GoPro Hero 7 VS GoPro Hero 8

26/11/2019

Cьогодні оглядаємо дві екшн-камери, якщо ви в темі цього ринку, то можете назвати, як мінімум 5 альтернатив для GoPro, але навіть якщо не в темі, то про GoPro точно чули. Сьогодні наш огляд буде цікавий для тих, хто хоче дізнатися різницю між GoPro Hero 7 та новенькою GoPro Hero 8. Хочемо загострити вашу увагу на головних фішках новенької камери.

ПЕРША ФІШКА: HYPER SMOOTH 2.0

Перша відмінність з Hero 7 і мабуть найголовніша фішка — це покращена стабілізація зображення у всіх режимах. Вона все ще електронна, але якщо бути чесним працює вона на повну. В GoPro Hero 7 вона називалася Hyper Smooth, а у вісімці вона називається Hyper Smooth 2.0. Вас напевно цікавить чи є реальна різниця в стабілізації? Реально є. В порівнянні з сімкою вона дуже відчутна. Живих прикладів відео в мережі вже цілий вагон. Взагалі стабілізація поряд з якістю зображення, мабуть, одна з головних вимог, коли ми говоримо про екшн-камеру і якщо виходити лише з цього показника, то вибір однозначно за Hero 8.

1_HyperSmooth-2-1.jpg

ДРУГА ФІШКА: ДИЗАЙН ТА ЕЛЕМЕНТИ УПРАВЛІННЯ

В цій категорії видно, що виробник реально заморочився, щоб зробити краще, але я сумніваюся, що коли-небудь вийде екшн-камера чи будь-який інший смарт-гаджет, який задовольнить абсолютно усіх користувачів. Отож коротко про зміни:

  • Об’ктив камери тепер нез’ємний і має, за словами виробника, міцніше скло, а враховуючи в яких умовах зазвичай йде зйомка і до чого тільки не кріплять зараз екшн-камери, то це важливо.
  • На передній панелі з’явився мікрофон, а це означає, що звук, принаймні, коли джерело звуку буде попереду, буде записуватися краще.
  • Важливий момент, що батарея переїхала з нижнього торця на бік і це архізручно, бо тепер, щоб її замінити вам непотрібно відкручувати GoPro зі шатива чи ще з якогось кріплення, а можете це зробити фактично під час зйомки.
  • Кришка батареї тепер вміє робити фокуси,  тепер її неможливо відламати, бо коли ви відкриваєте надто сильно вона просто від’єднується, але тепер у вас є унікальна нагода її загубити, тому будьте уважні.
  • GoPro Hero 8 має роз’єм Type-C у відсіку, де батарея. Між іншим, пропав HDMI-роз’єм, не знаю як часто користувачі його використовували, а у Hero 7 Type-C та HDMI має окрему кришку.

1_149442-cameras-review-hero8-black-review-image7-lf49vfyq6e.jpg

ТРЕТЯ ФІШКА: КРІПЛЕННЯ

Ми винесли цю особливість, як окрему фішку, бо тепер щоб закріпити GoPro 8 до платформи чи штативу вам не потрібен буде спеціальний бокс, між іншим його в комплекті теж нема. Дві ніжки кріплення знаходяться на нижній грані і ховаються коли немає потреби. В декількох оглядах натрапляв на зауваження про те, що ніжки люфтять, але у нас точно ні, коли закріплюємо на платформу воно тримається дуже надійно.

6419749-1569939480.jpg

ЧЕТВЕРТА ФІШКА: АКСЕСУАРИ

GoPro впринципі ніколи не страждала від браку аксесуарів, але у Hero 8 все пішло ще далі. Тепер ви можете приєднати додатковий екран для зйомки влогів для соцмереж чи власної медіа-бібліотеки, ви можете приєднати додаткове світло, якщо часто доводиться знімати в сутінках чи навіть в приміщеннях, мікрофон, який буде писати звук, як толкова петличка. Між іншим, Hero 8 чудово пише звук, як мінімум з меншою кількістю шумів, ніж на Hero 7. Ви можете з GoPro зробити фактично цілу студію одягнувши GoPro Hero 8  в спеціальний MediaMod, він коштує здається 80 доларів. Фактично ви на камеру навісите: світло, додатковий екран, мікрофон і гайда знімати. Якщо ви займаєтесь YouTube-влогами, а тим більше заробляєте на цьому гроші, то це буде, справді, практична допомога.

1_12345.JPG

П’ЯТА ФІШКА: ПРЕСЕТИ

Ми назвали цю фішку просто — пресети, як це працює ви і так розумієте. В кожного є свій стиль взаємодії з камерою, улюблені режими, улюблені налаштування і для того, щоб перед кожним сеансом зйомки не вмикати все заново, не налаштовувати, ви можете зберігати потрібні вам налаштування і в потрібний момент просто вуаля і зйомка йде так як вам потрібно: з тією кількістю кадрів, яку ви задали раніше, в тому розширенні, яке ви вказали і т.д.

3_Записати.JPG

ШОСТА ФІШКА: TIME WARP 2.0 

Як цей режим тільки не називають і TimeLapse і Hyper Lapse, але тут у ньому є одна дуже крута фактично кінематографічна фішка, яка робить класний ефект уповільнення і вам не доведеться це робити вручну при монтажі. Hero 8 може автоматично за допомогою акселерометра визначати вашу швидкість руху, а відповідно автоматично регулює швидкість запису відео, але найбільш прикольна фішка називається "1Х" — це клавіша натиснувши, яку все навколо уповільнюється і ви можете закцентувати на чомусь увагу і в результаті воно виглядає ще й так, як в кіно. Незнаю, як щодо аксесуарів, пресетів, але от фішка з "1X" в режимі Time-Warp зайде для усіх.

GoPro-Hero-8-Black.jpg

СЬОМА ФІШКА: РЕЖИМ СУПЕРФОТО

Це не нова фішка для GoPro, але динамічний діапазон знімку став суттєво ширший. HDR працює і це дуже помітно. Крім того виросла і деталізація за рахунок чого, важко сказати, просто констатуємо факт.

4_Записати.JPG

ВОСЬМА ФІШКА: карта пам’яті на 32 ГБ

В комплекті є карта пам’яті на 32 ГБ, тому відразу псля покупки можете вмикати, вставляти та знімати.

h8bb-823-2x.jpg

ДЕВ’ЯТА ФІШКА: LiveBurst

У режимі LiveBurst зйомка ведеться за 1,5 секунди до і після натискання кнопки спуску затвора, щоб ви могли вибрати ідеальний кадр з 90 фотографій або поділитися 3-секундним відеокліпом в форматі 4K. Таке собі лайв-фото, яке стало популярним в останні роки.

liveburst-1366-2x.jpg

ВИСНОВОК: 

Підводячи підсумки скажу, що GoPro Hero 7 та Hero 8 - це такі собі Google Pixel 3 та Pixel 4 в світі смартфонів. До чого я веду? Якщо у вас зараз трійка, то немає сенсу оновлюватись до 4, бо не настільки значні фішки та зміни, але якщо у вас більш стара версія, то немає сенсу переходити на трійку, краще відразу на 4, бо поліпшення однозначно є. Та ж сама ситуація з GoPro Hero 7 та 8. Якщо у вас зараз 7-ка, то тіштесь і особливо не заморочуйтесь з приводу придбання 8-ї версії. Ну хіба що вам дуже треба кріплення без боксу чи набір медіа-аксесуарів чи краща стабілізація. Якщо ж у вас зараз екшн-камера GoPro 4,5,6, то резон придбати 8 однозначно є.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?