10,95 дюйма. Роздільна здатність 2560х1600. Щільність пікселів 275 на дюйм. Екран підтримує частоту оновлення 120 Гц, можна поставити 60 Гц, а можна увімкнути динамічний режим залишивши регулювання частоти на розсуд пристрою. Екран має чудовий запас яскравості, навіть при яскравому світлі немає потреби ставити її на максимум. Зображення не вицвітає під кутом.

a4YfUypQe4gapC3kQ1gJzRS46OLjEROz9YeF2wJcAk7btAXCo5g8h4JN_agcAmzcF1tdbdGCBrjP92Ck_Wu8y4qCIex01w-omzFgzVQdIRag5kvZeyesGgXFc0Lau_08P5pHbrQt=s0

Є режим для читання, коли екран стає суттєво теплішим. Крім того, ви можете налаштовувати інтенсивність фільтрування синього світла. Є чимало скептиків, які кажуть, що нічого з очима не станеться навіть якщо не вмикати фільтр синього світла, але Huawei заявляє, що режим “Комфорт для очей” пройшов перевірку в Китайському національному технічно-дослідницькому центрі офтальмології.

Якщо вас цікавить плавність роботи інтерфейсу, то вона тут на надзвичайно високому рівні, а після увімкнення високої частоти оновлення користуватися планшетом одне задоволення. Теж саме стосується і читання книг. Між іншим є передвстановлений додаток “Книги Huawei”, де вже є багато літератури на різних мовах.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Апарат працює на Qualcomm Snapdragon 865. В нашому випадку на борту 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 Гб вбудованої. Ще є конфігурації з 64 ГБ та 256 Гб вбудованої пам’яті. Оперативна пам’ять швидка — LPDDR4x.

BpaDzsqHD5JTLbY8en8VB_tln-8F79aH5UaBrIrHUVggeDj7dw0HBd9scG1148OvG7dKk7wHNdjP7UT79Gxq9Ce3tcZmHwmEYn2mtl7RToXfpolnxaVwdDZUeeWl4wShWyjGabP0=s0

В AnTuTu апарат набирає 634 тисячі балів чого цілком достатньо для всіх додатків, які ви можете завантажити з AppGallery. Я відразу встановив Asphalt 9 і на високих налаштуваннях графіки він літає, хоча він це робить і на більш скромних потужностях інших пристрооїв.

HarmonyOS

Передусім скажу, що інтерфейс надзвичайно плавний. Налаштування системи дуже нагадують ті, які є на Android лише з певними змінами в назвах. Керування можна здійснювати свайпами до яких вже всі звикли. Щоб викликати меню швидких налаштувань достатньо зробити свайп зверху донизу в правій частині екрану. Якщо зробити аналогічний свайп по центру екрану, то відкриється вікно з останніми сповіщеннями. 

Найбільш популярні додатки вже є в AppGallery і вони будуть поступово додаватися, бо це ж новий ринок збуту для розробників. Месенджери Telegram, Viber теж є. Я ще встановив Privat24, Монобанк, Дія та додаток Нової Пошти.

Якщо зробити повільний свайп з будь-якого боку, то відкриється меню, де швидко можна запустити нотатки чи калькулятор в окремій бульбашці і переміщати їх по робочому столі. Максимум можна відкрити дві таких бульбашки і це зручно.

9Uy65_ciiFMF3Qvs5xwfO6FjAFZ9hKc6P0m2iY4xCTQpJN8C3-ZlzEUsqVea1lr7c8QeMz02oCe_kLBP5yPsFrtyx3lwbe_3JNKkXaVPQszPZ1ttdAjmkZaMcDp4fZqdrci3i5Yt=s0

Чи відчувається відсутність Google-сервісів? Насправді не дуже, бо для всього є заміна. Я встановив на планшет Google Chrome, посилання на apk-файл було в AppGallery. Пізніше встановив додаток YouTube, але він звісно ж не запрацював і його відверто не вистачає, хоч і можна користуватися через браузер.

Є режим, який називається “Суперпристрій”, де ви можете запустити будь-яке завдання на одному пристрої, а закінчити на іншому (стосується тільки пристроїв Huawei). Відчувається, що Huawei працює в напрямку більш глибокої інтеграції між своїми пристроями.

АВТОНОМНІСТЬ

Апарат оснащений батареєю на 7250 мАг. В комплекті є адаптер на 22,5W, який допоможе відновити заряд за 2 години, а на 50% планшет зарядиться за 45 хвилин. Якщо ви увімкнете частоту оновлення 120 Гц і поставите яскравість на 50%, то вам його вистачить, щоб 6 годин грати Asphalt 9. В більш ресурсоємних іграх цей показник зменшиться приблизно на 30-60 хвилин. При аналогічних налаштуваннях пристрій може 13-14 годин відтворювати відео на YouTube.

jpuVIy7vq8oKC_3abhNSXRKfS8eB_lYNBthgt351riIHXwgYZLDr1W2qsdxjoH40unZGPFNGuDu1liIo5S6DGszV6Nqn-Avk6cRTUqCJUTqRRdPkDYdw723BMqAF_tI_DOLuxSnP=s0

Є режими енергозбереження, які збільшать час роботи від 1-го заряду, а також ви пізніше зможете подивитися статистику, які додатки найінтенсивніше розряджали планшет.

КАМЕРА

Основна камера на 13 МП має автофокус і годиться для того, щоб швидко щось відзняти, але загалом камера це явно не найнеобхідніша функція планшету. Я зробив кілька фотографій і був приємно вражений деталізацією. Основна камера вміє знімати 4К відео. Фронтальна камера на 8 МП ідеально підходить для відеозв’язку або раптом вам захочеться селфі, то можете використати фірмові режими б’ютифікації.

3R5uxVavtw0MLmv6N24sNEvqD83TCo-b09HXYiBv9MT1ktraXsfywN2To7Q3-dWlYJ8FPwSslNVZnTNe6k8YHtrbudqXMCOjH72KNioPd4OCjQrEVcmPGls4vMw3u-6CxF0m2nET=s0

СТИЛУС M-Pencil

Стилус M-Pencil розпізнає до 4096 рівнів натискань. Під час малювання немає відчуття, що він відстає. Ідеальна річ для редагування дрібних деталей фото. Також можна робити рукописні замітки або ж просто керувати планшетом. За допомогою магніту він кріпиться на планшеті і відразу заряджається. 

xNfjCrubuQwVeI_6wXu_Ur5BkGLDADr3vy7oQf111moD48WVtqyD7RYDbsr2XWw76AoLfkp1oDeNMj2vrbbDTzhUrtpAIPo6WPFXxnL2ZLlhp5uLaSrDbY3ZrEqz-WVHV38sH42r=s0

В комплекті з ним є два додаткових накінечники. На корпусі стилуса є приховані сенсорні зони двічі тапнувши на які можна перемикатися між інструментами. Якщо ж говорити про професійні графічні редактори, то їх тут немає. Маю на увазі Photoshop. Однак є передвстановлена Filmora, яка годиться для напівпрофесійного монтажу відео.

Ga1wyXyXgNFrWookFNyPShNiL3bz6nx5kgFiX_vgRHh1cXSGiz4EjqWByzycvSi4hTTqXFuF24NaEHVgo8G4XXd8-JbgeTjzUFXSiGcQ-UIq8bc4XY-ZiFz0HExwuTCQtC-aahB7=s0

ЗВУК, КОМУНІКАЦІЇ

Чотири динаміки Harman Kardon створюють ефект стерео. Навіть на максимальній гучності звучать чисто і для перегляду фільмів чудово підходять. Для розблокування можна використовувати аналог FaceID, який працює через фронтальну камеру і варто сказати, що спрацьовує дуже швидко. Є підтримка Wi-Fi 6 та всіх попередніх версій. 

qZoj7H0KSz26skyGKOjLMUV2MsSJxcbYW7vO5cK1vsYPcAbmmZA21elNySQb4eF_3hzle1EmsHHBvKbmg2darJ9sEkyeo4pvxJWhlWa79NMXdpV5h_k2hmc6i1exjoxvHKvSEENS=s0

ВИСНОВКИ

Передусім для Huawei висловлюю великий респект, що незважаючи на все вони турують свій шлях. Планшет приємно здивував плавністю роботи і відсутністю різноманітних багів в операційній системі. Потужності вистачить для усіх завдань, які вам доведеться робити на цьому планшеті з наявним софтом. Окремо варто згадати про звучання над яким працювали спеціалісти Harman Kardon. Бракує деяких Google-сервісів, але не критично. Якщо придбаєте чохол-клавіатуру та фірмовий стилус, то ще більш розширите можливості планшета.

Товари:
Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?