GameSir G5: геймпад для смартфону

16/03/2018

Ігри для смартфонів за останні роки вийшли на такий рівень, що мало в чому поступаються комп’ютерним. Нікого вже не дивує той факт, що гра може займати декілька гігабайтів. Єдиним мінусом ігор для смартфонів донедавна був процес управління ігровим персонажем, адже на сенсорному екрані не у всіх іграх це робити зручно, а часті ігрові сеанси погано впливають на довговічність олеофобного покриття екрану. Але ситуацію кардинально змінюють геймпади, які створені спеціально для гри на розумному телефоні.

41DinQpnmTdUU265AXooS5EJeuIRgiH9WsR5WPkKn4Az8mtfenh869YuxoZJzNsM2K51n9Wys8OsuAQXQzrxjLs9LE0pcjMWDcCV5FcqTQZKr4BiIK0QccZ_35mupqJpuL85zKmD

Ергономіка

GameSir G5 може похизуватися чудовою ергономікою. Перед його розробкою компанія дослідила особливості рук понад 200 геймерів та створила свій контролер, який ідеально підходить для більшості гравців. Навіть багатогодинні ігрові сеанси не втомлюють зап’ястя, пальці та долоні.

Функціональність клавіш

GameSir G5 має на своєму корпусі понад 30 клавіш. В іграх деякі з них можна використовувати суто для переміщення героя, а більшість можна налаштовувати під конкретну гру та надавати їм власну функцію відповідно до умов гри.

Геймпад найкраще підходить для MOBA-ігор та різноманітних шутерів від першого лиця, хоча для прикладу Asphalt 8 теж зручно грати з його допомогою.

У правій частині контролера розташований трекпад. Він сконструйований таким чином, щоб можна було переміщати камеру під час стрільби. Рух пальця відслідковується дуже точно, крім того на трекпаді є чотири “крапки”, які відповідають за знайомі усім геймерам клавіші ABXY. Навколо трекпаду ще є 8 додаткових клавіш, які у грі виконують роль гарячих. Як і в геймпадах до ігрових консолей, GameSir G5 має механічні тригери L1, R1, L2, R2.

GC_Qb-kwIlPsKkWzJpKhy68ySoEz63wNekeiw4jza70rb-ytOg1QoiFb9VSyGJLMfL0VxEfGPstxlfJWkTYSfL2lbH_TK0bG7d9FD4XoAELx1POYMVoxP7ueMAE69PcEzgS3poHb

Переваги GameSir G5:

  • Вільний екран. Якщо грати шутери на сенсорному екрані смартфону, то ви пропускатимете частину ігрового процесу через те, що екран закритий руками, які керують персонажем. З GameSir G5 екран абсолютно вільний, що дозволяє бачити весь ігровий простір.
  • Випадкові натискання. З використанням геймпаду GameSir G5 ви уникнете випадкових натискань тих частин екрану, які відповідають за певну дію персонажу, що в результаті може звести нанівець всі старання прикладені перед тим.
  • Точність дій. На плоскому екрані смартфона дуже легко з’їхати на іншу “клавішу”, яка відповідає наприклад за постріл і викрити себе для ворога. Завдяки фізичним клавішам неточність зводиться до мінімуму.
  • Звук динаміків. Граючи в улюблені “іграшки” на смартфоні в альбомній орієнтації дуже часто звук динаміків перекривається руками. З GameSir G5 динаміки завжди вільні. Якщо смартфон підтримує стереозвук, то в парі з геймпадом ви матимете повноцінну ігрову станцію.

55.jpg

  • Тримач. У геймпад можна вставити фактично будь-який смартфон, тримач регульований. Крім того, він складається у спеціальний паз, що робить його зручним для транспортування. Ви без проблем можете брати його у подорожі досягаючи нових ігрових вершин.
  • Автономність. Час заряджання контролера складає 2-3 години. На геймпаді є спеціальна шкала з 4-х індикаторів, яка сигналізуватиме вам, що його пора підзарядити. Скільки можна грати на одному заряді без підзарядки залежить активності використання. При тестуванні геймпаду, смартфон, який використовувався, як екран двічі розрядився до нуля, а на геймпаді залишалася ще половина заряду.

NhmwAUTQ17c2p2ONF2ExCAsMUNlZE2QjzuuuJnYQth0Qp-qxIo7WWnRyofwHlGQu7ulABT5l3xZMTp4C77rWMq9VDNR9xadld10RuBxpcFaTeiTqokD37si5g7eXZcb7vou4MDed

Недоліки GameSir G5

  • Складність підключення. Процедура підключення доволі заплутана, а враховуючи, що інструкція та підказки на англійській та китайській мовах, для звичайних користувачів вона стане дуже проблематичною.
  • Офіційний додаток. Програма через, яку здійснюється підключення теж на англійський та китайській мові. Крім того, додаток має “дешевий” та непрезентабельний інтерфейс.
  • Ручне налаштування. В багатьох іграх доводиться самостійно налаштовувати клавіші управління, в тому числі розташовувати їх на дисплеї. Цей процес вимагає неабиякого терпіння, адже з першого разу не завжди все виходить.

mTbUk3eHvM5XaVxrlAOlvG4ozBKNyMOfm6MfyXVHqtOFX9plVy_wglT0ojMPzbu-YQ1daSjdCo-FzYaXUoACMGkasovrXFmN_tV6tDq28y9K6oIVeAJc1nragzP4mNbsQF3vP4Cw

Тестування пристрою проводилося на таких іграх:

  • Shadow Fight 3;
  • Asphalt 8;
  • World War Heroes;
  • Arena of Valor.

Всі ігри зазначені вище можна безкоштовно завантажити з Play Market. Як підсумок скажемо, що GameSir G5 — величезний крок в розвитку мобільного геймінгу. Якщо говорити про дизайн, ергономіку, зручність ігрового процесу та розташування клавіш, то все на найвищому рівні, що ж стосується процедури підключення та використання офіційного додатку, то в розробників ще неосяжне поле для вдосконалення, але тільки тоді можна буде розраховувати на масовий попит на такі пристрої.

Читайте також:

Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Як зібрати ПК для FIFA 22?
Відкрився ранній доступ до нового футбольного симулятора FIFA 22 від компанії Electronic Arts. Пограти 10 годин можуть усі підписники сервіса EA Play. Повна ж версія гри вийде вже через тиждень (прогрес буде збережений та перенесений). Також EA опублікувала офіційні системні вимоги до комп'ютера.
23/09/2021
ТОП-5‌ ‌геймпадів‌ ‌для‌ ‌FIFA‌ ‌22,‌ ‌Elden‌ ‌Ring‌ ‌і‌ ‌Forza‌ ‌Horizon‌ ‌5‌
Найближчими місяцями вийдуть одразу кілька великобюджетних комп'ютерних ігор, для яких якщо не обов'язковим, то принаймні дуже бажаним є геймпад (він же контролер, він же джойстик). Мова йде про футбольний симулятор FIFA 22 (а також його конкурента PES eFootball 22), экшен-ролівку Elden Ring і автоп
28/08/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?