Huawei Freebuds 4 — навушники-вкладиші з активним шумозаглушенням

23/07/2021

Сьогодні на огляді навушники Huawei Freebuds 4, які є десь посередині між моделями Freebuds 4i та Freebuds Pro. В чому вони кращі за i-версію і в чому не дотягнули до Pro-версії будемо розбиратися в цьому матеріалі. В коробці з навушниками є кабель для зарядки та документація. Ходять чутки, що згодом на ринку з’явиться чимало різноманітних чохлів для TWS-навушників від Huawei, але поки це тільки чутки.

CiiOyZSpmY5v_WJZnNANOn1L0O5H6MM5bAVz1W2Pq8dQ6-TqcNRZgVqlDLCaC2r_Z0YrPukqmlhRXNCkrWfCwU6grHvGiuUC0whHM60E-vdtP8Ol2n6sAyltl9AOJdFTyJuoqK_z

ДИЗАЙН КЕЙСУ

Huawei Freebuds 4 будуть доступні у двох кольорах — білий (Ceramic White) та сріблястий (Silver Frost). Нам пощастило, бо на огляд отримали саме сріблясту версію. Зовні кейс мало чим відрізняється від десятків інших кейсів. На передній панелі є світловий індикатор, на нижній грані роз’єм для заряджання, на правому торці ледь помітна клавіша для активації Bluetooth.

6puECPdpguG656zZm-iAWmgNrVrh0R2Wk3QnUTiYjwaUVzQyt4KQYvM3gT0spHdNSB4GDKFf3PKK8h3zHweQFhytDgz8YXQFEjQrNhi9j-31M3bQ_j8isVVHG1XCZJTZEuPEUve5

До речі, кейс не збирає відбитків пальців. Я користувався навушниками близько двох тижнів і ні разу не довелося його протирати, бо на ньому не збираються забруднення чи відбитки. Важить кейс всього 38 грамів, тому в кишені джинсів чи куртки практично не відчувається.

ДИЗАЙН НАВУШНИКІВ

Навушники здивували і я не про ергономіку чи форму, а про колір. Те, що ви з цими навушниками у сріблястому кольорі будете привертати увагу навіть не обговорюється, я перевіряв на собі. На перший погляд вони ніби вилиті з металу, але звісно ж вони виконані з пластику і важать всього 4,1 грама. Не знаю як для Huawei вдалося досягти такого кольору, але мені здається, що Freebuds 4 в сріблястому кольорі будуть продаватися краще.

Навушники захищені від вологи по стандарту IPx4 і це означає, що дрібні краплі їм не зашкодять, але краще без фанатизму. Якщо на вулиці рясний дощ, то краще сховати їх у футляр, а футляр десь у сухе місце.

bP4DcsxXyaqvwlRmUaYLk4hhvvFtOvBrwF9PvbO4DGvllVift_H-5YApwSYHVAe61BWutNQc54k3qwFRWNnJXCPkEjzG5AqPlaZCZxlcgT4-T3x0DqTApF3K-Kxm3BU4SWcMlmyS

На поверхні навушника можна знайти три отвори для мікрофонів, які потрібні для роботи активного шумозаглушення, а також для чіткої передачі голосу під час розмов. До речі, на внутрішній частині навушника є датчик присутності, який потрібен для коректної роботи автопаузи. У моїх вухах навушники сидять достатньо міцно, але в дорозі, коли авто трусило лівий навушник кілька разів випадав. Звісно ж вакуумні навушники тримаються суттєво міцніше, але все дуже індивідуально і можливо у ваших вухах ці навушники будуть сидіти набагато надійніше.

ПІДКЛЮЧЕННЯ

Якщо у вас смартфон Huawei, то при першому відкритті кейсу на екрані смартфона з’явиться відповідна анімація з повідомленням про підключення. Якщо у вас будь-який інший смартфон, то доведеться підключатися через меню Bluetooth. Між іншим, з’єднання відбувається через Bluetooth 5.2. Підключитися можна через додаток Huawei AI Life. Він доступний для Android та iOS, але завантажувати його потрібно через QR-код з інструкції або ж прямо з магазину додатків AppGallery.

3hWH7tYFWE1U9qTDGYQpb7qYdqtjP98KKSX8mOC0jBF7N7zNiR_NFbnYtgLpAoAECdZJtePl7nFz2-1Ovl_3lF1lFEfAHIm7spL65UKmTyt_OVmLdJqX7fEz_6GlMl8hziOYdX3A

До речі, навушники можуть бути підключені до двох пристроїв одночасно і це дуже зручно. Наприклад, ви дивитесь фільм на ноутбуці і одночасно отримуєте вхідний виклик, то навушники автоматично перемикаються на смартфон і ви зможете відповісти не дістаючи його з кишені.

КЕРУВАННЯ

Оскільки в додатку ви можете частково налаштувати керування під себе, то жести, які доступні по замовчуванню є суто формальністю, але ми звісно ж покажемо, що вам доступно до того моменту поки ви не завантажите додаток Huawei AI Life.

  • play/pause — подвійний дотик до будь-якого навушника;
  • перемикати режими активного шумозаглушення — натиснути і утримувати на будь-якому навушнику;
  • збільшити/зменшити гучність — свайп вниз та вгору по будь-якому навушнику.

f3W1PSR0F_5E8CFEMAY7dAN22esF4rM0rdau3JutIZDD4Co4ldiGYBgbFgyRv0UzLQAuZ_VDTqc0fZl8PFtPcxB_vrzgMbQMqoJXv_ikatDDwyy5UcC1aVdttmEbrNMKszuGchXz

Автопауза також працює коректно. На жаль, не можна налаштувати якусь дію на потрійний дотик, а це суттєво розширило б гнучкість налаштувань керування, але враховуючи, що ПЗ постійно оновлюється, то цілком можливо, що така можливість з часом з’явиться.

ЗВУК

Навушники оснащені 14,3-міліметровими динамічними драйверами. Звучать вони дуже м’яко і при цьому мають глибокий бас. Виробник вказує, що басів в Freebuds 4 стало “на 150% більше”. Навушники підтримують два кодеки — стандартний SBC та трішки кращий AAC.

iTrfnVg6TtPUXpabtvfDH8noK2miYk3IskdwbLfWzpWeLjYyd7rsrorppO2rdKqvV37fX4GLMImdRGAY1Y1neTteV5bG3U4TwxK05VffaMfLR0TpMhKdbFy8kUIiVOLVWXfg5f2O

В додатку немає повноцінного еквалайзеру, але ви можете підсилити баси або високі частоти. Також в додатку можна “проаналізувати свої вуха” і звук підлаштується за допомогою алгоритмів саме під вас. Варто сказати, що Huawei завжди був на “ти” зі штучним інтелектом. Затримки звуку немає, більше того вона не відчувається навіть в ресурсоємних іграх. Якщо ж у вас смартфон Huawei з оболонкою EMUI та HarmonyOS 2.0, то затримка стає ще меншою.

Щодо активного шумозаглушення, то воно працює дуже м’яко, мабуть, через те, що навушники відкритого типу і наявність шумозаглушення це вже перемога. В додатку можна перемикатися між двома режимами шумозаглушення. Перший актуальний, коли навколо мало шумів і вони здебільшого низькочастотні (напр. кондиціонер в офісі), а інший буде актуальний, коли навколо дуже шумно (напр. в транспорті). Шкода тільки, що немає режиму прозорості він був би дуже доречний.

BC0D2rs3yc0hCd0IVGTgVGiD3HTIhxCAIIxXA9YRoilT-mGD03Uk6FEFicVYX8G471a9QHH8mTTNt6UwSY3fgbPW7eAYkBCf4fixrfVi86t8CGo1-b_ScY6DjEC-2EJAlC3sxa3o

ПІдсумовуючи враження про звук можу сказати, що аудіофілів ці навушники не здивують, але для повсякденного користування це те, що лікар прописав. Окремої похвали заслуговує звук під час розмов. Вони однозначно рекомендовані для цього. В додатку навіть є режим "покращення чутності".

АВТОНОМНІСТЬ

Коли я прочитав цифри автономності, то вони мене не потішили, бо 2.5 години з активним шумозаглушенням не найвизначніший показник, але без активного шумозаглушення цей показник зростає до 4 годин.

2muPLmZxjx37q6h367YR2Ss5L8AyJPpRQUZlGug3i-3mBxtiBrBS4GLARuSbGiAvzrZu61RPU4n9CwRRovuIJFhAdf406_CKEQkDfaHHyd_wXWSJzMJCvZyD-12JvJ236v4nbdKn

Однак є одна деталь, яка виправдовує ці навушники в плані автономності — швидка зарядка. Після 15 хвилин заряджання навушники можуть відтворювати музику більше 2 годин. Повна зарядка кейсу триває близько 1 години, навушники в кейсі на 100% також заряджаються 1 годину.

ВИСНОВКИ

Huawei Freebuds 4 справили на мене хороше враження відразу після того як я дістав їх з кейсу. Металевий блиск відразу привертає увагу, але що важливіше вони не розчарували в плані звучання та можливостей шумозаглушення, а вишенькою на торті стала швидка зарядка та фірмовий додаток, який розширює можливості навушників. Окремо нагадаю про якість мікрофонів. Чи є нюанси? Так, для мене це час автономної роботи, однак цей нюанс нівелюється по-справжньому швидкою зарядкою.

 

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?